Topptipset Tips idag

Topptipset 28/9: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Annons:

Det är måndag och dags för ny arbetsvecka. För att pigga upp humöret har Svenska spel adderat 250 000 kronor extra till kvällens Topptips! Dessutom innehåller kupongen trevliga matcher från både Italien och Allsvenskan, men den riktiga smällkaramellen är givetvis stormötet mellan Liverpool och Arsenal. Nu åker vi!

 

 

 

 

 

Spelstopp: 18:44

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Liverpool – Arsenal 1

Efter en omskakande premiärseger mot Leeds kunde Liverpool i förra omgången relativt behagligt städa av Chelsea på Stamford Bridge. Arsenal har även de inlett med två vinster i Premier League och i veckan slog ett roterat “Gunners” ut Leicester ur ligacupen med 2-0. Liverpool och Arsenal möttes så sent som för en månad sedan i Community Shield-finalen och där vann de sistnämnda med 2-1. Då var det Wembley och nu är det Anfield och faktum är att Londonlaget inte har vunnit borta mot Liverpool sedan 2012. Nu saknas kaptenen Jordan Henderson, men på hemmaplan är de regerande mästarna bara för starka och när strecken på ettan ser ut att hålla sig runt 65 procent spikar vi.

2. Fulham – Aston Villa X

I fjol klarade Aston Villa Premier League-kontraktet i sista omgången och även om “The Villians” vann i premiären mot Sheffield United med 1-0 tyder mycket på att laget kommer hålla till i bottenstriden även i år. I tabellens nedre skikt ser även nykomlingen Fulham ut att få kriga. Scott Parkers mannar har släppt in sju mål på de två första matcherna och förlorat båda (först mot Arsenal och sedan Leeds). Hemma på Craven Cottage måste Fulham däremot slå sina förmodade bottenkollegor om de ska ha någon som helst chans att hänga kvar. Aston Villa känns dock med sina nyförvärv över sommaren som ett bättre lag. Vi börjar med krysset, men tar med alla tre tecken om vi har råd.

3. Bologna – Parma 1

Vi lämnar de brittiska öarna och tar oss vidare till Italien för ett derby. Derby dell’Emilia, Bologna mot Parma och två rivaler som vill ta sina första poäng för året i Serie A. Premiäromgången slutade nämligen i ett 0-2-nederlag vardera där Bologna föll borta mot Milan och Parma hemma mot Napoli. I fjol slutade båda derbymötena 2-2 och i tabellen skiljde det bara två poäng mellan lagen. Sedan dess har Parma bytt tränare och värvat en hel drös spelare, men insatsen mot Napoli var inte övertygande. Det kan nog ta ett litet tag innan allt sätter sig för Tomas Brolins gamla klubb och i form av hemmaplan får Bologna ses som favoriter. Vi börjar från vänster och jobbar oss inåt.

4. AIK – Mjällby 2

Efter en otroligt tung första halva av säsongen ser AIK ut att ha hittat formen. Borta mot Malmö FF för två veckor sedan löste Solnagänget ett kryss och förra helgen kördes Hammarby över med 3-0. Det verkar göra att Topptips-spelarna tror att Stockholmarna är tillbaka i fornstora glansdagar. Givetvis ska de vara favoriter, men när strecken börjar rusa iväg upp mot 70 procent blinkar varningslampan. Mjällby har under säsongen visat att att de är fullt kapabla att ställa till det för alla lag och slog dessutom AIK med 3-1 så sent som i augusti. Vi går för pengarna och börjar strecka från höger.

5. Kalmar FF – Varberg 1

Efter sex matcher utan seger tog Kalmar i förra omgången till slut tre poäng. Borta mot bottenkollegan IFK Göteborg vann smålänningarna med 2-1 och avståndet upp till säker mark blev mindre. Succélaget Varberg å sin sida har nu förlorat två raka matcher efter att dessförinnan haft tre raka segrar. Båda de två senaste förlusterna har kommit mot lag under i tabellen och frågan är om det börjat smyga sig in en bekvämlighet? Det här känns som en öppen historia och Kalmar ska ses som favoriter, men Jocke Perssons manskap har studsat tillbaka från dålig form tidigare. Osar helgardering!

6. Örgryte – GAIS 2

En redan rolig måndagskupong blir ännu roligare när Göteborg bjuder in till derby. Örgryte står som hemmalag och Gais får agera gäster på rivalernas gemensamma hemmaplan, Gamla Ullevi. Öis har inför matchen fyra poäng ner till sina svartgröna lokalkonkurrenter som i sin tur har visat prov på stigande form de senaste veckorna. Efter en tuff inledning på säsongen har GAIS nu tre segrar på de fyra senaste matcherna och samtliga av de fullpoängarna har varit på Gamla Ullevi. Örgryte i sin tur har vunnit sex av tio bataljer på samma matta och presenterade i förra veckan prestigevärvningen Moestafa El Kabir. Senaste derbyt slutade 0-0 och allt pekar på en ny knallhård kamp. GAIS ser däremot ut att bli spelade under 30 procent och då hugger vi tvåan först.

7. Eskilstuna United – KIF Örebro 1

Även Damallsvenskan letar sig in på lappen när Eskilstuna United får besök av KIF Örebro. Med sju omgångar kvar att spela ligger hemmalaget näst sist och på nedflyttningsplats med en poäng upp till säker mark. Örebro ligger sexa, men avståndet ner till måndagens motståndare är bara fem poäng. I fjol slutade Eskilstuna fyra i Damallsvenskan och besitter fortsatt en trupp som åtminstone ska ligga stabilt på den övre halvan. Det kommer landslagsspelaren Loreta Kullashi och hennes lagkamrater visa mot KIF.

8. Nordsjälland – Lyngby 2

Vi stannar i Norden och avslutar måndagskupongen med ytterligare ett derby. Den här gången i Danmark när Nordsjälland och Lyngby rundar av den danska Superligans tredje omgång. Båda lagen är hittills segerlösa och gästerna har fortfarande inte mäktat med att göra mål. I fjol tvingades Lyngby dessutom att kvala sig kvar i högstaligan medans Nordsjälland blev sexa i mästerskapsserien. Sedan dess har de sistnämnda däremot tappat flera tongivande spelare och ersättarna har plockats underifrån de egna leden. Det till trots ser “The wild tigers” ut att bli hårt betrodda av Topptips-spelarna. I derbyn kan som bekant det mesta hända och ett betydligt mer rutinerat bortalag har kapacitet att ställa till det. Värdet finns i tvåan!

 

Spiken! – Liverpool

23 april 2017, mot Crystal Palace, var senast Liverpool förlorade en ligamatch på Anfield. Sedan dess har de regerande Premier League-mästarna vuxit ut till en maskin som kör över nästan allt i sin väg. Nu kommer Arsenal på besök och även om Londonlaget har inlett ligan med två raka ligasegrar och slog “The reds” i Community Shield har spelet inte sprakat. Ettan är en given spik när den ligger runt 65 procent.

Skrällen! – Mjällby AIF

Bartosz Grzelak ser tillslut ut att ha fått pli på AIK. De två senaste insatserna har varit positiva, men “Gnaget” är fortsatt inblandade i bottenstriden. Sett till streckfördelningen ser många ut att tro att Stockholmslaget bara städar av Mjällby. Nu ser den ser ut att landa kring 70 procent och så stora favoriter ska AIK inte vara mot ett Mjällby som är bäst på naturgräs.

Systemen i textform:

36 rader

1. Liverpool – Arsenal 1
2. Fulham – Aston Villa 1×2
3. Bologna – Parma 1
4. AIK – Mjällby x2
5. Kalmar – Varberg 1×2
6. Örgryte – GAIS 2
7. Eskilstuna U – KIF Örebro 1
8. Nordsjälland – Lyngby x2

144 rader

1. Liverpool – Arsenal 1
2. Fulham – Aston Villa 1×2
3. Bologna – Parma 1x
4. AIK – Mjällby x2
5. Kalmar – Varberg 1×2
6. Örgryte – GAIS 1×2
7. Eskilstuna U – KIF Örebro 1
8. Nordsjälland – Lyngby x2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100