Topptipset Tips idag

Topptipset Måndag 21/12 – Tips, Analys & Förslag

Annons:

Julen blir annorlunda, men extrastålar att handla för är lika angelägna som tidigare år. England, Danmark, Portugal, Tyskland och Spanien ser denna gång till att åtta rätt med tillhörande 250 000 extra riksdaler väntar på att plockas hem. Ro mot ära och rikedom!

 

 

 

Spelstopp: 18:29

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Chelsea – West Ham 2

Trötthet var boven bakom Chelseas tappade ledning mot Wolves, i alla fall om man ska tro hemmatränaren. De två raka nederlagen The Blues nu har går dock inte att snacka bort, och att Frank Lampard fortsatt trycker på 4-3-3 när yttrarna Hakim Ziyech och Callum Hudson-Odoi saknats har visat sig vara ödesdigert. West Ham under David Moyes har stadigt lyft sig de senaste två månaderna. The Hammers har därutöver knyckt blytunga poäng mot City, Spurs, Wolves och Leicester. Gästerna är ett kollektiv med spets (Sébastien Haller och Pablo Fornals för att nämna två) på skrällhumör. Bortaseger till dryga 10 procent tackar man för via full täckning!

2. Burnley – Wolverhampton 2

Den portugisiska invasionen i Wolverhampton är uppskattad av lokalbefolkningen. Nuno har förvandlat klubben till en charmig utmanare som gör avtryck i Europa, och även om det gått trögare denna höst är hans landsmän Daniel Podence och Pedro Neto i storform. Nu börjar även ynglingen Fábio Silva matchas in. Nationalitet? Portugis givetvis. Burnley upplever något av en formtopp, men det är talande att två baljor på tre kamper är ett steg framåt. Snål transfersommar för Sean Dyches och hans Clarets betyder att nederlaget är mycket troligt. Krysset är för den ängslige.

3. Midtjylland – Nordsjälland X

Debuten i Champions League blev ingen succé för Midtjylland som tvingats till rekordmånga kamper på kort tid. Så sent som i torsdags hölls “Ulvene” till 120 fysiska minuter på Parken. FCM tog sig förbi FCK på straffar, men man ska beakta att detta var värdarnas tredje 1-1-kamp på raken. Intrycket värdarna ger är slitet. Nordsjälland har vilat sedan Lucia, och ungdomssatsningen bär alltjämt frukt; Kamaldeen Sulemana blev myndig i februari och har hunnit med fyra baljor och två assist på tio spelade kamper. Grymt läge för ghananen att springa ifrån trötta jylländska ben. Ett kryss kan FCN allt sno med sig. Ettan ingår i paketet.

4. Santa Clara – Guimaraes 1

Olika cupframgångar kännetecknar kombattanterna ute på Azorerna. För en dryg vecka sedan stångades lagen mot varandra i Taca de Portugal, och då bortavann Santa Clara i kraft av Júlio Romãos första mål i den rödvita dressen. Den unge brassen har slagit sig in i startelvan efter stabila prestationer på mitten. Guimaraes vet redan vad han kan, men kan de stoppa honom? Inte mycket talar för det då Vitória skickades ur ligacupen ett par dagar senare på Estádio da Luz. Från elva meter pallade inte de svartvita trycket, och skulle André Andrés magproblem fortsätta faller sannolikt mittfältet. 1X och därmed basta!

5. Karlsruhe – Hamburg 2

Karlsruhe är sedan millennieskiftet en klubb på dekis, och har blivit ett jojo-lag mellan andra- och tredjedivisionerna. Förutom en fyra omgångar lång formtopp i november/december, har KSC varit urusla, och Bremen-lånet Benjamin Goller har inte blivit den hit de blåklädda hoppades på. Himlen i Baden är mörk. Hamburg Sportverein är det svarta fåret i 2. Bundesliga, och hör hemma ett trappsteg upp. Storklubbens tredje säsong är tillbaka på rätt spår efter två viktorior, och med skytteligaledaren (13 mål på 12 kamper) Simon Terodde i sina led blir det tre friska poäng hem till Nordtyskland. Helgjuten spik!

6. Mirandés – Albacete 2

Över till Spanien och dess andraliga. Mirandés är inne på andrasäsongen i Segunda, och genomgår just nu sin målmässigt svåraste period efter uppflyttningen 2019. Bara två kassar på fyra omgångar, och att mittfältaren Erik Jirka är den bästa målskytten på fyra baljor säger mer om anfallare som Sergio Moreno exempelvis. Inget enkel sits för Alejandro Menéndez på Albacetes tränarbänk. Dock har gästerna en förmåga att växa mot just Mirandés, och Álvaro Peña längst fram har så mycket mer att ge. Genom att proppa in tecken täcker vi in skrällen som streckas runt kittlande 15 procent.

7. Sporting Gijón – Leganés 1

Sedan degraderingen i somras har Leganés, på hemmabanan, visat att Gurkodlarna ska upp igen. Problemet är skörden på bortamattorna; två trepoängare på åtta försök gör gästerna till ett av de sämre lagen när man mäter turnéförmåga. Surt att Robert Ibáñez som nyligen erövrat en startplats är avstängd efter utvisningen mot Mallorca. Sporting Gijón är ensamma om att vara obesegrade på hemmagräset, och Diego Mariño Villar släpper nästan inte in någonting i Asturien. Uroš Đurđević leder offensiven på ett föredömligt vis, och den kombinationen gör att besökarna kammar noll. Rak etta på El Molinón!

8. Tenerife – Girona 1

Snipp, snapp, slut på Kanarieön Teneriffa. Alltsom oftast har värdarna tagit minst en pinne ute i Atlanten, och denna säsong även mot tunga lag som Rayo Vallecano och Espanyol. Den offensiva virvelvinden Álex Bermejo är en av seriens bästa spelare i boxen, och en något av en outnyttjad resurs i “Tete”. Ömsom vin, ömsom vatten för Girona som förvisso har en imponerande nolla på gång, men det kommer troligtvis inte att hålla. Katalanernas senaste seger på ön kom 2015. Strecka från vänster.

 

Spiken! – Hamburg

Stolta Hamburg ser inget annat än uppflyttning som ett acceptabelt slutresultat av säsongen, och det ser stabilt ut efter tolv omgångar. Karlsruhe kännetecknas av skrala resultat både i bokslutet och på planen. Säker tvåa!

Skrällen! – West Ham

The Hammers ligger bara ett poäng bakom rivalerna från västra London, och David Moyes har gjort det förtjänstfullt. Chelsea visar tecken på trötthet, och har Arsenal och City runt hörnet. Blås bubblor och vinn, West Ham!

Systemen i textform:

36 rader

1. Chelsea – West Ham 1×2
2. Burnley – Wolverhampton 2
3. Midtjylland – Nordsjälland 1x
4. Santa Clara – Guimaraes 1x
5. Karlsruhe – Hamburg 2
6. Mirandés – Albacete 1×2
7. Sporting Gijón – Leganés 1
8. Tenerife – Girona 1

144 rader

1. Chelsea – West Ham 1×2
2. Burnley – Wolverhampton x2
3. Midtjylland – Nordsjälland 1x
4. Santa Clara – Guimaraes 1x
5. Karlsruhe – Hamburg 2
6. Mirandés – Albacete 1×2
7. Sporting Gijón – Leganés 1
8. Tenerife – Girona 1x

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100