Topptipset Tips idag

Topptipset 29/5: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

              Annons:

Den tyska fotbollen har varit igång under en period och nu börjar fler och fler länder spela boll igen. På fredagens Topptips får matcher från Bundesliga och Zweite Bundesliga sällskap av fajter från Österrike, Danmark och Polen. Notera att samtliga tillställningar på kupongen spelas utan publik och att hemmaplansfördelen därmed minskar något. Dags att inleda helgen på bästa sätt!

Spelstopp: 17.59

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Freiburg – Bayer Leverkusen 2

Bayer Leverkusen är i allra högsta grad inblandade i kampen om Champions League-platserna, men åkte på en rejäl käftsmäll mot Wolfsburg under tisdagen. 1-4 i baken var inte vad Peter Bosz och hans mannar hade hoppats på. Just Bosz var allt annat än nöjd med insatsen och bytte faktiskt ut tre spelare redan i halvtid. Kollapsen mot Vargarna ska dock ses som en engångshändelse, det var faktiskt första torsken sedan första februari. Freiburg står på två kryss och en förlust efter omstarten och sanningen är att det är ett smickrande facit. Både i 1-1-kampen mot RB Leipzig och i 3-3-matchen mot Eintracht Frankfurt i veckan har Freiburg varit rejält tillbakatryckta. Inget tyder på att det blir skillnad nu. En formtoppad Kai Havertz fixar biffen. Tvåan spikas.

2. Darmstadt – Greuther Fürth 1

Darmstadt startade om den tyska andradivisionen med att ta stryk av bottenlaget Karlsruhe. Efter det har det sett betydligt bättre ut för Die Lilien. 4-0 mot St. Pauli följdes upp med 3-1 mot Erzgebirge Aue i veckan. En övertygande insats och 3-1 var nästintill i underkant. Serdar Dursun prickade in två baljor och står nu på 13 ligamål totalt. Bra chanser för nya fullträffar finns när Greuther Fürth kommer på besök. Gästerna har släppt in fem baljor på sina tre matcher efter omstarten och ser skakiga ut. Dessutom har de bara lyckats vinna tre av 13 bortamatcher på hela säsongen. Med 1X är vi i hamn.

3. Osnabrück – Regensburg X

Tajtare lär det bli på Stadion an der Bremer Brück där Osnabrück tar emot Regensburg. Gästerna har spelat oavgjort i samtliga tre matcher efter uppehållet, senast blev det 2-2 mot Mikael Ishaks Nürnberg efter att svensken noterats för en fullträff. Det var nära en seger för Regensburg men Knipping stod för ett självmål i den 94:e minuten. Blytungt. Osnabrück imponerade visserligen inte spelmässigt, men tre poäng blev det mot Greuther Fürth under tisdagen. Nu får de klara sig utan avstängda Niklas Schmidt och det är tungt avbräck. På förhand känns detta helt öppet och det är absolut läge att gardera upp rejält. Alla tecken används.

4. Red Bull Salzburg – Austria Lustenau 1

Den österrikiska fotbollen rivstartar med en cupfinal från vackra Klagenfurt. Det är storlaget Red Bull Salzburg som ställs mot superskrällen Austria Lustenau. Vanligtvis är Lustenau ett mittenlag i andradivisionen men de har alltså lyckats ta sig hela vägen fram till final. De får dock finna sig i att spela rollen av råttan i kattens lek, motståndet är övermäktigt. Salzburg må ha gått ganska tungt efter plundringen runt jul där bland annat Minamino och Håland försvann, men det är såklart stor skillnad i kvalité gentemot ett mediokert gäng från divisionen under. Mwepu är avstängd efter sin utvisning i semifinalen men det ska inte spela någon roll, Salzburg vinner enkelt. Ettan spikas trots stenhård streckning.

5. Silkeborg – Nordsjälland 2

Den danska ligan ska dra igång och även här hittas en storfavorit i Nordsjälland. Gästerna tog tio poäng på sina fyra vårmatcher innan ligan tvingades avbrytas. Enda tappet var i 2-2-fajten mot Bröndby. Lagbygget ser väldigt spännande ut med inhemska talanger som Damsgaard kryddat med flera importer från Ghana där Mohammed Kudus och Isaac Atanga sticker ut lite extra. Silkeborg har haft det tuffare och ligger sist i serien med enbart tre vinster på 24 försök denna säsong. Dessutom har de fyra oavgjorda och elva förluster på de 15 senaste mötena inbördes. Tvåan känns trolig.

6. Viborg – Skive 2

Kupongens rensare hittas i den danska andraligan där topplaget Viborg tar emot Skive. Värdarna har varit ett topplag i denna serie de senaste säsongerna och åkte i fjol på stryk i playoff-finalen för att ta sig upp till högstaligan. Med en andraplats inför helgens matcher gör de ett nytt försök. Skive ska dock inte underskattas. De gick upp från tredjeligan i fjol och har gjort det helt okej hittills med 24 poäng på 20 omgångar. Värt att ta i beaktande att detta är ett derby då det bara skiljer tre mil mellan städerna och att det således lär vara fullt av taggade spelare, trots avsaknaden av publik. Kan Skive skrälla är mycket vunnet. Den lågt streckade tvåan måste med, men visst är alla tecken att föredra.

7. Slask Wroclaw – Rakow Czestochowa 1

Den polska ligan är i slutskedet och ska även den starta om under helgen. I Wroclaw ska Slask, som fick stryk av IFK Göteborg i kvalet mot Europa League 2015, ta emot Rakow. Slask har ett helt okej lag med spanjoren Exposito och slovaken Pich som vass anfallsduo. En del skador finns i de bakre leden, men på det stora hela kan de ställa en bra elva på benen. Rakow ligger i mitten av tabellen vilket helt klart får ses som godkänt med tanke på att de är nykomlingar i högstaserien. Hela åtta av 13 bortamatcher har dock slutat med förlust. Visst har hemmafördelen förminskats när publik inte är välkommen på matcherna, men Slask bör inte förlora detta. 1X spelas.

8. Pogon Szczecin – Zaglebie Lubin X

Pogon Szczecin var inte helt missnöjda med att ligan pausades, även om de såklart inte hade hoppats på någon global pandemi. Innan uppehållet spelade de fem raka ligamatcher utan vinst. Detta trots att svenska Pawel Cibicki målade i två av dessa fajter. Frågan är om han nu kan föra sitt Pogon till en efterlängtad trea. Zaglebie ligger åtta poäng bakom Pogon i tabellen och rosade inte heller marknaden innan ligan avbröts. Samtidigt finns det kvalité i spelare som till exempel Filip Starzynski som har landskamper för Polen på konto. Knapp, knapp fördel Pogon, men ettan bör få sällskap av krysset omgående.

 

Banken! – Red Bull Salzburg

Visst brukar man säga att allt kan hända i cupspel och inte minst i en cupfinal, men att lilla Austria Lustenau ska kunna rubba RB Salzburg känns bara inte sannolikt. Energidryckslaget får lyfta bucklan i Klagenfurt.

Skrällen! – Skive

Uppstart i den danska andraligan och vi bjuds på ett derby direkt. Skive vill säkerligen knäppa storebror på näsan och ska inte räknas bort. Plocka med tvåan och jobba in superrens.

Systemen i textform:

36 rader

1. Freiburg – Leverkusen 2
2. Darmstadt – G.Fürth 1
3. Osnabrück – Regensburg 1×2
4. Salzburg – A.Lustenau 1
5. Silkeborg – Nordsjälland 2
6. Viborg – Skive 1×2
7. S.Wroclaw – Rakow Czes. 1x
8. Pogon Sz. – Zaglebie Lubin 1x

144 rader

1. Freiburg – Leverkusen 2
2. Darmstadt – G.Fürth 1x
3. Osnabrück – Regensburg 1×2
4. Salzburg – A.Lustenau 1
5. Silkeborg – Nordsjälland x2
6. Viborg – Skive 1×2
7. S.Wroclaw – Rakow Czes. 1x
8. Pogon Sz. – Zaglebie Lubin 1x

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100