24 maj 2018 Dalkurd Elfsborg Speltips

Speltips Elfsborg – Häcken 13/9: Fördel hemmalaget

Ett IF Elfsborg med tätkänning tar emot BK Häcken i den 18:e omgången av Allsvenskan. Matchen spelas den 13 september med avspark kl 19.00 på Borås Arena.

Elfsborg har sedan sommaruppehållet satt en väldigt hög standard och är nu i allra högsta grad med i racet om en allsvensk titel. Man är obesegrade i de åtta senaste seriematcherna av vilka man vunnit sex – och det trots att man samtidigt varvat med fina insatser i Conference League.

Efter 17 spelade omgångar står man på 33 poäng, men man skulle kunna hävda att de borde haft fler med tanke på det flertalet man tappat på ett onödigt vis i slutminuterna.

Det var också vad som skedde i den senaste hemmamatchen i Allsvenskan mot Hammarby. Där vände bortalaget 2-0 till 2-2 efter två mål på tilläggstid. Senast, borta mot Kalmar, gick man ifrån till 3-0 utan att någon gång släppa in hemmalaget i matchen.

BK Häcken har också de höjt sig sedan sommaren, men de kom också från en väldigt svag vår. Per Mathias Högmo och gjort det man kunde förvänta sig med en trupp som definitivt inte hör hemma i en bottenstrid.

Nu står man på 22 poäng och har viss marginal nedåt, men också hela 11 poäng upp till Elfsborg och tätkvartetten. Efter två raka förluster mot Degerfors och AIK kunde man vinna Göteborgsderbyt mot Blåvitt med 3-2 senast.

Sedan dess har sålt Daleho Irandust, vilket försämrar chanserna att fortsätta avancera uppåt. Därtill har skadade Rasmus Lindgren lagt skorna på hyllan och sedan tidigare saknas även Nasiru Mohammed och Jonathan Rasheed.

Elfsborg ser ut att kunna mönstra en full trupp, men på minuskontot finns att Robert Gojani nyligen lämnade för spel i Silkeborg. Samtdigt har man förstärkt med den ghananske mittfältaren Emmanuel Boateng.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Realistiska guldchanser

Elfsborg går in i det här mötet som favoriter vilket man förstås ska vara om vi ser till vad man presterat den senaste tiden. Därtill har man klart mer att spela för då man har en fullt rimlig chans att överträffa sin andraplats från fjolåret. Samtidigt har Häcken hamnat i ett mittenskikt av tabellen där drivet inte är lika starkt.

Att Elfsborg, precis som förra säsongen, kan fortsätta att matcha ungefär samma startelva i match efter match utan dra på sig skador eller se slitna ut är imponerande. Men den som följt Jimmy Thelin noga är inte så förvånad. Följer man hans karriär bakåt kan man se att han är en mästare i den här genren. Under fyra säsonger i J-Södra hade man knappt en enda ordentligt skada på någon spelare.

Han och hans team har hittat en metod som uppenbarligen fungerar och det kan bli guld värt för Elfsborg den här säsongen.

Med ett landslagsuppehåll bakom oss bör man vara fräscha här. Trots många tunga spelartapp tycks Elfsborg bara bli bättre och bättre. Häcken är förstås ingen enkel motståndare och som vanligt i den här serien lär det bli en jämn tillställning. Senast lagen möttes slutade det 1-1 på Hisingen.

Elfsborg har gjort två mål eller mer i 7 av sina 8 senaste matcher. Med sitt direkta och fartfyllda spel skapar man oftast mycket och det tror jag man kommer kunna göra även här. Därför finner jag ett bra spelvärde i att Elfsborg gör över 1.5 mål i den här matchen till 1.95 gånger insatsen hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Elfsborg över 1.5 mål
Odds: 1.95
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, måndag 13 september 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: