Topptipset Tips idag

Topptipset 14/9: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Annons:

Måndagens upplaga av Topptipset ser riktigt inbjudande ut på alla sätt. Vi serveras fotboll av högsta snitt när Premier League ska stänga sin premiäromgång. Vår inhemska allsvenska har flest bidrag på kupongen, det är i Svedala vi hittar den bästa skrällchansen!

 

 

 

 

Spelstopp: 18:59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

V1. Brighton – Chelsea 2

Det har varit lördag hela veckan senaste månaden på Frank Lampards kontor. Chelseas tränare har fått precis alla favoritspelare han har pekat på så nu är det upp till bevis. Werner, Havertz, Thiago Silva, Sarr, Ziyech, Chilwell. Med dessa herrar ombord ska Lampards lag utmana om titeln redan denna säsong. Första utmaningen blir Graham Potters Brighton och det kan tyckas som en lämplig mjukstart. The Seagulls gjorde en spelmässigt fin fjolårssäsong men fick inte de resultat man förtjänade. Den som minns Potter från Östersund vet hur han bygger lag och att dessa fiskmåsar lär flyga högre med tiden. Med Lallana, Dendoncker och Veltman som nytillskott måste Chelsea se upp för Potters pojkar. Blicka brett och håll en tumme för rensarettan!

V2. Sheffield United – Wolverhampton 2

Två av föregående säsongs positiva överraskningar i Premier League drabbar samman i årets premiär. Wolverhampton visade att de inte är någon dagslända, den orangesvarta vargflocken lär bli trofast på den övre halvan av PL även framöver. Sheffield United gjorde en kanoninsats första halvan av fjolåret men mattades sedan av betänkligt ju längre säsongen led. Det finns stor risk att The Blades kommer sammanfattas som en dagslända med tanke på att man inte alls har det spelarmaterial som Wolves behövde för att hävda sig. På större kuponger ska X2 vara ett lås.

V3. Häcken – Sirius 2

Från den engelska stålstaden till Sverige och Göteborg. Efter att Malmö FF gått på ett par små minor är Allsvenskan lite mer öppen inför hösten. Guldstriden lever och det är Häcken som har bäst slagläge med sju pinnar upp och två matcher i handen. Dessvärre har Getingarna just blivit av med sin succéspelare Zuta som lämnat för spel med Lecce i Serie B. Och tittar man på Topptipsets streckning verkar ingen hänsyn bli tagen till varken det ena eller det andra. Dusten på Hisingen målas upp som en ensidig historia vilket är komplett felaktigt. Sirius är ett av årets stora utropstecken och tillhör rikets mest svårslagna lag. Endast fyra förluster har Rydströms blåsvarta bataljon efter 18 omgångar. Här ska definitivt X2 prioriteras!

V4. Kalmar FF – IFK Norrköping 2

Det råder ingen tvekan om att Kalmar FF är ett sjunkande skepp. Näst sist i serien när snart bara en tredjedel återstår. Spelmässigt usla insatser, skador på nyckelspelare, spelartapp mitt i säsongen. Som lök på Nanne Bergstrands kanelbulle kan man lägga att smålänningarna är horribelt svaga på eget gräs, inte sedan i maj 2019 har KFF vunnit på Guldfågeln Arena. IFK Norrköping vann en bortamatch så sent som i augusti, mot IFK Göteborg. Peking är 14 poäng rikare än Kalmar och har goda minnen av de senaste årens inbördes möten. Tvåan är oerhört trolig.

V5. Östersund – Örebro 2

Jämtkraft Arena tar vid med ett förväntat öppensinnat mittenmöte. Östersund har fått maximal utdelning efter sitt tränarskifte och de storslagna insatserna står som rödsvarta spön i registret. Fyra raka fullpottare följdes upp med en 2-2-pinne senast i Norrköping. Örebro har också vänt på skutan, efter att ha sett ut som ett lag för Superettan plockades Deniz Hümmet in och vips hade kreatören Nahir Besara en ny bästis. Firma Hümmet/Besara har sänkt både Norrköping och Malmö senaste matcherna, nu står Östersund på tur. Med jämna streck lockar tvåan mest!

V6. Aarhus – Vejle 1

Alexander Milosevic drömde länge om en comeback i AIK men så blev det inte. Istället ska Milo knäcka knäskålar i Danmarks högsta serie framöver. Nykomlingen Vejle har sannerligen gjort ett fynd som fått in en SM-guldmedaljör tillika U21-EM-guldmedaljör. Nu underskattas Milo och hans vänner redan i premiären. Aarhus kom trea i Superligan förra säsongen och är ett lag att respektera, inget tu tal om den saken. Svenske William Eskelinen vaktar hemmaburen med bravur men denna premiär blir ingen promenad i Ceres Park. Fortast möjligt ska alla tecken på pränt.

V7. Beerschot – Genk 2

Efter en riktigt tuff inledning på det belgiska livet har Benjamin Nygren nu fått förtroende i den blåsvarta dräkten. Under de inledande fyra rundorna i Jupiler League har Nygrens Genk plockat poäng i tre kamper innan Club Brügge blev numret för svåra senast. Beerschot har liknande upplevelse av upptakten även om de åkte på en ännu värre näsbränna senast, 3-0 i baken hemma mot Standard lär ha svidit rejält. Värdarna på Olympisch Stadion är en nykomling som bör ha svårt när de allra bästa lagen står på andra sidan, som i fallet med Standard, och med Genk. Rimlig tvåa.

V8. Hatayspor – Istanbul Basaksehir 2

Turkiet avslutar kupongen med en intrikat premiär i Antakya. Nykomlingen Hatayspor är uppe i högsta serien för första gången och de blir knappast mottagna med silkesvantar. Erdogans favoriter tillika regerande mästarna kommer på besök redan i första dusten. Istanbul Basaksehir har vässat sitt redan vassa manskap med Mame Diouf och Selim Ilgaz. Hur ett ovässat litet Hatayspor ska kunna få med sig något matigt från detta möte är sanslöst svårt att se. Tvåan är en given avrundning på denna fina kupong!

 

Spiken! – Basaksehir

Mame Diouf kommer göra stor nytta för ett redan mustigt mästarlag. Visca, Gulbrandsen och Mehmet Topal är andra gubbar som kommer dominera i premiären mot nykomlingen.

Skrällen! – Sirius

Efter tappet av Zuta måste Häcken formera om sin defensiv. Det kan bli kostsamt när seriens vassaste anfallsduo kommer på besök i form av Vecchia och Sugita.

Systemen i textform:

36 rader

1. Brighton – Chelsea 1×2
2. Sheffield U – Wolves x2
3. Häcken – Sirius x2
4. Kalmar – Norrköping 2
5. Östersund – Örebro 2
6. Aarhus – Vejle 1×2
7. Beerschot – Genk 2
8. Hatayspor – Basaksehir 2

144 rader

1. Brighton – Chelsea 1×2
2. Sheffield U – Wolves x2
3. Häcken – Sirius x2
4. Kalmar – Norrköping x2
5. Östersund – Örebro 2
6. Aarhus – Vejle 1×2
7. Beerschot – Genk x2
8. Hatayspor – Basaksehir 2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100