Speltips Östersund Häcken

Speltips AIK – Halmstad 2/8: Inget målkalas

Hemmastarka AIK tar emot ett svårslaget Halmstads BK på Friends Arena på måndagskvällen. Matchen spelas den 2 augusti med avspark kl 19.00.

Det har inte direkt sprudlat om AIK den här säsongen men man har i alla lyft sig jämfört med förra säsongen. Publikens återkomst till arenorna lär göra att man kommer stärka sina aktier ytterligare.

Med hjälp av ett starkt hemmastöd har man vunnit sina två hemmamatcher efter uppehållet. Totalt sett har man vunnit fem och kryssat två av sina sju matcher hemma på Friends Arena.

Senast fick man dock bara med sig en poäng borta mot bottenlaget Örebro. Matchen slutade 1-1, vilket ger att AIK står på 21 poäng efter 12 spelade matcher och definitivt har häng på tredjeplatsen i tabellen.

Halmstad är sex poäng bakom i tabellen och kommer till den här matchen med en skön 1-0-seger borta mot Östersund i ryggen. I matchens allra sista sekunder kunde man trycka in vinstmålet via en ÖFK-spelare.

Det var heller inte första gången som HBK var starka i slutminuterna. I tre av de fyra senaste matcherna har man vunnit eller räddat poäng i matchernas slutskede.

Det ger förstås ytterligare självförtroende till nykomlingen som nu är obesegrade i sju raka matcher. Inför mötet med Östersund hade man kryssat tre raka matcher mot Hammarby, Djurgården och Varberg.

På Halmstads skadelista finns långtidsskadade Phil Ofosu-Ayeh medan AIK lär sakna Stefan Silva på grund av sjukdom.

100 KRONOR FREEBET FÖR NYA KUNDER! William Hill är ett av världens äldsta spelbolag. Man vet med andra ord precis vad man sysslar med. Nu blir man mer synliga i Sverige – och nya kunder får 100 kronor freebet. Bommar ditt spel får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100 kronor freebet hos william hill!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Två av seriens målsnålaste

AIK går in i den här matchen som ganska klara favoriter, till ett odds omkring 1.75. Hemmaplansfördelen lär ha stor inverkan på det favoritskapet.

Halmstad har, om inte tidigare, visat att man är väldigt svårslagna för alla lag i den här serien. I den första matchen efter uppehållet var man ganska tillbakatryckta mot Hammarby på Tele2 men man lyckades ändå komma därifrån med en poäng efter kvittering på tilläggstid.

Därefter var man minst lika bra som Djurgården hemma på Örjans Vall i en match som slutade mållös.

HBK är, precis som AIK, välorganiserade och trygga i sin defensiv. I den här matchen kommer det krävas mycket av AIK om man ska kunna skapa klara målchanser mot ett, förmodat, lågt stående bortalag.

Den typen av utmaningar har inte varit, och är inte, AIK:s starka sida.

AIK har bara gjort 16 mål på 12 matcher så här långt och Halmstad har endast släppt in 10 mål på 12 matcher, vilket gör dem till seriens näst bästa lag i den kategorin.

Vi har alltså att göra med två av seriens målsnålaste lag och förutsättningarna för att det här ska bli något målkalas är med andra ord inte goda.

AIK har fått många bitar på plats i sin struktur och defensivt sett har man en av de starkaste trupperna i Allsvenskan. Fortfarande saknas dock en hel del i det offensiva och ingen spelare har gjort fler än 3 mål den här säsongen.

AIK bör ändå kunna nöta ner Halmstad på hemmaplan men det är ingen självklarhet. Oavsett finns det gott om skäl till att tro att det här kommer bli en relativt målsnål tillställning.

Därför spelas att det kommer göras under 2.5 mål i den här matchen till 1.65 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos William hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.65
Bolag: William Hill
Spelstopp: 19:00, måndag 2 augusti 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: