6 juni 2017 Dominic Thiem Novak Djokovic speltips Roland Garros

Speltips Novak Djokovic – Stefanos Tsitsipas 9/10: Orkar greken?

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Stefanos Tsitsipas var sylvass i kvarten och åttondelsfinalen, men orkar han stå emot Novak Djokovic i semifinalen av Franska Öppna den 9 oktober 2020?

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är äntligen dags för finalhelg i det som blev sommarens andra Grand Slam-turnering, det vill säga franska Roland Garros eller Franska Öppna Mästerskapen som vi har för vana att säga här hemma i Sverige.

Med fyra spelare kvar kan vi konstatera att Stefanos Tsitsipas och Diego Schwartzman nu för första gången kan vinna en Grand Slam. Men på varsin sida av slutspelsträdet ska man nu försöka slå ut det som av många benämns som världens bästa tennisspelare.

Om vi fokuserar på Stefanos Tsitsipas här ska greken ställas mot Novak Djokovic i semifinalen. Det blir ingen lätt match, även om det i kvartsfinalen mot Pablo Carreno Busta ändå såg ut som att serben har vissa problem.

Det pratas om en nackskada som hämmar Novak Djokovic, och att han nu får en hel vilodag inför matchen mot Stefanos Tsitsipas kan bli avgörande. Men å andra sidan är det såklart en klar nackdel att inte vara i fullt fysiskt slag när han ska spela mot det som ser ut att vara en formtoppad grek.

Stefanos Tsitsipas har sett ruggigt stark ut hittills, sånär som på i premiäromgången mot Jaume Munar. Då var det den mentala biten som inte var på plats när Stefanos Tsitsipas tappade två set. Därefter har Stefanos Tsitsipas gått rent, och körde inte minst över Andrey Rublev på ett imponerande vis i kvartsfinalen.

Stefanos Tsitsipas har drömchans

Nu ska jag inte säga att det är ”nu eller aldrig” för Stefanos Tsitsipas, men bättre chans än så här att rubba Novak Djokovic lär han aldrig få i en semifinal. Det är en Novak Djokovic som inte är helt i balans, som har vissa fysiska bekymmer och som inte prickat formen fullt ut. Samtidigt är Stefanos Tsitsipas hetare än på länge.

Det som sticker ut med Stefanos Tsitsipas den här veckan är bollträffen. Den grekiske atleten är enormt bra när han vågar trycka på, men det krävs också att bollträff och form är på plats för att han ska göra det. Det känns som att den är det nu.

Men det kan svänga snabbt. På grus behövs det att man trycker på ordentligt för att bollen ska skjutas över, och inte minst med regntunga dagar har bollarna varit ännu tyngre, och tempot därmed lägre.

Här är jag övertygad om att Stefanos Tsitsipas tar minst ett set. Det känns inte som att han är beredd att lägga sig ner utan en ordentlig fight.

Över 3,5 set spelas till 1,60 gånger smeten hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 3,5 set
Odds: 1,60
Bolag: Betsson
Spelstopp: Tidigast 14:45, fredag 9 oktober 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: