Speltips Andrey Rublev – Dominic Thiem 19/11: Klasskillnad

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Världstrea och den enda som kan utmana på riktigt. Dominic Thiem måste gälla som favoriter inför mötet med Andrey Rublev den 19 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos bet365!
Annons. För nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Under väldigt många är har den absoluta världstoppen i tennisvärlden fortsatt att domineras av ett fåtal spelare, som alla är framstående på ett varsitt underlag och som på olika sätt har lyckats dominera världstennisen tillsammans.

Det rör sig främst om Novak Djokovic, Roger Federer och Rafael Nadal. Ett tag kunde man räkna in Andy Murray, men det är ett bra tag sedan som skotten faktiskt var på sin allra högsta nivå. Men det är som bekant fortfarande bara han som har vunnit Olympiska Spelen till exempel.

Men det finns ett par unga, nya spelare som verkligen kan utmana och som gör sitt yttersta för att försöka göra det. I enstaka turneringar eller perioder har det också gått att på allvar göra en match av topplaceringarna på rankingen. Men sett över tid är det ingen tvekan om att de tre tidigare nämnda spelarna är bäst.

I mina ögon finns det bara en spelare som på allvar utmanar längst upp och det är Dominic Thiem. Man kan argumentera för att Daniil Medvedev också gör det, men det är österrikaren Dominic Thiem som har spetsen. Det har han visat ett par gånger om nu.

Att han äntligen fick ta en Grand Slam genom att slå Alexander Zverev i finalen av US Open tidigare i år var nog en ordentlig lättnad. Nu kanske det inte hade hänt ett normalt år, och det kanske inte hade hänt om inte Novak Djokovic, men ändå. Det är imponerande.

Om tio år är jag säker på att Dominic Thiem står där med ett gäng Grand Slam-titlar till och om det är någon spelare som kan utmana de tre stora innan de självmant lägger av är det nog han.

Nu i veckan smällde han till med en fantastisk insats mot Rafael Nadal, och vann för första gången sin andra raka match mot spanjoren. Det sjuka är att han nu har sex (!) raka tiebreak mot Rafael Nadal. Vinst i sex raka alltså. Bara det tyder på en enorm mental styrka.

Dominic Thiem vinner gruppen

Det enda som krävs för att säkra en plats i slutspelet och vinna gruppen är att ta en vinst mot Andrey Rublev i den sista omgången. ATP Finals är som bekant ett lite speciellt turneringsupplägg, med åtta spelare indelade i två grupper där de två bästa går vidare. Efter två raka vinster vet vi att Dominic Thiem har satt sig i förarsätet för att gå vidare – och nu behöver han bara stänga igen butiken.

En vinst mot Andrey Rublev vore perfekt då det också gör att han slipper att möta gruppvinnaren i den andra gruppen. Å andra sidan är det förmodligen Daniil Medvedev eller Novak Djokovic som väntar. Urtufft alldeles oavsett.

Andrey Rublev är en av de svagare spelarna i det här startfältet. Nu är han i för sig rankad åtta i världen och förtjänar således att vara här, men det är ett hack ner från de fem-sex bästa spelarna till övriga. Det har blivit tydligt.

Andrey Rublev har också förlorat två raka matcher, både mot Rafael Nadal och Stefanos Tsitsipas hittills. Formen är alltså inte riktigt där och om ryssen ska ha en chans i dessa sammanhang måste han vara i ruggigt bra slag. Det är han inte riktigt här och nu. Det är ingen formtopp vi ser.

Dominic Thiem vinner spelas till 1,66 gånger smeten hos bet365.

Andrey Rublev - Dominic Thiem

ATP Finals
Spela här!
För nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Jämför odds: