Topptipset Tips idag

Topptipset 4/6: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

              Annons:

Torsdagen bjuder på ett Topptips som sträcker sig över två dagar och vid en första anblick ser det inte helt enkelt ut. Visst finns här tre matcher från högsta portugisiska divisionen samt en från Bundesliga, men vi ska också grotta ner oss i fotboll från Costa Rica, Sydkorea och danska andraligan. Som tur är har vi gjort en noggrann analys och här har ni vägen mot åtta rätt.

Spelstopp: 18.29

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Marítimo – Vitória Setúbal 1

Vi inleder kupongen i Funchal på den vackra ön Madeira. Det är nämligen där Marítimo hör hemma och hemma på ön har de tagit poäng i två tredjedelar av sina ligamatcher denna säsong. Nu ska de gälla som favoriter när Vitória Setúbal kommer på besök utan avstängda José Semedo. Gästerna ligger i mitten av tabellen och har inte direkt något att spela för. Dessutom har de bara vunnit en av sina åtta senaste bortakamper mot Marítimo. Med det i åtanke lockar ettan klart mest.

2. Freiburg – Borussia Mönchengladbach X

Borussia Mönchengladbach hade lekstuga med stackars Union Berlin i söndags och vann med klara 4-1. Plea och Thuram var riktigt bra tillsammans då och det är en duo som sammanlagt stått för 38 poäng under säsongen. Inga dåliga siffror. Borussia har fortfarande en del problem med skador, men kan ändå ställa en fin elva på benen i bortamatchen mot Freiburg. Värdarna har gjort en stark säsong på det stora hela. Efter uppehållet har de dock bara lyckats samla ihop två pinnar och de skulle må bra av en framgång. I senaste omgången spelade Wendt och gänget jämnt med Bayer Leverkusen och kommer de upp i samma nivå här ska inte hemmalaget räknas bort. Plocka med alla tecken där ettan rensar riktigt fint.

3. Benfica – Tondela 1

Benfica har trillat ner till andraplatsen i Primeira Liga efter en ganska jobbig vår då de åkt ur Europa League mot Shakhtar Donetsk och bara lyckats vinna en av sina fem senaste i ligan. Samtidigt går det såklar inte att bortse från kvalitén som finns i truppen. Pizzi, Cervi, Weigl och Samaris håller högre nivå än de flesta andra lirarna i den här serien. På hemmaplan ska de såklart hållas högt. Det tycker dock hela svenska folket som streckar upp ettan över 90 procent och då börjar det bli lite väl mycket. Tondela är inga duvungar och i jakten på högre utdelning åker krysset med på större system.

4. Guimaraes – Sporting Lissabon 1

Det svenska folket går väldigt mycket på namnet Sporting Lissabon i match 4. Visst är de grönvita en klassisk storklubb, men de gör ingen vidare säsong. Bas Dost har lämnat ett stort hål efter sig, ett hål som Andraz Sporar inte riktigt har lyckats fylla. Hittills har endast fem av tolv bortamatcher i ligan slutat med tre poäng. Jätteläge således för Guimaraes att knäppa en av de stora på näsan. Värdarna är bara fem poäng bakom i tabellen och avslutade med tre raka segrar innan serien abrupt pausades. Här ska de inte vara chanslösa. Plocka med alla tecken.

5. Limon FC – Municipal Grecia 2

Två matcher hämtas från den mindre kända costaricanska ligan. Där ligger Limon riktigt pyrt till. 16 inspelade poäng räcker bara till en nästjumboplats och fyra omgångar i maj har endast gett två pinnar. De poängen har dessutom tagits mot lag som ligger bredvid Limon i tabellen. Nu ställs LFC mot ett Municipal som imponerat desto mer. Tre segrar och en oavgjord är deras facit efter uppehållet. Det är inget snack om att gästerna har det bättre laget, men de har bara lyckats vinna två bortamatcher under säsongen och faktiskt förlorat de två senaste inbördes mot Limon. Tvåan behöver garderas omgående.

6. Guadelupe – Alajuelense 2

Alajuelense slåss i toppen av ligan och har sju poäng upp till serieledarna Saprissa efter 19 omgångar. Främst är det deras anfallsspel som imponerar med 39 gjorda mål totalt. Med det är gästerna bäst i hela serien. Bäst av alla har Jonathan Moya varit med nio fullträffar. Han har dock gått mållös från de två senaste omgångarna, som inneburit en pinne, så nu behöver Moya leverera igen. Guadelupe hör hemma i utkanterna av San José och är väldigt svåra att rå på i huvudstaden. 6-2-1 är deras mäktiga hemmafacit. Detta är dock ett riktigt mardrömsmotstånd. 8 segrar för Alajuelense och en oavgjord är facit för de nio senaste inbördes möten. Med det i åtanke lämnas tvåan ensam.

7. Incheon – Gangwon 2

En titt på den sydkoreanska ligan hinns också med. Incheon slutade näst sist i grundserien i fjol och var sedan en poäng ifrån att behöva kvala sig kvar i högstaligan. Det mesta tyder på att de kommer vara ett bottenlag även denna säsong. Efter två inledande kryss har Incheon nu två raka förluster där 1-4 mot Pohang inte var något styrkebesked. Nu ställs värdlaget mot Gangwon som slutade på den övre halvan i fjol och som har tagit poäng i tre av fyra matcher denna vår. Gästerna har bara förlorat en av sina tio senaste möten mot Incheon och de lär inte torska nu heller. Börja från höger.

8. Kolding – Viborg 2

Viborg hade problem i derbyt mot Skive i den senaste omgången men lyckades lösa en poäng efter en väldigt sen kvittering. Två förlorade poäng mer än en vunnen med tanke på att de har sju poäng upp till serieledarna Vejle. Nu krävs en förbättrad insats när ligafyran Kolding väntar. Värdarna startade om serien med 2-2 mot Fremad Amager och därmed fortsatte de på sin dystra vårsvit. Innan serien pausades hade det nämligen hunnits spela två matcher och på dessa fajter plockade bara Kolding en pinne, detta trots att de ställdes mot seriens två sämst placerade lag. Det ska mycket till för att Kolding ska rubba Viborg här och tvåan är därmed en vettig spik.

 

Banken! – Viborg

Det blev bara en poäng mot Skive, men det var Viborg som förde den matchen. Kan de bara få första målet nu ska Viborg kunna manövrera bort Kolding utan några större problem.

Skrällen! – Freiburg

Det blev 0-1 mot Bayer Leverkusen, men där var Freiburg oerhört nära att få med sig en poäng flera gånger om. Lite mer skärpa i avslutningarna bara så hade de inte gått lottlösa från den kampen. Retroaktiv utdelning nu? Omöjligt är det inte och när 1X streckas lågt är det måstetecken att ta med.

Systemen i textform:

36 rader

1. Marítimo – Vitória Setúbal 1
2. Freiburg – Möncheng. 1×2
3. Benfica – Tondela 1
4. Guimaraes – Sporting 1×2
5. Limon FC – Municipal G. x2
6. Guadelupe – Alajuelense 2
7. Incheon – Gangwon x2
8. Kolding – Viborg 2

144 rader

1. Marítimo – Vitória Setúbal 1x
2. Freiburg – Möncheng. 1×2
3. Benfica – Tondela 1x
4. Guimaraes – Sporting x2
5. Limon FC – Municipal G. 1×2
6. Guadelupe – Alajuelense 2
7. Incheon – Gangwon x2
8. Kolding – Viborg 2

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100