Topptipset Tips idag

Topptipset 25/8: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Annons:

Det är en salig blandning som dukas upp på tisdagens Topptips. De europeiska bidragen innehåller bland annat Champions League för både damer och herrar samt ligaspel från Ryssland och Island. Därefter tar nattugglorna från USA vid med fyra fajter som går i mål under onsdagens tidiga timmar. Vi kör direkt!

 

Spelstopp: 19.29

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. PAOK – Besiktas 1

Champions League-säsongen 19/20 är alldeles nyligen avslutad och som vi alla vet kröntes till slut Bayern München som mästare. Turneringen vilar dock inte på hanen för det och redan nu är kvalrundorna igång till höstens upplaga. Ett spännande möte stundar i Thessaloniki där PAOK ska ta emot Besiktas. Turkarna hade ingen vidare inhemsk säsong och rent allmänt känns det som att fotbollen i Hakan Sükür-land är på dekis. PAOK må ha gjort sig av med Pontus Wernbloom, men nu är det dags för värdarna att försöka klara livet även utan svensken. Med lirare som Vieirinha, El Kaddouri och Akpom i truppen är det läge att ta rygg på de hemmastarka grekerna. Ettan först, krysset därefter.

2. Arsenal Tula – FK Khimki 1

Ryska Premier League har hunnit fyra omgångar in och redan nu är Zenit ohotade serieledare. Längre ned i tabellen kämpar dock Arsenal Tula och FK Khimki för förnyade kontrakt i finrummet. Arsenal har det bättre laget på pappret, ett påstående som inte minst speglar sig i den senaste triumfen mot Dynamo Moskva. Khimki har förlorat tre av de fyra inledande fajterna och vi kan redan nu slå fast att gästerna kommer att kämpa i botten under hela säsongen. Med lite tur kan en poäng bärgas här, men inte mer än så. 1X är ett starkt lås.

3. Fylkir – Fjölnir X

Det händer inte varje dag och knappt en gång i månaden heller för den delen, men nu är äntligen isländska Urvalsdeild tillbaka på kupongen! Fylkir är ett gäng som verkligen blandar höga berg med djupa dalar. Värdarna parkerar in på sjätteplatsen med raden 5-1-5 efter elva spelade matcher, således är det allt eller inget som gäller när Fylkismenn är i farten. Huvudstadslaget ser dock ut att bli alldeles för stora favoriter när Fjölnir kommer på besök. Gästerna är tabelljumbo, men på främmande gräs är inte prestationerna att skämmas för. Poängplock i över hälften av fajterna är trots allt starkt jobbat och här plockar vi med alla tecken i utdelningsjaktens namn!

4. Wolfsburg – Barcelona 1

Det är dags för semifinal i den ädlaste av alla damturneringar när Wolfsburg och Barcelona drabbar samman i San Sebastián. Hela slutspelet avgörs i Spanien med tanke på rådande världsläge, men trots att Barca således gynnas av att vara kvar i hemlandet lär det här bli en väldigt tuff kamp. Wolfsburg körde över Glasgow City med förnedrande 9-1 (!) och en sådan lirare som Pernille Harder ser ut att vara i kanonform. Spelare för spelare har också tyskorna det bättre laget och även om Barcelona slog ut Atlético Madrid blir det här en övermäktig uppgift. Spiketta.

5. DC United – New England X

Vi lämnar Europa och aftonbollen och flyttar istället till USA där natten tar vid. MLS är i full gång och det första mötet att beskåda är det mellan Wayne Rooneys gamla DC United och New England. Rooney är som bekant inte kvar i Washington och det märks trots allt en del. Hemma på Audi Field har värdarna inte lyckats prestera bättre än 1-1-1 på tre försök och då ska det sägas att hemmaplansfördelen är av största vikt i USA. New England har bara förlorat en av de fem senaste tävlingsmatcherna och ska kunna stå upp här också till viss del. Börja i mitten och låt sedan ettan ta plats.

6. Chicago – Cincinnati 1

Ett gäng som svenska folket verkar glömma bort något ute i butikerna är Chicago Fire. Tre raka torsk gör säkerligen att en del topptippare rynkar på näsan åt ettan, men i grunden är värdarna ett ganska kapabelt gäng. Cincinnati kommer från två raka oavgjorda mot DC United och Portland, två aktörer som inte lär ha med den absoluta toppstriden att göra. Det är återigen värt att nämna hemmaplansfaktorn och trots att Tom Pettersson håller ställningarna i de bakre leden hos gästerna är värdet på ettan alldeles för bra för att inte syna. Kul spik!

7. Philadelphia – NY Red Bulls 1

Vi tar oss till Will Smiths kvarter och lägger luppen på mötet mellan Philadelphia och NY Red Bulls. Philly är ett notoriskt svårslaget gäng som bara givit vika en enda gång så här långt. Det har resulterat i en elfteplats, men kan Alejandro Bedoya och gänget fortsätta på inslagen väg ska de kunna klättra några placeringar till. Gästerna från Manhattan spelar alltid en trevlig fotboll, men utanför hemtrakterna har det så här långt gått åt skogen. 0-1-2 är ingen trevlig rad för ett tilltänkt topplag och här är känslan att det blir max en pinne för läsklaget. 1X.

8. Kansas City – Houston X

Vi avrundar kupongen i Kansas där värdarna välkomnar Houston till Children’s Mercy Park. Likt fajten på Island har vi här att göra med ett hemmalag som streckas upp till skyarna och det känns inte helt rätt. Visserligen har KC inlett piggt och är med i toppstriden, men MLS är en fruktansvärt jämn liga där alla slår alla titt som tätt. Houston kommer från två raka poängplock där framför allt insatsen mot LA Galaxy (1-1) på bortagräs imponerade oerhört. Kommer gästerna upp i samma nivå här är inget omöjligt. “Houston, we have a skräll!” Alla tecken ska med.

 

Spiken! – Wolfsburg

Wolfsburg är en av huvudfavoriterna till guldet och tyskorna visade mot Glasgow City att de är i toppform. Barcelona är inget dåligt lag, men mot den tyska Volkswagenmaskinen får spanjorskorna det jobbigt.

Skrällen! – Fjölnir

Fylkir har en hög högstanivå, men å andra sidan också en låg lägstanivå. Fjölnir kämpar för allt vad de är värda i botten av tabellen och har inte gjort bort sig på främmande mark. Streckningen bäddar för isländsk skräll!

Systemen i textform:

36 rader

1. PAOK – Besiktas 1
2. Arsenal Tula – Khimki 1x
3. Fylkir – Fjölnir 1×2
4. Wolfsburg – Barcelona 1
5. DC United – New England x
6. Chicago – Cincinnati 1
7. Philadelphia – NY Red Bulls 1x
8. Kansas City – Houston 1×2

144 rader

1. PAOK – Besiktas 1x
2. Arsenal Tula – Khimki 1x
3. Fylkir – Fjölnir 1×2
4. Wolfsburg – Barcelona 1
5. DC United – New England 1x
6. Chicago – Cincinnati 1
7. Philadelphia – NY Red Bulls 1x
8. Kansas City – Houston 1×2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100