Topptipset Tips idag

Topptipset 17/9: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Annons:

Europa League-kval, svensk ligafotboll, Ligue 1 och Engelska Ligacupen är tävlingarna att bemästra torsdagen till ära. Djurgården är kanske årets lättaste singelstreck medan Malmö kan få lite bekymmer på ungerskt gräs. Vidare är AFC en spännande skräll i Mälarderbyt mot Västerås. Med siktet inställt på åtta gröna bockar sätter vi kurs mot huvudstaden där allt har sin början.

 

 

 

 

Spelstopp: 18:59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Djurgården – Europa FC 1

Snacka om drömlott för Djurgården! Blåränderna fick Europa FC som motstånd i denna “kvartsfinal” där vinnaren möter Cluj i kommande omgång. Gästerna är till vardags hemmahörande i Gibraltar, en liga som knappast berör mer än för de närmast sörjande. EFC klev faktiskt in i Champions League-kvalet där Röda Stjärnan hade lekstuga med de grönsvarta (5-0). Djurgården har visserligen fått lämna ifrån sig poäng i de tre senaste matcherna i Allsvenskan men stockholmarna är svårslagna hemma och konstgräs kan knappast passa besökarna. Ettan kan dunkas in med en enorm spikklubba hela vägen upp till 95 procent.

2. Budapest Honvéd – Malmö FF 2

Malmö fick en sämre väg mot Europa Leagues gruppspel. Honvéd från Budapest huserar till vardags i det ungerska finrummet. Värdklubben har slagit ut Inter Åbo på vägen till kvalet mot MFF. En fajt där det krävdes förlängning för att skilja lagen åt. Tomasson och hans mannar kommer få resa till Hidegkuti Nándor Stadium utan sin motor Anders Christiansen. Det är ett gigantiskt tapp. Även Rasmus Bengtsson, Bonke Innocent och Felix Beijmo är osäkra. Trots detta är det mindre fördel för de himmelsblå och tvåan slussas in allra först.

3. Elfsborg – Mjällby 1

Elfsborg är fortsatt ett lag för toppen av Allsvenskan. Boråsarna har däremot mättats en aning på sistone och står nu utan seger de senaste fyra försöken. Jesper Karlsson är som bekant klar för AZ Alkmaar. Måltjuven blir fortsatt en elfsborgare de kommande matcherna då flytten till Holland inte kommer ske förrän efter den 27:e september. Viktigt för hemmalaget då Karlsson varit en av Allsvenskans mest sevärda spelare i år. Mjällby föll mot Varberg i föregående runda, Listerlandets eleganter har därmed bara löst en skalp på de fem senaste. MAIF får däremot tillbaka Moses Ogbu som var avstängd senast. Denna gång är det istället Elfsborg som får klara sig utan Fredrik Holst och Leo Väisänen som båda dragit på sig för många gula och käkar därmed popcorn på läktaren här. Ettan först men nog ska krysset med som komplement illa kvickt.

4. Falkenberg – Varberg 1

Derby i Halland nu och Falkenberg mot Varberg. Gästerna är nykomlingar i ligan men har ändå mäktat med att lösa dubbelt så många poäng jämfört med Falkenberg efter 19 omgångar. Ruggigt starkt av Jocke Perssons boisare som med tre raka segrar också tagit jättekliv mot nytt kontrakt. De guldressade värdarna såg inte alls speciellt bra ut mot Göteborg i föregående runda. 0-3 i baken på hemmagräset hade mer att önska. Oddsmässigt är det jämnt skägg mellan lagen och med värdet till vänster är det FFF som får första penndraget.

5. Västerås – AFC Eskilstuna 2

Från ett derby i Halland till Mälarderbyt mellan Västerås och Eskilstuna. AFC:s säsong har varit allt annat än bra. Degraderingen från Allsvenskan ser nu ut att följas upp med ett nytt respass. Gästerna bottnar nämligen Superettan efter 17 omgångar. VSK är däremot ingen omöjlig uppgift, Douglas Karlberg har lämnat Sportklubben för spel i Brage medan Ahmed Awad numera är i Östersund. Två kännbara avbräck. Västeråsarna kommer dessutom från en 1-3-torsk mot Norrby häromsistens så nog finns det att jobba med i hemmalägret. Tvåan är nödvändig för att få lite sprutt på utdelningen och det är också ett tecken som inte alls ska anses omöjligt. Bra drag.

6. Ljungskile – Norrby 1

Från en stabil 2-1-insats mot Akropolis till ett mindre 0-4-haveri på Gamla Ullevi mot Örgryte. Verkligheten är jobbig för Ljungskile som fortsatt huserar i botten av tabellen utan att få till något riktigt lyft. Jörgen Wålemark har i alla fall klass i fören då Jesper Westermark fortsätter leverera. Nu gäller det att även hans kompisar tar för sig och bidrar om LSK ska kunna käka in glappet som finns till ovan lag, Dalkurd och Umeå. Norrby gör massor av saker bra, det är däremot främst hemma NIF levererar och på naturgräs har inte boråsarna vunnit sedan 28:e juni. Dags för en ny Ljungskile-skalp nu. Ettan först.

7. Marseille – St. Etienne 1

Franska sydkusten är nästa anhalt där Marseille fortsatt flyger på små moln efter 1-0-triumfen mot Paris SG häromsistens. Det var första gången sedan 2011 som L’OM lyckades besegra den franska giganten. St. Etienne har precis som Marseille startat serien bra. Två raka 2-0-segrar finns på kontot där veteranen Hamouma tryckt in två mål och låg bakom en hel del framåt i mötet med Strasbourg senast utan att få utdelning. 33-åringen måste hemmalaget se upp med. I övrigt ska det råda en viss skillnad och hemma på Velodromen känns ettan stabil och spikbar överlag.

8. Brighton – Portsmouth X

Ett sista stopp ska göras och det är på engelska sydkusten som vi åter finner ett derby då Brighton och Portsmouth gör upp om en plats i nästa runda. Potters måsar startade Premier League med att torska (1-3) mot Chelsea. Sett till underliggande siffror skapade Brighton nog så mycket för att lösa poäng mot London-klubben. Bland annat brände Maupay, Dunk och Connolly tre jättelägen. Gästerna är till vardags hemmahörande i League One där laget kvalade för att nå The Championship i fjol men misslyckades. Pompey slog ut både QPR och Birmingham från motsvarande cup förra året och kan i sina bästa stunder ställa till med oreda även för Brighton. Alla tecken känns spännande och testas.

 

Spiken! – Djurgården

Här är inte frågan OM Djurgården vinner utan istället med hur mycket! Europa FC är ett lilleputt-gäng från ett lilleputt-land och får besöka Stockholm för att se och lära.

Skrällen! – AFC Eskilstuna

AFC kan i sina bästa stunder mäta sig med de flesta lagen i Superettan. Västerås är ett lag som absolut ska kunna besegras. Tvåan är nödvändig att plocka med för utdelningens skull.

Systemen i textform:

36 rader

1. Djurgården – Europa FC 1
2. Honvéd – Malmö FF 2
3. Elfsborg – Mjällby 1x
4. Falkenberg – Varberg 1x
5. Västerås – AFC Eskils. 1×2
6. Ljungskile – Norrby 1
7. Marseille – St. Etienne 1
8. Brighton – Portsmouth 1×2

144 rader

1. Djurgården – Europa FC 1
2. Honvéd – Malmö FF x2
3. Elfsborg – Mjällby 1x
4. Falkenberg – Varberg 1x
5. Västerås – AFC Eskils. 1×2
6. Ljungskile – Norrby 1x
7. Marseille – St. Etienne 1
8. Brighton – Portsmouth 1×2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100