Topptipset Tips idag

Topptipset 9/9: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Annons:

Härlig Syd- och Nordamerikansk prägel över onsdagens Topptips. Sju av åtta matcher hämtas nämligen från andra sidan pölen där enda europeiska inslag är allsvenska bottenfajten Helsingborg – Kalmar. Svårtippat till tusen på sina håll bådar för god utdelning. Dags att få poppa korken och fira åtta gröna bockar till tonerna av lite skön brasiliansk samba. Vi kör!

 

 

 

Spelstopp: 18:59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Helsingborg – Kalmar FF 1

Olympia öppnar omgång 19 i Allsvenskan med ett extremt ängsligt möte. Kniven är mot strupen på både Helsingborg och Kalmar FF nere i bottenträsket. Helsingborg befinner sig på kvalplats efter att åtminstone ha levererat skapligt inom det skånska nästet, 3-3-3 är ingen dålig hemmarad för ett bottenlag. Kalmar FF ligger näst sist och trenden talar inte till smålänningarnas fördel. Förlorar man mot både Mjällby och Östersund under andra halvan av serien förtjänar man inte att stanna i finrummet. 1X duger gott.

2. Minnesota – Dallas X

Vi tar oss över Atlanten och slår oss ner i “svenskbygderna” i Minnesota. Delstatens MLS-gäng har tidigare i veckan fått fira efter att The Loons, som hemmalaget kallas, krossat Salt Lake med 4-0 efter dubbla strutar av finländaren Robin Lod. Värdarna bröt därmed en fyra matcher lång förlustsvit (inkluderat semifinal-förlusten i MLS is back-turren). Dallas har varit ruskigt stabila defensivt under senare del av augusti och bara släppt två bollar i nät bakåt på de fyra senaste. Målsnålt och jämnt att vänta även nu där en minimal fördel synas västerut. 1X spelas.

3. Inter Miami – Atlanta United X

David Beckhams Miami-projekt har inte rosat MLS-marknaden inledningsvis. Det vackert vitrosa Florida-laget har en vinst (derbyt mot Orlando) på de nio första fajterna och får därmed bära hundhuvudet som jumbo i hela ligan. Helt tokiga är ändå inte värdklubben. Pizarro, Carranza, Figal med flera är herrar som kan vara tungan på vågen i ett senare skede för Inter och får coach Alonso ihop sina styrkor finns chans att plocka platser i tabellen. Atlanta har inte alls kommit upp i den skyhöga nivå som laget haft de senaste två säsongerna med en semifinalplats respektive guld som resultat. MLS is back-turneringen gick käpprätt åt pipan efter tre raka torsk och respass i gruppen, nu har United bara fixat tre segrar på de nio första. 0-0 slutade föregående match lagen emellan och att utgå från mitten även denna gång är knappast någon dum idé.

4. Montreal – Toronto 2

För Montreals del blir matchen med Toronto en back-to-back-to-back(!) fajt. Vi kan klia oss i huvudet hur mycket som helst utan att bli klokare på MLS-pamparnas schemadragning men så är nu fallet. 1-0-segrar har i de två tidigare bataljerna delats ut. En för vardera laget. Hemmalagets vinstmöte kom efter en stor portion flyt då TFC bland annat brände en straff och hade i övrigt en hejdundrande offensiv utan att måla. I grund och botten är The Reds, som besökarna kallas, ett bättre fotbollslag och med spanjoren Pozuelo som stor mittfältsdirigent samt evigt unge Jozy Altidore på topp finns klass hos gästerna. Tvåan ska absolut kunna hitta in till mysig procent.

5. Colorado – Houston X

Dynamon från Houston har sannerligen vaknat på rätt sida under sommaren. Här snackar vi no mercy när svenske Adam Lundqvist och hans kompisar pumpat på med tre raka segrar och tio mål framåt under dessa fajter. Bland annat har lirare som Elis, Lassiter, Manotas och Quintero varit en framgångssaga i fören. Colorado är laget att nu försöka besegra. Ett hemmagäng som kan bli en halvtuff nöt att knäcka för Houston. Värdarna förlorar sällan hemmavid och har bara en förlust inbördes på Dick’s Sporting Goods Park i MLS noterad sedan 2008. Alla tecken gör sig därför bäst.

6. Real Salt Lake – Los Angeles FC 2

En av förhandsfavoriterna till att plocka hem MLS i år är LAFC. Los Angeles-laget har dock en hel del att fundera på efter en brokig senare del av augusti som dessutom kryddades med en hemsk 0-3-torsk mot Galaxy i “El Tr��fico”. Gästerna har dock en hejdundrande offensiv med Diego Rossi och Wright-Phillips bland annat. En duo som får dra ett tungt lass då kanske hela ligans bästa spelare, Carlos Vela, är skadad. Salt Lake fick en 0-4-torsk i baken mot Minnesota häromsistens och har på de tre senaste matcherna släppt in hela tio mål. Det är en defensiv som inte håller när lag av LAFC:s dignitet kommer på besök. Tvåan är spikad och klar.

7. Fluminense – Flamengo 1

Vi tar oss söderut och hamnar i musiken och rytmens förlovade hemland. Brasilien bjuder in till dubbla matcher från Série A och första par ut är ett klassikermöte och tillika Rio-derby kallat “Fla-Flu”. Även om serien är i sin linda har gästerna visat sig på hugget och kommer till mötet med tre raka segrar. Gabriel Barbosa har målat i sina fyra senaste matcher och är en herre som Fluminense-försvaret får hålla ett extra öga på. Genom åren är det fördel för de rödsvarta men här kan strecken bli löjligt högervridna. 1X2 smakar bäst där ettan kommer göra massor av nytta för utdelningen.

8. Santos – Atlético MG 2

Atlético slutade på nedre halvan i fjol men denna säsong har Belo Horizonte-klubben steppat upp. De vitsvarta Tupparna har bara torskat två av 13 tävlingsmatcher under sommaren och ser ruggigt svårstoppade ut. Santos bjuder in till denna fajt utan att kunna matcha vare sig flåbusen Alison eller Luan Peres som båda fick syna det röda kortet mot Ceara häromsistens. Tuffa avbräck. Tvåan ser ut att hamna i framkant vad gäller värdet och därmed blir det ett enkelt val att plita ner gästerna först. Vid en aning större pluska känns X2 som ett lås.

 

Spiken! – Toronto

I grunden är Toronto ett bättre fotbollslag jämfört med Montreal och har så också visat i sommarens två tidigare möten. Tvåan är stabil och kan spikas utan dåligt samvete.

Skrällen! – Fluminense

Derbydags i Rio de Janeiro där Fluminense ser ut att bli kraftigt underskattade. Måla på med ettan tidigt för att i slutändan kunna gotta er åt en mer kraftfull utdelning om laget lyckas knäcka Flamengo.

Systemen i textform:

36 rader

1. Helsingborg – Kalmar 1x
2. Minnesota – Dallas 1x
3. Inter Miami – Atlanta x
4. Montreal – Toronto 2
5. Colorado – Houston 1×2
6. Salt Lake – LA FC 2
7. Fluminense – Flamengo 1×2
8. Santos – Atlético MG 2

144 rader

1. Helsingborg – Kalmar 1x
2. Minnesota – Dallas 1x
3. Inter Miami – Atlanta 1x
4. Montreal – Toronto 2
5. Colorado – Houston 1×2
6. Salt Lake – LA FC 2
7. Fluminense – Flamengo 1×2
8. Santos – Atlético MG x2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100