Topptipset 16/10: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Simon Pålsson Publicerat: 15 October 2020

Annons:

Helgen är i antågande och vi kliver raka vägen in i tacokvällen med en vacker Topptips-kupong med Superettan-boll, The Championship, Ligue 1, Premier Division och Serie B på menyn. Ett par rasande eleganta skrällar synas ner likväl som en mysig chansspik i Götet. Nu drar vi igång!

 

 

 

 

 

Spelstopp: 18:59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. GAIS – Norrby 2

Superettan står inledningsvis på menyn och Göteborg är första stad ut till rakning. GAIS har visat ruskigt fin form mot slutet och klättrat upp på säker mark i tabellen. Det är framför allt spelet på Gamla Ullevi som varit framgångsfaktorn där Makrillarna endast förlorat två kamper hittills. I takt med att de grönsvarta tagit sig upp på behaglig mark kan de dock också börja slappna av. Norrby håller till ett par hack längre ner än göteborgarna och skulle må bra av en seger här. Boråsarna vann det vändande mötet med 3-0 i Knalleland och när smaskigt värde uppenbaras till höger är tvåan lockande som spik.

2. Akropolis – AFC Eskilstuna 2

Kryssningsfartyget Akropolis har tappat mark i toppstriden. Fyra raka oavgjorda duster har inneburit att de grekiska poliserna halkat ner till en femteplats och därmed ser också förhoppningarna om att nå kvalplatsen till Allsvenskan alltmer avlägsna ut. Nu väntar en svår uppgift då formstarka AFC Eskilstuna kommer på besök. Gästerna har plockat 13 poäng av de senaste 15 möjliga och lär inte få några större problem med att ordna kontraktet. Akropolis ska ses med litet favoritskap, men AFC:s toppform är omöjlig att se förbi. Måla tvärs över där tvåan ser värdemässigt mysig ut.

3. Umeå FC – Trelleborg 1

Bongens ångestmacka serveras uppe i Sveriges norra delar. Umeå har under majoriteten av säsongen stått upp bra som nykomlingar, men mot slutet har det gått allt tyngre. Sju raka fajter utan seger bådar inte gott, men som tur är för norrlänningarnas del väntar här en minst lika formsvag motståndare. Trellehulla har två ynka vinster på bortagräs sedan seriestart och skåningarnas senaste seger hittas så långt tillbaka som i mitten på augusti. Konstgräset som stundar är heller inget underlag som tilltalar Haynes och gänget, här får palmstadens stoltheter vara nöjda om de vänder hem med en pinne. Ettan först, krysset sen.

4. Derby – Watford 2

Tre raka matcher fick Rooney och company stå ut med innan det äntligen kunde jublas för en seger. 1-0-triumfen på bortagräs i Norwich klingar högt. Mannen med guldfoten, Rooney, blev också segerskytt med tre minuter kvar av mötet med en frispark. The Rams kommer ställas mot nästa nedflyttade gäng nu. Watford kommer fortsätta sin tid i The Championship utan Janmaat som lämnat klubben. Det finns dessutom risk för att fler gubbar lämnar då deadline för övergångar är just fredag. Trots allt ska The Hornets värderas något högre och med X2 är vi hemma.

5. Dijon – Rennes 2

Rennes har startat Ligue 1-säsongen på ett imponerande sätt. Keepern Mendy har under september lämnat för Chelsea medan brassen Raphina flyttat till Elland Road och Leeds. Lite skador och dessutom två avstängningar hittas i bortalägret (Da Silva, Nzonzi) men trots detta ska gästerna kunna fixa senapslaget, Dijon. Värdarna har inlett säsongen uruselt och står efter sex matcher fortsatt utan seger. Tvåan är därför en klart vettig spik och med lite flyt skenar inte streckprocenten iväg allt för mycket heller.

6. Nimes – PSG X

Nimes löste 1-0 mot Montpellier precis innan uppehållet och de rödvita krokodilerna kliver in mot PSG med tre raka matcher utan förlust och därmed en portion självförtroende inför fredagens supermöte. Parisarna startade som bekant seriespelet vingligt. Coronaviruset härjade inom klubben men nu verkar åtminstone denna problematik vara lagd åt sidan. Frid och fröjd är det däremot inte. Marquinhos, Di María och Kurzawa är alla avstängda medan Bernat och Kehrer är skadade. Att värdarna kan greja ett kryss på egen matta känns inte alls omöjligt. X2 testas tidigt.

7. Shamrock – Derry City 2

Irlands bästa fotbollslag just nu heter Shamrock Rovers. Den grönvita klubben från Dublin är ännu obesegrade och vägen mot guldet ligger just nu utan större hinder. Hemmalaget hade en otrolig form innan uppehållet nyss med tre raka segrar och 14 mål framåt på dessa kamper. Byrne, Greene och Burke är en trio som ansvarar för det offensiva hos Rovers och sköter detta med bravur. Nu blir det dock ingen vandring i parken för Shamrock. Derry gjorde en kanonfin prestation mot Waterford i föregående fajt och inbördes brukar det vara täta och ganska jämna matcher dessa lag emellan. Med en tvåa som streckas hela vägen ner i källaren är det solklart läge att bygga på med skrällen i Dublin. Alla tecken ögonaböj.

8. Brescia – Lecce X

Serie B är endast två omgångar in på säsongen. Två lag som ramlade ur Serie A förra säsongen ska upp i duell nu. För Brescia har ligastarten inneburit en oavgjord och en torsk. 0-3 mot Cittadella häromsistens är dock bara att glömma där andra halvlekens prestation hade rätt mycket mer att önska. Lecce lirade 0-0 i premiären mot Pordenone och följdes upp med 2-0 borta mot Ascoli. Bland annat nätade nyförvärvet från Skottland, Liam Henderson, likväl som fjolårets skyttekung i klubben, Mancosu. I grunden får Lecce anses kanske något bättre men visst stinker det oavgjort om mötet. Börja med krysset och måla på med en tvåa på lite större kuponger.

 

Spiken! – Rennes

Toppen mot botten i Frankrike och det kan bara gå på ett sätt. Tvåan känns gjuten trots att gästerna har en del avbräck. Spika av.

Skrällen! – Derry City

Derry gick på höstlov med en fin 2-0-seger mot Waterford och får City till en fullträff nu kan absolut Shamrock skakas om. Tvåan måste med!

Systemen i textform:

36 rader

1. GAIS – Norrby 2
2. Akropolis – AFC Eskils. 1×2
3. Umeå FC – Trelleborg 1
4. Derby – Watford x2
5. Dijon – Rennes 2
6. Nimes – PSG x2
7. Shamrock – Derry City 1×2
8. Brescia – Lecce x

144 rader

1. GAIS – Norrby 2
2. Akropolis – AFC Eskils. 1×2
3. Umeå FC – Trelleborg 1x
4. Derby – Watford x2
5. Dijon – Rennes 2
6. Nimes – PSG x2
7. Shamrock – Derry City 1×2
8. Brescia – Lecce x2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100