Topptipset Tips idag

Topptipset 14/8: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Annons:

Helgen är i antågande och vi får ta del av ett fredags-Topptips av oerhört blandad karaktär. Att lag som Varazdin, Bray Wanderers samt Ull/Kisa förgyller Topptipsen hör knappast till vanligheten. Två gäng vi känner igen är Barcelona och Bayern München. Dessa herrskap ska nu duellera i kampen om en biljett till semifinalspelet i Champions League. Det är med denna holmgång vi börjar!

 

Spelstopp: 18.44

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Barcelona – Bayern München 2

Bayern har målats upp till rätt stora favoriter av spelbolagen inför dusten med Barcelona. På neutral mark känns det inte mer än rätt och München kommer kunna matcha ett ruskigt fint lag på gräset i Lissabon. Spanjorerna löste en 3-1-skalp mot Napoli i sin åttondel, matchen på Nou Camp var avgjord redan innan pausvisslan då bland annat Messi dansat sig igenom napolitanarnas försvar och tryckt in ett av Barcas mål. Ska det bli framgång för katalanerna nu är det mycket som hänger på argentinarens axlar. Tvåan kommer däremot i alla lägen gå först även om krysset känns rätt givet att tidigt få med som komplement.

2. Mouscron – Mechelen X

Belgiska förstaligan har precis startat upp sin säsong. Första omgången är spelad och för både Mouscron samt Mechelen blev det oavgjort i premiärmatcherna. Klas Ingessons gamla gäng, Mechelen, stod för en strålande andra halvlek mot Anderlecht och vände 0-2 till 2-2 efter att inhopparen Vanlerberghe endast behövde en minut på planen för att trycka in kvitteringen. Dessförinnan hade också Igor de Camargo påsat. Mouscron är i grunden ett något sämre lag och har inbördes inte vunnit här hemma på över sex år. Krysset först där garderingarna byggs på från höger.

3. Varazdin – Gorica X

I Kroatien är det nu dags för premiär efter ett rekordkort sommarlov. Varazdin slutade på en åttondeplats och hade väl ingen större framgång vad gäller spelet på bortagräs. Hemma på Stadion Andelko Herjavec avslutade dock laget kanonstarkt och vann de fyra sista fajterna med nollan bakåt intakt dessutom. Gorica är ett i grunden något vassare lag med fin spets framåt där flåbusen Kristijan Lovric går i bräschen. 2-2 slutade motsvarande möte i våras och en jämn batalj är åter att vänta. Alla tecken.

4. Dundalk – Waterford 2

På Irland är det lite av ett “back-to-back-möte” som nu gäller. Dundalk och Waterford duellerade så sent som i tisdags då det spelades cupmöte lagen emellan på Oriel Park. 1-0 slutade den bataljen i en jämn tillställning. Dundalk har över tid varit en maktfaktor inom den irländska fotbollen men årets säsong har inte alls börjat lika bra som väntat. I topp har Shamrock Rovers nu ett försprång på hela åtta poäng efter sju omgångar och viss press på värdarna nu därmed. Waterford är bara tre poäng bakom i tabellen och ska absolut kunna överraska. Med en tvåa streckad i källaren är det snabbt läge att måla med stora penseldrag. Alla tecken rekommenderas där en bortaskalp skulle innebära brutal kupongrens.

5. Cork City – Sligo Rovers 2

Sligo öppnade upp ligan i våras med fyra raka nederlag. Efter corona-uppehållet är det dock betydligt muntrare miner i bortalägret och The Bit o’Red, som gästerna kallas, har nu dubbla treor inför bortamötet med Cork. Hemmalaget har sedan återstarten ännu inte målat i ligan och när City mötte Longford i cupen i tisdags krävdes förlängning för att Premier Division-laget skulle lösa avancemanget. Tvåan kan mycket väl bli understreckad på Turner’s Cross och då är det läge att chanspika de formstarka gästerna.

6. Perugia – Pescara 1

Vi tar oss en sväng till Italien där match 2 i nedflyttningskvalet mellan Perugia och Pescara ska spelas. Första fajten på Stadio Adriatico slutade med en 2-1-viktoria för de gästande Delfinerna där laget vände 0-1 till 2-1 och därmed sitter i förarsätet inför mötet i Perugia. Gä sterna har haft stora bekymmer att säkra segrar på resande tass. Sedan februari har Andrea Sottils mannar 0-1-8 utanför sin egen matta och detta ettmålsöverläge känns därför ruskigt betydande. Räkna med en rödvit anstormning i jakten på mål och därmed ska ettan vara ett första tecken att måla ner.

7. Lilleström – Ull/Kisa 1

Norska andraligan är nu framme vid den nionde omgången och för fjolårets Eliteserie-representant, Lilleström, har sommaren knappast varit till någon större belåtenhet. Då Kanariefåglarna vann mot KFUM Oslo häromsistens var det lagets första triumf sedan Ham-Kam besegrades hemmavid dryga månaden tidigare. Ull/Kisa slutade åtta i fjol men i sommar har det gått ordentligt med troll i lagets maskineri. Endast premiären är vunnen och därefter har gästerna sju raka utan seger. Att det åter kommer bli bekymmersamt för de gulgröna nu råder det inga som helst tvivel om. Ettan kan utan sämre samvete spikas av upp till åtminstone 75 prollar.

8. Bray Wanderers – U.C.D 1

Vi tar oss snabbt tillbaka till den gröna ön, Irland, för ett andradivisions-möte mellan Bray Wanderers och U.C.D. Akademikerna från huvudstaden (U.C.D) gjorde ett gästspel i Premier Division i fjol men fick snabbt respass. Inledningen av årets ligaspel har varit av blandad karaktär för gästerna med ömsom fina prestationer (Shamrock II, Cobh Ramblers) hemma medan mars månad avslutades med en 1-5:a i baken mot Drogheda. Bray är stabilare och på Carlisle Ground har laget inte torskat på över ett år. Den trenden bryts inte nu och ettan kan spikas av.

 

Spiken! – Lilleström

Det är i grunden klasskillnad mellan Lillström och Ull/Kisa. Kommer Geir Bakkes mannar upp i någorlunda nivå nu så vinner laget tämligen enkelt. Stabil etta.

Skrällen! – Waterford

Dundalk är en bra bit från fjolårsformen och Waterford stod upp bra i cupmötet lagen emellan häromsistens. Självklart måste tvåan provas.

Systemen i textform:

36 rader

1. Barcelona – B.München x2
2. Mouscron – Mechelen x
3. Varazdin – Gorica 1×2
4. Dundalk – Waterford 1×2
5. Cork City – Sligo Rovers 2
6. Perugia – Pescara 1x
7. Lilleström – Ull/Kisa 1
8. Bray Wanderers – U.C.D 1

144 rader

1. Barcelona – B.München x2
2. Mouscron – Mechelen x2
3. Varazdin – Gorica 1×2
4. Dundalk – Waterford 1×2
5. Cork City – Sligo Rovers 2
6. Perugia – Pescara 1x
7. Lilleström – Ull/Kisa 1x
8. Bray Wanderers – U.C.D 1

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100