28 januari 2018 Marin Cilic Roger Federer speltips Australian Open

Speltips inför Roger Federer – Novak Djokovic 30/1: Semifinal i Australian Open

Det blir två speltips inför semifinalen i Australian Open mellan Roger Federer och Novak Djokovic torsdagen den 30 januari 2020.

Annons:

Det har sannerligen inte varit något problem med bristande spänning i Australian Open, som just nu pågår i Melbourne på andra sidan jordklotet. I stort sett hela den samlade världseliten är på plats för att göra upp om årets första Grand Slam.

De tre största – Rafael Nadal, Novak Djokovic och Roger Federer – fanns alla med i startfältet och har fram till nu (i skrivande stund) faktiskt gjort precis vad man kan förvänta sig. Alla har vunnit sina matcher för att ta sig vidare ett steg till. Vi får väl se om Rafael Nadal lyckas slå ut Dominic Thiem i sin kvartsfinal.

Den enda vi kan sakna är såklart Andy Murray, men vi får väl snart vänja oss vid tanken på att han inte kommer tillbaka på fullt allvar. Det är sorgligt.

Men en bra tröst är torsdagens tidiga semifinal mellan Roger Federer och Novak Djokovic. Två av historiens allra bästa tennisspelare – för att inte säga de två bästa – ska återigen göra upp på en stor scen. Australian Open är en turnering som båda spelarna vunnit tidigare, och som man gärna vinner igen.

Annons:

Novak Djokovic är formstarkare

Som bekant spelas Australian Open på hardcourt och det är ett underlag som egentligen passar båda spelarna bra. Genom sin karriär har Roger Federer en vinstprocent på 82,73 % när det kommer till hardcourt. Då räknar vi inte med hardcourt inomhus. Det är svindlande starka papper. Men faktum är att Novak Djokovic är snäppet vassare med sina 85,66 % på hardcourt.

Om vi håller oss till möten på ATP-touren är det tydligt att Novak Djokovic har en liten fördel över Roger Federer, inte minst på sistone. Med 28-22 i inbördes möten har han visat sig vara lite stabilare i skarpa lägen, speciellt nu på slutet när världstoppen bestått av fyra tunga spelare. Novak Djokovic har exempelvis vunnit fem av de sex senaste matcherna. Senast spelade man mot varandra i London, inomhus på hardcourt, där Roger Federer vann med 2-0.

Det senaste mötet i Australian Open var 2018 och då vann Novak Djokovic semifinalen med 3-1. Det är någonting liknande vi kan tänka oss händer den här gången också.

För en sak är tydlig och det är att Roger Federer inte är i toppform. Dels dras han med skadeproblem, men den 38-årige kroppen ser också ut att vara allmänt sliten. I år fyller han 39 år och vi får nog börja leva med tanken på att karriären går mot sitt slut. 1998 gjorde han debut och sedan dess har han spelat in runt 130 miljoner dollar i rena prispengar. Det går med andra ord att sluta med värdighet.

Under Australian Open har han snubblat sig fram och tvingades rädda hela sju matchbollar mot Tennys Sandgren i kvartsfinalen. Nu väntar ett motstånd som är ännu svårare. Det kommer han väl ändå inte orka att stå emot?

Här tror vi inte att servandet spelar samma stora roll som det gör med andra typer av spelare. Därför spelar vi inget tiebreak i matchen till 2,00 gånger pengarna hos Unibet. Dessutom spelar vi Novak Djokovic att vinna med 3-0 till 1,82 hos samma bolag.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Inget tiebreak i matchen / Novak Djokovic 3-0
Odds:  2,00 / 1,82
Bolag: Unibet
Spelstopp:  Tidigast 09:30, onsdag 29/1
TV: 
Stream: 

 

Annons:


Annons: