Speltips Degerfors – Elfsborg 28/10: Formstarka lag

Martin Efvergren Publicerat: 28 October 2021

Det är två formstarka lag som drabbar samman när Degerfors IF tar emot Elfsborgs IF i den 25:e omgången av Allsvenskan. Matchen spelas torsdagen den 28 oktober 2021 med avspark kl 19.00.

Degerfors – Elfsborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Degerfors var riktigt illa ute ett tag då man stod på fem raka förluster och raset nedåt såg ut att vara ett fritt fall. Men i hemmamatchen mot AIK kom vändpunkten. Man vann där med 2-1 och nu kommer man till den här matchen med tio inkasserade poäng på de fyra senaste matcherna.

Som grädde på moset kunde man också tvåla dit rivalerna Örebro med 2-1 i måndags och därmed sköt man förmodligen också ÖSK ur Allsvenskan. Ett maktskifte som innebär att Degerfors, om de lyckas hänga kvar, blir herre på täppan i regionen.

Men än är ingenting klart vad gäller Degerfors vidkommande. Inför den 25:e omgången av Allsvenskan står man på 28 poäng vilket bara är två poäng bättre än Halmstad som just nu innehar kvalplatsen. Till Degerfors fördel hör att man spelar på hemmaplan i fyra av de sex återstående matcherna.

Härnäst gästas man alltså av ett guldjagande Elfsborg som också de har hämtat sig från en svacka men som nu har tre raka vinster i Allsvenskan bakom sig. Därtill har man hållit nollan i samtliga dessa.

Framförallt tog man en imponerande skalp då man ägde mötet mot toppkonkurrenten Djurgården på Tele2 Arena i den näst senaste omgången. Man vann då fullt rättvist med 3-0 och 3-0 skulle också siffrorna bli när man i söndags hemmabesegrade Sirius.

Mittbacken Jarjué utvisades dock i slutet av den matchen och är således avstängd den här matchen.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Degerfors släpper in för många mål

Mycket står på spel för båda lagen i den här matchen och dramatik kan utlovas när Allsvenskan nu lider mot sitt slut. I toppen är det ett öppet race mellan fyra lag och i botten är det åtminstone en handfull lag som gör upp om att slippa kvalplatsen.

Degerfors och Elfsborg har båda hittat formen lagom till att allt ska avgöras. Deras prestationer de senaste matcherna har varit riktigt bra och båda lär känna sig starka inför avslutningen.

Mycket talar för att det här kommer bli en jämn och spännande tillställning. Elfsborg står emellertid som favoriter hos spelbolagen där en rak tvåa ges till ett odds omkring 1.85. Lagen möttes senast i augusti i den 14:e omgången i Borås, då vann Elfsborg med 3-0.

Men nu är det Stora Valla och riktigt gräs som gäller och det jämnar ut förutsättningarna. Degerfors har besegrat AIK och Halmstad i sina två senaste hemmamatcher och jag tror man kommer bjuda på tufft motstånd.

Degerfors problem totalt sett är dock att man släpper in för många mål. Totalt har man släppt in 41 stycken och jag tror att Elfsborg, som vanligt, kan bli giftiga i sina omställningar här. Mitt spel blir därför att Elfsborg gör över 1.5 mål till 1.67 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Elfsborg över 1.5 mål
Odds: 1.67
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 19:00, torsdag 28 oktober 2021
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: