wawrinka federer speltips tennis roland garros

Speltips Stan Wawrinka – Oscar Otte 19/8: Tennis i Prag

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Stan Wawrinka är det klart hetaste namnet som nu är tillbaka på tennisbanan, och på onsdagen spelar han mot tysken Oscar Otte i Prag.

  Rygga vårt speltips hos Casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är nog många som har saknat tennisen väldigt mycket i dessa tider, och såklart har tiden utan tennistävlingar varit som allra värst för de aktiva spelarna. Men det har också varit en bra period att träna individuellt, och såklart rehabilitera skador.

För om det är en sak som förstör många tenniskarriärer är det antalet skador, och svårigheten att låta bli att spela i jakt på mer prispengar och viktiga rankingpoäng. Men när det nu varit nästan ett helt halvår utan tävlingar på allvar har många spelare kunnat rehaba.

Men nu är abstinensen stor, och det märks inte minst när Challenger-tennisen är tillbaka. Just nu spelas det en turnering i Prag, som har ett startfält som vi inte har kunnat se i dessa sammanhang kanske någonsin. Det kryllar av spelare som vanligtvis hör hemma på ATP-touren, men som nu är sugna på att bara få spela tennis.

En sådan är Stan Wawrinka, som är det stora namnet i den turnering som nu pågår i den tjeckiska huvudstaden Prag. Som bekant är schweizaren Stan Wawrinka en av världens bästa spelare, och inte minst hans höjd är så pass hög att han kan slå vilken spelare som helst.

Med det sagt ska sägas att det främst är på grus som Stan Wawrinka är en spelare av yttersta världsklass, men det är samtidigt så att Stan Wawrinka är en mångsidig spelare som kan slå de allra flesta.

Stan Wawrinka vinner

Men med det sagt hade Stan Wawrinka det lite kämpigt redan i den första rundan av turneringen i Prag, där han fick kämpa ordentligt för att få ryssen Roman Safiullin på rygg. Men Stan Wawrinka var hetare till slut och kunde ta tresetare i det avgörande setet.

Oscar Otte vann å sin sida enkelt med 2-0 i sin första match och har visat fin form, eftersom han redan spelat två omgångar här i turneringen. Det gör att han går in med tillförsikt i matchen mot Stan Wawrinka, som på många sätt är hans största i karriären.

Oscar Otte är faktiskt 27 år gammal, men inte rankad bättre än 217 i världen. Som bäst har han varit nere på 129, men att han aldrig varit topp 100 i världen betyder också att tysken aldrig varit given på ATP-touren. Faktum är att han bara spelat sju ATP-matcher totalt under sin karriär. Att då få möjligheten att möta Stan Wawrinka måste vara väldigt stort.

Nu tror vi att Stan Wawrinka kommit igång lite mer och att han vinner mer bekvämt än i den första matchen.

2-0 till Stan Wawrinka spelas till 1,98 gånger smeten hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300 kronor freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Stan Wawrinka 2-0
Odds: 1,98
Bolag: Casumo
Spelstopp:  Tidigast 11:00, onsdag 19 augusti
TV: 
Stream: