Topptipset Tips idag

Topptipset 2/10: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Annons:

Helgen är kommen och vad passar inte bättre då än att hugga tag i en fin Topptips-kupong blandad med engelsk, italiensk, tysk, fransk, belgisk, portugisisk och skotsk kompott. Gemensam nämnare ska i slutändan bli åtta gröna bockar och en trivsam utdelning. Kan Sampdoria skrälla i Florens är vi på god väg mot det sistnämnda i varje fall. Nu kör vi!

 

 

 

 

 

Spelstopp: 20:29

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Coventry – Bournemouth 2

Två nykomlingar ställs mot varandra i Birmingham på St. Andrew’s. Coventrys resa från League One och upp till The Championship har varit en mindre framgångssaga. Bournemouth å sin sida hade nästan fler skadade spelare under Premier League-säsongen i fjol jämfört med speldugliga gubbar. Det höll såklart inte och nu får Körsbären från sydkusten testa att spela sig tillbaka. Gästerna har gjort en klart godkänd inledning av säsongen och trots stora tapp av spelare finns fortsatt en trevlig stomme i Solanke, King, Lerma, Billing med flera. Nog ska vi sitta fint i båten med X2 nu.

2. Fiorentina – Sampdoria 2

Fiorentina vann seriepremiären mot Torino med 1-0 och lirade därefter en galet underhållande batalj mot Inter på San Siro. Sett ur de violettas ögon blev avslutningen däremot en aning chockartad då Lukaku och D’Ambrosio vände 2-3 till 4-3. Sampdoria har inlett säsongen lika dåligt som laget avslutade fjolårssäsongen. Dubbla nederlag för Ekdal och company men sett till spelet har det inte varit så där himla tokigt. Mot Benevento blev det 2-3 i baken trots att Samp vann xg-statistiken bland annat. Här blir gästerna på tok för stora underdogs och då är det självklart att plocka med tvåan tidigt. Helgarderingen känns ändå bäst och blir valet från tidigt skede.

3. Union Berlin – Mainz X

Mainz med Robin Quaison i fören har startat säsongen på sämsta tänkbara sätt. Två förluster och sju insläppta mål är inget vidare. Att svensken målade mot Stuttgart senast blir en klen tröst. Union Berlin har inte heller rosat marknaden inledningsvis. Huvudstadsklubben är också tippade att få slåss i absoluta botten i år och laget tappade bland annat sin svenske målkung, Sebastian Andersson, till Köln inför i år. 1-1 slutade motsvarande möte i fjol och det är knappast otroligt att det blir ett liknande resultat nu. 1X duger på litet som stort system.

4. PSG – Angers 1

Efter en säsongsinledning fylld av coronavirus och förluster är nu PSG tillbaka på rätt köl igen. Giganterna från den franska huvudstaden har tre raka segrar, tre raka nollor och tre heta herrar framåt i form av Mbappé, Icardi och Neymar. Den sistnämnda brassen var tillbaka från avstängning mot Reims häromsistens och garanterat sugen på att mål nu efter en längre svacka. Angers har nio raka förluster inbördes och föll mot Montpellier (1-4) i föregående ligamatch. Ettan går inte att ifrågasätta och kan spikas utan krusidull.

5. Royal Antwerp – Mechelen 1

Mechelen bröt en fyra matcher lång förlustsvit med att besegra St. Truiden hemma i förra omgången. Matchhjälte för gästerna blev ynglingen Aster Vranckx som målade två gånger om. Några nya mål från 02:an är troligen inte att vänta nu då Royal Antwerp står för motståndet. Hemmalaget är starka på eget gräs och har en finfin inbördes trend mot Gustav Engvall och hans Mechelen. Besökarna har inte vunnit på Bosuilstadion under hela 2000-talet och därför känns ettan minst sagt klok att spika på mindre system. 1X på lite större kuponger är ett lås.

6. Guimaraes – Pacos de Ferreira 1

Två matcher har den portugisiska högstaligan hunnit. För både Guimaraes och Pacos de Ferreira är det fortsatt en väntan på första segern. Gästande Bävrarna kunde inte sätta emot när Sporting gästade häromsistens och föll med 0-2. Vitória kryssade (0-0) med mersmak i mötet med svårspelade Rio Ave i söndags. I premiären föll värdarna med 0-1 trots stort spelövertag och en hel del chanser framåt. Dags för lite retroaktiv utdelning för Tiago Mendes grabbar nu. Ettan lämnas allena.

7. Dundee United – Livingston 1

Två matcher från Skottland avslutar fredagens gottepåse. Efter ett par sämre prestationer och tre raka förluster har nykomlingen från Dundee nu studsat tillbaka och löst fyra pinnar på de två senaste bataljerna. Fjolårets målkung hos United, Lawrence Shankland, har åter hittat nätet. Både mot Hamilton och St.Mirren. 25-åringen är en spelare som Livingston nu kommer få se upp med. Gästerna är ett okej hemmalag men borta är faktiskt laget totalt genomusla. De gulklädda Lejonen har vunnit en tävlingsmatch utanför Almondvale Stadium sedan 25:e augusti förra året! Att strecka ettan först känns därför inte som någon skräll direkt.

8. Kilmarnock – Motherwell X

Motherwell är inte i närheten av den formtopp som laget besatt under i stort sett hela fjolårssäsongen. The Well slutade på bronsplats bakom Rangers och Celtic när säsongen avbröts. Numera är det längre ner som gästerna hittas och inför fajten mot Kilmarnock blev det stortorsk mot Rangers i Glasgow (1-5). Killie kommer visserligen från dubbla trepoängare men värdarna har också haft en rejäl uppförsbacke så här i seriens inledning. Räkna med en jämn kamp och med jämna odds mellan lagen känns helgarderingen som ett givet val redan från start.

 

Spiken! – PSG

Nu är Paris igång efter sin tröga säsongsstart. Att Angers ska kunna stå i vägen för Neymar och company är inte troligt. Banketta!

Skrällen! – Sampdoria

Genua-laget har inte fått poängen med sig inledningsvis trots att spelet sett bitvis helt okej ut. Mot Fiorentina ska Ekdal och grabbarna absolut kunna skrälla till det.

Systemen i textform:

36 rader

1. Coventry – Bournemouth x2
2. Fiorentina – Sampdoria 1×2
3. Union Berlin – Mainz 1
4. PSG – Angers 1
5. R.Antwerp – Mechelen 1
6. Guimaraes – P.Ferreira 1
7. Dundee U – Livingston 1x
8. Kilmarnock – Motherwell 1×2

144 rader

1. Coventry – Bournemouth x2
2. Fiorentina – Sampdoria 1×2
3. Union Berlin – Mainz 1x
4. PSG – Angers 1
5. R.Antwerp – Mechelen 1x
6. Guimaraes – P.Ferreira 1
7. Dundee U – Livingston 1x
8. Kilmarnock – Motherwell 1×2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100