Topptipset Tips idag

Topptipset 15/10: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Annons:

Torsdagens Topptips är ett tvådelat sådant. Fyra matcher från Veikkausliiga och en från Eerste Divisie ska konsumeras tillsammans med ärtsoppan innan det är tid för fredagen att ta över. Superettan avrundar kupongen med tre fajter och nu kör vi så det ryker mot åtta gröna bockar!

 

 

 

 

 

Spelstopp: 17:29

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. FC Honka – Mariehamn 2

Kupongen sparkar igång på vackert belägna Tapiolan Urheilupuisto, även känd som Hagalunds Idrottspark, där FC Honka välkomnar Mariehamn. Värdarna kommer från en torsk mot Haka i förra omgången där mycket av skulden ska läggas på Banahene. Flåbusens utvisning efter dryga halvtimmen blev ödesdiger och försvararen missar också torsdagens batalj. En ännu större nackdel är att målkungen Dongou saknas här och utan honom FCH inte alls lika bra. Mariehamn är ett gäng för den undre halvan och gästerna har så här långt bara skrapat ihop två segrar på främmande mark. Med rådande frånvaroläge hos värdföreningen är det dock extremt lockande att plocka bort ettan. Låset till höger bäddar för kupongrens.

2. FC Inter – KuPS 1

Kupongens höjdpunkt härnäst då toppmötet mellan FC Inter och KuPS ska synas. De blåsvarta parkerar in på en meriterande tredjeplats i Veikkausliiga och det är främst på grund av hemmaspelet som den placeringen är ett faktum. Raden 7-1-1 är delat bäst i klassen och resan hit är en obehaglig sådan för samtliga lag i serien. Så även för serieledarna KuPS som är det andra laget vars spel i egen borg lett till en guldmedalj så här långt. På resande fot är gästerna ännu obesegrade, men det är ett facit som mycket väl kan spricka här. Ettan först, tvåan sen.

3. HIFK – FC Ilves 2

En av kupongens trevligaste spikar uppenbarar sig i nästa kamp. FC Ilves kommer stärkta efter att ha plockat åtta av de senaste tolv möjliga poängen och med den formraden i ryggen ser Tammerforsgänget ut att lägga beslag på en av de åtråvärda slutspelsplatserna. HIFK ligger inför torsdagen på den sista platsen dit, men formen hos värdarna oroar. Fem raka utan seger bådar inte gott och mot ett Ilves i fint slag lär huvudstadsgrabbarna åter få det tufft. Tvåan lämnas ensam hela vägen upp till 50 procent.

4. Seinajoen – HJK Helsingfors 2

Sista fajten ut från det finska finrummet är den mellan Seinajoen och HJK Helsingfors. Gästerna är en maktfaktor i bastulandet och hittills har huvudstadslaget bara torskat två kamper. Den senaste kom i början av september, således visar gästerna fin form inför den stundande Mästerskapsrundan. Seinajoen befinner sig betydligt längre ner i tabellen, men värdarna har fortfarande chans att nå lagen ovanför. SJK lär sikta in sig på att försöka hålla tätt här och då HJK har haft en mängd spelare iväg på diverse landslagsuppdrag är krysset ingen omöjlighet. Låset till höger är taget.

5. Den Bosch – Almere City X

Torsdagen avrundas i Nederländerna där ett möte från Eerste Divisie står på tapeten. Ruud van Nistelrooy startade sin framgångsrika karriär i Den Bosch och värdarna hade minst sagt varit i stort behov av en anfallare med Ruuds kvaliteter just nu. Värdföreningen håller till i det absoluta bottenträsket av andraligan och har förlorat fyra av sex avverkade kamper. Spelet i egen borg är dock en styrka hos “De blåvita drakarna”. Två vinster på tre försök är starka papper och här ska inte Almere City känna sig alltför bekväma. “De svarta fåren” har på sex matcher vunnit fem så här långt, men då streckningen blir väl högervriden här är det läge att gardera för att gästerna lever upp till sitt smeknamn. Alla tecken!

6. GAIS – Norrby 2

Vi går över till fredagen och landar i Svedala. Superettan står på menyn och Göteborg är första stad ut till rakning. GAIS har visat ruskigt fin form mot slutet och klättrat upp på säker mark i tabellen. Det är framför allt spelet på Gamla Ullevi som varit framgångsfaktorn där Makrillarna endast förlorat två kamper hittills. I takt med att de grönsvarta tagit sig upp på behaglig mark kan de dock också börja slappna av. Norrby håller till ett par hack längre ner än göteborgarna och skulle må bra av en seger här. Boråsarna vann det vändande mötet med 3-0 i Knalleland och när smaskigt värde uppenbaras till höger är tvåan lockande som spik.

7. Akropolis – AFC Eskilstuna X

Kryssningsfartyget Akropolis har tappat mark i toppstriden. Fyra raka oavgjorda duster har inneburit att de grekiska poliserna halkat ner till en femteplats och därmed ser också förhoppningarna om att nå kvalplatsen till Allsvenskan alltmer avlägsna ut. Nu väntar en svår uppgift då formstarka AFC Eskilstuna kommer på besök. Gästerna har plockat 13 poäng av de senaste 15 möjliga och lär inte få några större problem med att ordna kontraktet. Akropolis ska ses med litet favoritskap, men AFC:s toppform är omöjlig att se förbi. Måla tvärs över.

8. Umeå FC – Trelleborg 1

Bongens ångestmacka serveras uppe i Sveriges norra delar. Umeå har under majoriteten av säsongen stått upp bra som nykomlingar, men mot slutet har det gått allt tyngre. Sju raka fajter utan seger bådar inte gott, men som tur är för norrlänningarnas del väntar här en minst lika formsvag motståndare. Trellehulla har två ynka vinster på bortagräs sedan seriestart och skåningarnas senaste seger hittas så långt tillbaka som i mitten på augusti. Konstgräset som stundar är heller inget underlag som tilltalar Haynes och gänget, här får palmstadens stoltheter vara nöjda om de vänder hem med en pinne. Ettan först, krysset sen.

 

Spiken! – FC Ilves

FC Ilves är i gott slag och har inte förlorat på fyra raka fajter. HIFK visar inte alls samma form och lär få det tufft trots hemmaplansfördelen. Till trevlig procent hoppar vi på gästernas formtåg.

Skrällen! – Den Bosch

Den Bosch har hittills bitit ifrån väl i egen borg, men det syns inte alls på strecken. Här blir svenska folket förblindade av tabellen och Almere Citys fina facit. Gardera för att De svarta fåren blir uppkäkade av De blåvita drakarna!

Systemen i textform:

36 rader

1. Honka – Mariehamn x2
2. FC Inter – KuPS 1
3. HIFK – FC Ilves 2
4. Seinajoen – HJK x2
5. Den Bosch – Almere 1×2
6. GAIS – Norrby 2
7. Akropolis – AFC Eskils. 1×2
8. Umeå FC – Trelleborg 1

144 rader

1. Honka – Mariehamn x2
2. FC Inter – KuPS 12
3. HIFK – FC Ilves 2
4. Seinajoen – HJK x2
5. Den Bosch – Almere 1×2
6. GAIS – Norrby 2
7. Akropolis – AFC Eskils. 1×2
8. Umeå FC – Trelleborg 1x

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100