Topptipset Tips idag

Topptipset 15/6: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

              Annons:

Veckans inledande Topptips fokuserar i första hand på den allsvenska fotbollen vars premiäromgång kompletteras med tre kamper under måndagskvällen. Malmö och Häcken är tydliga favoriter i sina matcher, går någon att fälla? Resan fortsätter sedan med bataljer från Spanien, Portugal, Danmark och Turkiet. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18.59

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Malmö FF – Mjällby X

Mjällby har klättrat två divisioner på två säsonger och kommer in som en mycket intressant nykomling i Allsvenskan. Moro, Batanero och Ogbu är tre fina nyförvärv som kan skapa oreda hos flera lag i serien. Vårens cupspel var starkt då laget från Listerlandet vann sin grupp efter att ha bortabesegrat Djurgården i den sista omgången. Nu ska Allsvenskan inledas med seriens svåraste uppgift då Malmö FF står på andra sidan. MFF är som vanligt storfavoriter till att vinna serien och med lirare som Antonsson, Kiese Thelin och Toivonen är det inte svårt att förstå varför. Nu får de dock ingen hjälp av sin högljudda hemmapublik och känslan är att de himmelsblå streckas lite väl högt. 1X.

2. Falkenberg – Häcken 2

Häcken var aldrig riktigt nära att störa de stora drakarna i fjol utan slutade sexa i tabellen. Nu siktar Andreas Alms getingar högre än så. Med spännande värvningar som Jasse Tuominen och Alexander Söderlund blir de gulsvarta att räkna med även om den sistnämnde inte kommer till spel här. Det är dock ingen hemlighet att de föredrar plastgräs och premiären ska nu spelas på Falkenbergs gräsmatta. Hallänningarna klarade sig kvar i serien efter att ha vunnit sina två avslutande fajter i fjol och har ett anonymt lag även denna säsong. På hemmagräset kan FFF dock plocka en del poäng och här blir tvåan övervärderad. X2 blir därmed valet på Falcon Alkoholfri Arena.

3. Helsingborg – Varberg 1

Coronan har slagit stenhårt mot de svenska klubbarna och i stort sett samtliga är inne i en ekonomisk kris. Helsingborg är inget undantag. De har gått ut och sagt att de behöver stöd av kommunen för att klara sig. Det återstår att se vad som händer med den saken. På planen har Rasmus Jönsson kommit tillbaka, men pjäser som Liverstam, Moro och Farnerud har lämnat. Mellberg behöver trolla med detta spelarmaterial för att det inte ska bli en säsong i bottenskiktet. Där tippas Varberg också hamna, men det är en mycket intressant nykomling som är redo att ta Allsvenskan med storm. På topp finns Astrit Seljmani som dunkade in 15 mål i Superettan och han håller även i högstaserien. En öppen match är att vänta och då tar alla tecken plats från start.

4. Levante – Sevilla 2

Det var inget snack om saken när Sevilla derbyslog Real Betis senast det begav sig. Ocampos, som haft en grym säsong hittills, satte 1-0 på straff och fanns dessutom med i förarbetet till matchens andra mål i 2-0-segern. Levante, som derbyspelade mot Valencia, lyckades få med sig en pinne på maffiga Mestalla tack vare ett sent straffmål signerat Melero. Här får värdarna dock klara sig utan Marti och dessutom möter de så kallade Grodorna La Ligas näst bästa bortalag. Tvåan lämnas allena upp till 65 procent.

5. Real Betis – Granada 1

Det blev ingen rolig återstart för Real Betis som gjorde en blek insats rakt igenom i derbyt mot värsta rivalen Sevilla. Bra chans till snabb revansch när Granada kommer på besök. Gästerna har visserligen gjort det riktigt bra och täppt till truten på många belackare med en niondeplats efter 28 omgångar, men inför mötet i Sevilla saknar tränare Diego Martínez ett koppel av spelare. Inte mindre än sex gubbar blir kvar i rehabrummet när bussen rullar mot Andalusiens största stad. Dessutom är Herrera avstängd. Tufft utgångsläge för nykomlingarna som får lär få det hett om öronen. Strecka från vänster.

6. Marítimo – Gil Vicente 1

Två raka nederlag och totalt 1-4 i målskillnad sedan omstarten är tunga siffror för Gil Vicente. Kontraktet ska trots det inte vara i fara då Vítor Oliveiras mannar har tio poäng till godo på Portimonense under nedflyttningsstrecket. Marítimos fallskärm till träsket är fem pinnar. Hemmalaget har bara fått med sig en pinne sedan Primeira Liga drog igång igen efter uppehållet. Spelmässigt har de rödgröna varit värda betydligt mer och nu är känslan att de belönas retroaktivt. Gil Vicente saknar två viktiga kuggar i Fonseca samt Rodrigo och får agera knappa underdogs på Estádio dos Barreiros. Ettan först.

7. Silkeborg – Odense 2

I Danmark hittar en match från Superligans nedflyttningsgrupp in på kupongen. Silkeborg ser ut att bli tilldelade en returbiljett tillbaka till andradivisionen, nykomlingarna har bara fått med sig tre segrar efter 26 omgångar, då har man inget i finrummet att göra. Odense toppar gruppen och kommer närmast från en solid 3-1-triumf mot Esbjerg där ex-bajaren Sander Svendsen prickade in en påse. Svendsen och company vann med 3-0 vid senaste besöket på JYSK Arena. En ny viktoria ligger i faggorna. Trolig tvåa.

8. Sivasspor – Denizlispor 2

Ett besök i Turkiet ska dammas av innan måndagstoppet kan arkiveras. Denizlispor är inte helt oävna vad det gäller att stjäla poäng på bortabana. Faktum är att nykomlingarna har plockat lejonparten av deras poäng med en resa i kroppen. Bara fyra nederlag på 13 trippar är starka papper för en nykomling. Tabellfyran Sivasspor är ett erkänt stabilt lag i hemmaborgen. Svenska folket verkar dock ha glömt bort att matchen spelas inför tomma läktare. Ettan ser ut att sticka iväg i procent och då är det läge att blicka brett i Anatolien. Helgardera och jobba in bortaskrällen!

 

Banken! – Sevilla

Med målkungen Marti på botbänken blir det svårt att hävda sig för Levante när La Ligas näst bästa bortagäng kommer på besök. Ocampos fixar biffen!

Skrällen! – Denizlispor

Nykomlingarna Denizlispor har en stark säsong i bagaget, i synnerhet på bortaplan där de varit stabila rakt igenom. Fint värde på gästerna som helt klart kan fälla Sivas. Spännande tvåa!

Systemen i textform:

36 rader

1. Malmö FF – Mjällby 1x
2. Falkenberg – Häcken x2
3. Helsingborg – Varberg 1×2
4. Levante – Sevilla 2
5. Real Betis – Granada 1
6. Marítimo – Gil Vicente 1
7. Silkeborg – Odense 2
8. Sivasspor – Denizlispor 1×2

144 rader

1. Malmö FF – Mjällby 1x
2. Falkenberg – Häcken x2
3. Helsingborg – Varberg 1×2
4. Levante – Sevilla 2
5. Real Betis – Granada 1x
6. Marítimo – Gil Vicente 1x
7. Silkeborg – Odense 2
8. Sivasspor – Denizlispor 1×2

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100