24 maj 2018 Dalkurd Elfsborg Speltips

Speltips Elfsborg – Degerfors 8/8: Klasskillnad

Elfsborg välkomnar Degerfors i den fjortonde omgången av Allsvenskan där hemmalaget är tunga favoriter.

Efter att ha stått över spel under en helg så är det dags för Elfsborg att återigen spela ligaspel och nu på söndag är det Degerfors som väntar. Vanligtvis hade det inte varit mycket snack om hur poängen skulle ha fördelats i ett möte som detta, men i och med att boråsarna har ett dubbelmöte i Europa Conference League-kvalet på varsin sida av den här matchen i kalendern så är det inte lika självklart.

Europaspel tillför alltid en extra dimension då spelschemat blir tight och nyckelspelare behöver vilas. I torsdags spelade nämligen Elfsborg mot bosniska Velez Mostar hemma på Borås Arena i en match som slutade 1-1 och returmötet väntar i Bosnien redan kommande torsdag. Matchen mot Degerfors har därmed kanske inte högsta prioritet.

Elfsborgs trupp är dock inte särskilt bred och de kan inte direkt rotera spelare på samma sätt som Malmö gör, men det finns trots allt möjlighet att ett par spelare från startelvan åtminstone inleder på bänken.

Bortsett från att de har haft ett tufft spelschema så har Elfsborg i alla fall klarat sig väldigt bra såhär långt. Sedan återstarten av Allsvenskan har de vunnit tre matcher och i senaste omgången kryssat borta mot Häcken samtidigt som de städat undan moldaviska Milsami Orhei under veckodagarna. Förra veckan blev dock schemat för mycket för Hammarby som kryssade borta mot Östersund, vi får se om boråsarna kan hantera det bättre.

FÅ 100 KRONOR TILLBAKA OM DU FÖRLORAR PÅ DITT FÖRSTA SPEL! 888sport har börjat storsatsa på Sverige och som ny kund för du möjlighet att spela riskfritt på ditt första spel. Satsa 100 kronor och få tillbaka insatsen om du förlorar. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100 kronor freebet hos 888sport!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Degerfors har blivit synade

Trots en lovande vår där de inför uppehållet var placerade kring mitten av tabellen så har de sjunkit som en sten under sommaren. Bortsett från vinsten mot Östersund så är matchhistoriken sedan återstarten ingen rolig läsning med en 1-5 förlust mot Hammarby följt av 0-5 i baken mot Malmö. Det var dock förlusten mot Sirius med 0-2 som var mest talande då Uppsalalaget haft liknande hemska resultat precis innan också.

Förra veckan lyckades de med lite tur ta ett poäng hemma mot Varberg i alla fall, men faran är på intet sätt över än för Degerfors och sättet de spelat på på senaste är mer än bara en svacka. På hemmaplan kan de fortsatt kanske hota om poäng ibland, men troligtvis kommer vi att få se Degerfors fortsätta att sjunka i tabellen framöver.

Elfsborg på bortaplan är förmodligen en övermäktig uppgift så som spelet sett ut, även om Jimmy Thelin skulle välja att vila lite spelare inför torsdagen.

Det ska mycket till för att Degerfors ska kunna hota ett välorganiserat Elfsborg på Borås arena och jag tror att Elfsborg kommer att försöka avgöra matchen tidigt så att de vid ett senare skede kan byta ut nyckelspelare och vila dem i andra halvlek. Således kör vi ett spel på Elfsborg i halvtid/fulltid för 2.25 hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Elfsborg halvtid/fulltid
Odds: 2.25
Bolag: 888sport
Spelstopp: 17:30
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: