Topptipset Tips idag

Topptipset 21/8: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Annons:

Fredagens Topptips är här och inledningen går inte av för hackor! Europa League-final mellan Sevilla och Inter smäller högt och när vi ändå är inne på turneringar ska två fajter från damernas Champions League också synas. Ligabollen står Frankrike, Irland och Polen för. På en kupong med många starka favoriter rekommenderas ett mindre system med högre radinsats.

 

Spelstopp: 17.59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Sevilla – Inter 2

Vi rivstartar kupongen med finalen i Europa League och det är inga duvungar som ska upp i ringen. Sevilla har varit otroligt stabila sedan corona-uppehållet och har inte förlorat på hela sommaren. Mot både Roma och Wolverhampton var spanjorerna överlägsna. I semin mot United såg det dock inte lika självklart ut och för första gången var Sevilla rejält tillbakapressade. Ser man till matchbilden och antal skapade chanser var segern inte särskilt rättvis. Det kan man dock säga att Inters vinst över Shakhtar Donetsk var. Lukaku och Martínez ökade tempot och stod för två mål var i 5-0-segern. Contes mannar visade dessutom en vattentät defensiv som knappt släppte till en målchans. Visst blir det tuffare emot nu, men Inter ska ha favoritskapet till titeln. Strecka från höger.

2. Bordeaux – Nantes 1

Det är premiärdags i Frankrike och i skuggan av Paris Saint-Germain och Lyons framgångar i Champions League ska Bordeaux ta emot Nantes under fredagen på Matmut Atlantique. De båda kombattanterna slutade precis intill varandra under föregående säsong som blåstes av i förtid, men Bordeaux var betydligt mer stabila. Gästerna förlorade hälften av alla resor och förutom invärvade Moses Simon är det inte många spelare som sticker ut hos Kanariefåglarna. Les Girondins har en stabil centrallinje i Costil, Koscielny och Adli och här får Nantes det tufft. 1X räcker.

3. Derry City – Cork City 1

I den irländska ligan har Derry City inte fått den start de suktade efter och ligger faktiskt bara en poäng över negativt kval inför den nionde omgången. En besvikelse för laget som gjorde en riktigt bra säsong i fjol och slutade fyra. Kvalitet finns dock för att vända trenden och här kommer ett ypperligt läge. Cork Citys storhetstid har de senaste säsongerna vissnat bort i glömska. Ekonomiska problem och spelarflykt har gjort att laget fått slåss om kontraktet istället för titlar. I fjol landade gästerna på åttonde plats, precis ovanför strecket, och det blir samma krig i år. Innan den oväntade vinsten mot Sligo Rovers hemma senast hade Cork bara mäktat med ett enda mål framåt på sju omgångar. Något balja på bortaplan har gästerna ännu inte mäktat med. Toppchans för Derry City, ettan är en kanonspik!

4. Shamrock Rovers – Shelbourne 1

I irländska Premier Division ser Shamrock ut att rusa mot en ligatitel. 7-1-0 står det i resultatraden och Rovers har redan lämnat den stora konkurrenten, Dundalk, åtta poäng bakom sig. Det har dock inte varit fullt lika övertygande mot slutet. 0-0 borta mot St. Patrick’s senast trots spel med en man mer i en hel halvlek och innan dess låg ligaledarna under mot Derry City i halvtid och lyckades vända med hjälp av ett självmål. Shelbourne är en nykomling som öppnat rätt piggt och inte alls gjort bort sig i säsongsinledningen. Jämna steg hölls bland annat med de regerande mästarna Dundalk och laget stämplar in på en stabil mittenplats. Visst är ettan mycket trolig men på en kupong utan glasklara skrällalternativ kan det vara en vettig chansning att gardera.

5. Kortrijk – AS Eupen 1

Belgiska Jupiler League är i sin linda med två omgångar spelade. Här möts två lag som höll till på den nedre halvan i fjol men där Kortrijk visade upp en större stabilitet i sitt spel och också hamnade högre upp i tabellen. Eupen hade i fjol stora problem med försvarsspelet och ser man till säsongsinledningen har det inte blivit bättre. En pinne mot nykomlingen Leuven följdes upp med förnedrande 0-4 mot Club Brügge. Kortrijk kommer i sin tur från en stark bortaseger mot Gent och har i Moffi/Mboyo en anfallsduo med näsa för mål. I fjol vann Kortrijk båda de inbördes mötena och här talar det mesta för att det blir samma visa. Ettan ser ut att bli understreckad och är en mycket bra spik upp till 60 procent.

6. Zaglebie Lubin – Lech Poznan 2

Utöver Frankrike är det också premiärdags i polska Ekstraklasa. Zaglebie Lubin hörde till den undre halvan under föregående säsong, men värdarna behövde aldrig oroa sig för kontraktet. Nu siktar The Coppers mot en framskjuten tabellplacering under 20/21, men tufft motstånd väntar direkt i inledningen. Lech Poznan hör till Polens allra bästa lag och fjärdeplatsen som gästerna hade efter grundserien förbättrades till en andraplats under fjolårets Mästerskapsrunda. Det innebär att kval till Europa League väntar redan i nästa vecka och även om Lech Poznan ska gälla som favoriter är det läge att måla tvärs över då visst fokus kan ligga på den fajten.

7. Atlético Madrid – FC Barcelona 2

Damernas Champions League är framme i kvartsfinaler och det är just två sådana som tar kupongen i mål. Först ut är ett helspanskt möte på San Mamés i Bilbao. Således har inte Atlético någon fördel av hemmaplan och då blir det tufft att rå på Barcelona. Barca har inte förlorat mot fredagens opponenter någon gång sett till de senaste fyra inbördes och de regerande mästarinnorna i La Liga ska ses med goda möjligheter att bygga på den trenden i detta möte. Tvåan först, krysset sen.

8. Glasgow City – Wolfsburg 2

Sist ut från Spanien, där slutspelet hålls, är mötet mellan Glasgow City och Wolfsburg. Skotskorna går in som rejäla underdogs mot tyskorna och allt annat än avancemang för Wolfsburg får räknas som en rejäl knall. Vargarna gör framför allt upp med Lyon och PSG om titeln och med spelare som Pernille Harder, Alexandra Popp och Caroline Graham Hansen i bygget går ingen motståndare säker. Tvåan är helt given och säkras endast upp med krysset på grund av förmodat benhård streckning.

 

Spiken! – Kortrijk

Eupen ser inte ut att ha fått bukt med det läckande försvaret och det kan mycket väl vara så att det problemet leder till nedflyttning i år. Kortrijk imponerade mot Gent och kommer värdarna upp i samma nivå här blir detta en ensidig historia.

Skrällen! – Shelbourne

På en kupong med få bra skrällmöjligheter gäller det att ta ut svängarna rejält och hoppas att Shamrock fortsätter sin lilla negativa trend. Då kan den pigga nykomlingen Shelbourne möjligtvis ha en liten chans. Tvåan skulle innebära rejäl avkastning.

Systemen i textform:

36 rader

1. Sevilla – Inter 2
2. Bordeaux – Nantes 1x
3. Derry City – Cork City 1
4. Shamrock – Shelbourne 1×2
5. Kortrijk – AS Eupen 1
6. Zag.Lubin – Lech Poznan 1×2
7. Atlético Madrid – Barcelona 2
8. Glasgow City – Wolfsburg x2

144 rader

1. Sevilla – Inter x2
2. Bordeaux – Nantes 1x
3. Derry City – Cork City 1
4. Shamrock – Shelbourne 1×2
5. Kortrijk – AS Eupen 1
6. Zag.Lubin – Lech Poznan 1×2
7. Atlético Madrid – Barcelona x2
8. Glasgow City – Wolfsburg x2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100