28 januari 2018 Marin Cilic Roger Federer speltips Australian Open

Speltips inför Tennys Sandgren – Roger Federer 28/1: Tufft motstånd

Tennys Sandgren är ingen duvunge, men mot Roger Federer kommer den amerikanske spelaren få det tufft i Australian Open.

Annons:

Efter en inledande vecka med fin tennis är vi nu framme vid den riktigt roliga, helt avgörande veckan i Australian Open. Förväntningarna är som brukligt uppskruvade till höga nivåer, men med de tre stora spelarna kvar i turneringen får vi vänta till semifinalerna innan det smäller på fullt allvar.

Först ska Roger Federer försöka ta sig förbi ungtuppen Tennys Sandgren, en av många unga spelare som har någonting stort på gång och som visat sig vara svårslagna. Det är en amerikansk talang som i för sig varit på touren sedan 2011, men som fortfarande känns ganska ung i sammanhanget. Om det vill sig väl har han ändå tio fina säsonger kvar. Det skiljer nämligen tio år mellan de här båda spelarna.

Tennys Sandgren har slagit ut tunga pjäser som Fabio Fognini och Sam Querrey på sin väg fram till den här matchen. Säga vad man vill, men det är trots allt två imponerande skalper att ha med sig inför en match mot Roger Federer.

Men med det sagt står Tennys Sandgren nu inför det som blir hans svåraste match hittills. Roger Federer är ingen motståndare som man leker bort hur som helst. Det måste man ändå ha full respekt för. Men det där inser väl även Tennys Sandgren, konstigt vore väl annars.

Annons:

Tennys Sandgren kan göra det ok

Vi kan redan nu avfärda tanken på att Tennys Sandgren skulle skrälla mot Roger Federer här. Det ser vi som högst otroligt och vi funderar faktiskt inte ens i sådana banor. Men med det sagt har Tennys Sandgren visat god form och kommer förmodligen att kunna göra match av det här på ett sätt som inte alla orkar.

Roger Federer har nämligen tappat tre set under turneringen – fler än vad han brukar efter fyra omgångar spelade – och det gör att vi inte känner samma tillförsikt till att schweizaren bara ska städa av matchen. Mot John Millman tappade han två set och mot Marton Fucsovics tappade han ett set. Det är väldigt duktiga spelare, men Tennys Sandgren är ungefär på samma nivå.

Det här blir första gången som Tennys Sandgren tar sig an Roger Federer på ATP-touren och bara det är såklart en stor grej. Huruvida det är en fördel för Tennys Sandgren eller Roger Federer låter vi vara osagt, men visst kan det ha en inverkan på tillställningen i stort.

Över 31,5 game spelas till fina 1,80 gånger såsen hos Unibet. Här tror vi att Tennys Sandgren kan ställa till det ändå.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 31,5 game
Odds:  1,80
Bolag: Unibet
Spelstopp:  Tidigast 04:00, tisdag 28/1
TV: 
Stream: 

 

Annons:


Annons: