Topptipset Tips idag

Topptipset 24/8: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Annons:

Måndagens upplaga av Topptipset är till hälften blågul när det vankas toppmöte i Norrköping och ängsligt möte i Småland. I övrigt bjuder kupongen på spel i Norge, Belgien samt Frankrike. Åtta rätt är målet med resan!

 

Spelstopp: 18.59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. IFK Norrköping – Häcken 1

Efter en sämre period kunde IFK Norrköping ta tre efterlängtade poäng borta mot IFK Göteborg. Peking hade svårt att få till något eget spel men var hela tiden livsfarliga i omställningarna där Almqvist och Nyman löpte på allt. Haksabanovic började på bänken i den fajten men lär starta nu. Häcken är i sina bästa stunder ett av seriens allra bästa lag men har haft svårt att imponera på bortaplan under säsongen. En seger på sju försök är inte mycket att skryta om. När lagen möttes på Bravida för några veckor sedan vann Häcken med 2-1 efter två mål av tilltänkta skyttekungen Alexander Söderlund. Det lär bli svårare på Östgötaporten. Etta.

2. Kalmar FF – Mjällby X

Med bara en vinst på sina 13 senaste matcher har Kalmar sjunkit ner till en nästjumboplats i Allsvenskan. Kvalité finns i lirare som Israelsson, Elm, Romarinho och Bergqvist men det vill sig inte för Nanne Bergstrands gäng. På fasta situationer, inte minst långa inkast, är KFF starka, men så värst många fler vapen har smålänningarna inte. Mjällby har ett mer varierat spel där Moses Ogbu är livsfarlig på topp. Snidare som Sabovic och Jeahze kan såga sig igenom försvaren samtidigt som Agardius, Löfgren och Björkander klarar av luftspelet. Sölvesborgarna känns faktiskt vassare är Kalmar och X2 ska räcka.

3. Akropolis – Degerfors 2

Akropolis krossade allt motstånd i sin Division 1-serie i fjol och har visat att det inte var någon slump. Efter 13 omgångar av Superettan ligger stockholmarna fyra med endast en förlust. Bouvin och Vasic ser ruggigt bra ut tillsammans. Nu ställs de dock inför en övermäktig uppgift när serieledarna Degerfors kommer på besök. Värmlänningarna krossade Ljungskile med 4-1 i sin senaste match efter att Bertilsson och Edvardsen varit fantastiska på topp. Då fick de sällskap av Astvald från start som också har hög potential, men här lär Dahlström gå in i startelvan igen. Degerfors har fyra segrar på sina fem senaste och ska ses med bra chans att ta ännu en trea. Håller sig tvåan runt 60 procent är det en vettig spik.

4. Brage – Dalkurd X

För några år sedan hade detta betecknats som slaget om Borlänge men nu hör som bekant Dalkurd hemma i Uppsala. Det finns dock fortfarande en rivalitet mellan dessa två klubbar som säkert kommer göra sig påmind. Dalkurd löste en pinne mot Halmstad i den senaste omgången efter att talangen Patriot Sejdiu nätat för tredje gången på de fyra senaste omgångarna. Med andra lirare som Offia, John Junior och Cissoko i truppen är Dalkurd giftiga framåt. Brage visar svag form med en seger på sina sex senaste och förtjänar inte alls det stora favoritskapet som de ges av svenska folket. Supervärde på X2 som ska ritas ned först.

5. Stabaek – Brann 1

Vi kliver över gränsen till Norge där två tabellgrannar möts i omgång 15 av Eliteserien. Värdföreningen står noterad för den symmetriska resultatraden 4-6-4 och är tuffa att tas med i huvudstaden. Stabaek är ett av endast två lag som plockat poäng mot seriesuveränen Bodö/Glimt när 0-2 hämtades upp till 2-2 här på Nadderud. Brann ligger snäppet bakom Stabaek efter en klart godkänd start men sämre fortsättning. Tre torsk på de senaste fyra fighterna är inte okej, särskilt inte med tanke på nederlaget hemma mot Mjöndalen senast. Inled med ettan, backa upp om lädret tillåter.

6. Kongsvinger – Lilleström 2

Även i Norges näst högsta serie har vi att göra med ett värdlag som placerar sig i mitten av tabellen med tillhörande symmetri. 3-4-3 är den totala leveransen från Lilleström som faktiskt trivs bättre på resande tass än hemma i den gulsvarta borgen. Närmast kommer Daniel Gustavsson och company från två hemmakryss, nu är det dags att resa till ett bottenlag. Kongsvinger snittar mindre än en pinne per runda och har endast två poäng ner till giljotinen. En vinst på de senaste nio matcherna är inte heller betryggande inför besöket av ex-Eliteserielaget från Viken. Tvåan är en spik att lita på!

7. Sint-Truiden – Oostende 2

Belgiens högsta serie vid namn Jupiler League har avverkat två omgångar inför måndagsmatchen på Stayen. Oostende har kammat noll i båda kamper efter möten med Beerschot respektive Charleroi. Sint-Truiden slog Gent hemma i premiären och följde upp med en torskmåltid borta mot Anderlecht. Sint-Truiden ska gälla som favoriter mot de poänglösa besökarna men streckningen har vänstervridits. Oostende vann vårens inbördes möte och får första strecket nu i kraft av prima värde. Gardera tidigt och generöst!

8. Troyes – Le Havre 1

Topptipset går i mål på fransk mark där det är premiär i näst högsta serien. Båda dessa kombattanter huserade i Ligue 2 även föregående säsong och slutade på fjärde respektive sjätte plats. Le Havre lär lida en del av att ha tappat skyttekungen Tino Kadewere till Lyon. Troyes har inget vapen att tappa på det viset, under fjolåret var försvararen Kouyate intern skyttekung med fem pytsar. Le Havre vann båda inbördes men båda dessa herrskap är hemmakära. Troyes har endast torskat en gång hemma vid floden Seine sedan november månad. Inled med ettan och måla vidare så långt börsen räcker!

 

Spiken! – Lilleström

Kongsvinger har inte besegrat Lilleström sedan 1998 och med tanke på formen lär inte bottengänget förbättra statistiken denna måndag heller. Lilleström är ett nummer för stort.

Skrällen! – Dalkurd

Strecken sitter på sniskan i det själsliga derbyt på Domnarvsvallen. Brage har inte visat någonting som ska göra dem till storfavoriter mot hungriga Dalkurd.

Systemen i textform:

36 rader

1. Norrköping – Häcken 1
2. Kalmar FF – Mjällby x2
3. Akropolis – Degerfors 2
4. Brage – Dalkurd x2
5. Stabaek – Brann 1
6. Kongsvinger – Lilleström 2
7. Sint-Truiden – Oostende 1×2
8. Troyes – Le Havre 1×2

144 rader

1. Norrköping – Häcken 1
2. Kalmar FF – Mjällby x2
3. Akropolis – Degerfors x2
4. Brage – Dalkurd x2
5. Stabaek – Brann 12
6. Kongsvinger – Lilleström 2
7. Sint-Truiden – Oostende 1×2
8. Troyes – Le Havre 1×2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100