Topptipset Tips idag

Topptipset 6/7: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Annons:

Måndagens Topptips består till hälften av blågula bidrag från den älskade Allsvenskan. Tottenham mot Everton följer upp innan två spanska fajter samt det hyperintressanta playoffet till Bundesliga tar oss i mål. Analysen är gjord och här följer vägen mot fullträffen!

Spelstopp: 18.59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. IFK Norrköping – IFK Göteborg 1

Till Östgötaporten bär det av inledningsvis där blåvita Norrköping tar emot ett annat lag med samma färger, nämligen IFK Göteborg. Peking är ohotade serieledare efter fem omgångar och har än så länge gjort det mesta rätt. Mot Elfsborg levde dock tabellettan farligt och hade det inte varit för en dansk skalle från Lauritsen på tilläggstid hade det blivit årets första förlust för värdarna. Jens Gustafsson har kört på med i princip samma startelva från premiären, som burit frukt, men förr eller senare kommer plumpen i detta stenhårda matchande. Blåvitt har stått för en positiv inledning av Allsvenskan och dessutom är gästerna framme i semifinal av cupen. Sana vilas här och frågetecken finns för Wernerssons medverkan, men med den moralhöjande segern mot AIK i ryggen kommer besökarna definitivt att ge Peking en rejäl fajt. Ettan garderas tidigt då den lär stiga, helst hela vägen.

2. Djurgården – Helsingborg 1

Om föregående drabbning ska benämnas som jämn råder andra ordval i huvudstaden. Helsingborg åker hit med en poäng, noll gjorda mål och ett självförtroende som stinker något annat än den rena hälsobrunnen i Ramlösa. Olof Mellberg har ett hästjobb att göra för att greja nytt kontrakt och inte hjälps han av att landsfader Granqvist har fortsatta problem med sina ljumskar. På Tele2 blir det upp till unge Widell och omskolade Martin Olsson att guida sitt försvar mot en nolla, men det lär bara vara en tidsfråga innan Blåränderna nätar. DIF förtjänade poäng mot Malmö och kommer dessförinnan från en kross mot Kalmar, något som mycket väl kan hända igen här. Ettan spikas trots överstreckning.

3. Varberg – Kalmar FF 2

Kalmar har stått för en ganska svajig inledning. Nanne ruckar inte på sin kortpassningsfilosofi och tur är väl det när det inneburit 4-0 mot Helsingborg såväl som 2-0 mot Falkenberg. Pisk har det däremot blivit mot både Norrköping och Djurgården vilket leder till slutsatsen att KFF lär klara sig kvar, men förmodligen kommer ha problem mot topplagen. Ett topplag är inte Varberg, men nykomlingen har imponerat stort på fotbolls-Sverige så här långt. Lättgillade Jocke Persson har lotsat sitt manskap till sju poäng och det var det inte många som kunde förutspå inför premiären. Här blickar dock svenska folket alldeles för mycket på formrad och glömmer bort att Kalmar trots allt är det bättre laget. Den understreckade högersidan lockar som lås.

4. Östersund – Mjällby 1

Mjällby är också en trevlig nykomling som trots en mörk inledning lyft sig den senaste veckan. Tre raka segrar i alla sammanhang med avancemang till cup-semi är starka papper, men just den semin lär sitta innanför Marcus Lantz pannben även här. Det är långt från Listerlandet till Jämtland och det är alltså redan på torsdag det är dags för cupmatch mot Malmö. Någon cup behöver inte Ian Burchnall och hans Östersund skänka någon tanke, men britten lär använda viktorian mot Kalmar (2-1) i den senaste omgången som tändvätska för sina rödsvarta krigare här. I en jämnt streckad fajt är det läge att välja bort Mjällby helt och istället låta krysset ackompanjera ettan på större rader.

5. Tottenham – Everton 2

José Mourinho har äntligen fått hela truppen tillgänglig, men trots det ser Tottenham ut som stryk i jakten på Europaplatserna. Portugisen lär inte ha sovit gott efter 1-3 torsken mot Sheffield United, inte blev baksmällan lindrigare av att lokalrivalen Arsenal klättrade förbi i tabellen heller. Nu måste värdarna gå för en trea, något som kommer öppna upp ytor för gästande Everton. Ancelottis intåg har fått en positiv inverkan och med lite tur hade The Toffees stått på tre raka segrar sedan återstarten. Det enda oavgjorda mötet kom mot Liverpool, men kan besökarna komma upp i liknande nivå här ska de ses med goda chanser. Nonchalera ettan!

6. Levante – Real Sociedad 2

Efter vad som kändes som sju svåra år och en bedrövelse vände Real Sociedad på sin mörka trend mot Espanyol i förra veckan. Alexander Isak hoppade in och sköt både tre poäng till La Real och sig själv närmare en startplats i den blågula dressen. Moralen hos gästerna lär också ha fått sig en skjuts i rätt riktning när baskerna nu ska ta sig an Levante i Valencia. Värdarna står inför en transportsträcka till säsongens slut och även om det sett bra ut sedan uppehållet är känslan att det maximalt leder till en poäng mot ett heltaggat Sociedad.

7. Sevilla – Eibar X

I Andalusien är det dags för kupongens största favorit, frånsett Djurgården, att ta sig an Eibar. Sevilla har trots segern mot Leganés långt ifrån imponerat, något fyra raka utan jubel dessförinnan vittnar om. Trots det hittas ettan i trakter kring 80 procent och mot Eibar med allt att spela för är det svårköpt. Gästerna vann det vändande mötet välförtjänt och har än så länge inte kontraktet i hamn. Med två segrar i bagaget på de tre senaste ska dock möjligheterna för Eibar att lämna giljotinen på behörigt avstånd ses som goda, och alla tecken är tidiga i denna vänstervridna drabbning!

8. Heidenheim – Werder Bremen 2

En biljett till Bundesliga står på spel längst ner på bongen när Heidenheim och Werder Bremen drabbar samman. Det första mötet slutade 0-0 och Bremen fick Moisander utvisad i slutet, han är alltså indisponibel här. I övrigt råder dock klasskillnad mellan trupperna och kommer bara gästerna upp i nivå kommer Heidenheim att få det tufft. Värdarna hade stora problem i offensiv riktning senast och får vi en tvåa runt 50 procent är den det enda tecknet.

 

Banken! – Djurgården

Regerande mästarna Djurgården fick stryk av mesta mästarna Malmö senast, men DIF kunde mycket väl fått med sig något från Skåne. Nu åker ett gäng andra, betydligt svagare skåningar till Stockholm och det är bara en fråga om när Blåränderna sätter första baljan.

Skrällen! – Eibar

Form, returmöte och tabelläge är alla faktorer som talar för Eibar och mot ett trubbigt Sevilla ska baskerna mycket väl kunna få med sig poäng. Högersidan är tvungen då ettan överstreckas rejält!

Systemen i textform:

36 rader

1. Norrköping – Göteborg 1×2
2. Djurgården – Helsingborg 1
3. Varberg – Kalmar FF x2
4. Östersund – Mjällby 1
5. Tottenham – Everton x2
6. Levante – Sociedad 2
7. Sevilla – Eibar 1×2
8. Heidenheim – W.Bremen 2

144 rader

1. Norrköping – Göteborg 1×2
2. Djurgården – Helsingborg 1
3. Varberg – Kalmar FF x2
4. Östersund – Mjällby 1x
5. Tottenham – Everton x2
6. Levante – Sociedad x2
7. Sevilla – Eibar 1×2
8. Heidenheim – W.Bremen 2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100