Speltips Elfsborg Degerfors

Speltips Elfsborg – Hammarby 22/8: Returmöte mellan ECL-lagen

Snabb retur mellan de båda lagen från ECL-kvalet där inget av dem lär vara särskilt glada efter veckans Europaäventyr.

Halva Allsvenskan är spelad och vi bjuds på en toppmatch mellan Elfsborg och Hammarby för andra helgen i rad. I Stockholm förra helgen så var det ingen tvekan om vilket som var det bättre laget för dagen då Elfsborg bekvämt vann med 2-0. Hammarby må ha dominerat bollinnehavet, men de kom inte till många chanser och hade väldiga problem att ta sig igenom Elfsborgs organiserade spel.

Det syntes att Hammarby saknade Gustav Ludwigson framåt och trots försök att gå framåt så var det snarare Elfsborg som hade bud på mer genom vassa kontringar. Matchbilden formades mycket av att boråsarna tog en relativt tidig ledning, men det finns inte mycket anledning att tro att det kommer bli lättare för Bajen på Borås Arena förutsatt att de fortsatt vilar spelare.

I och med att båda lagen spelar i Europa har detta dubbelmöte i ligan ganska speciell karaktär då det lär vara många trötta ben efter tufft matchschema i båda trupperna. Det syntes att de inte riktigt orkade ta löpen i andra halvlek på Tele2 och det kommer nog vara en liknande historia även här.

Än så länge har båda lagen fortfarande spel ute i Europa och har båda haft bortaresor till kontinenten så sent som i torsdags. Nästa torsdag väntar även det avgörande mötet och den sista matchen för att säkra en plats i gruppspelet av den nyinvigda Europa Conference League.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Samma sits men med olika förutsättningar

Båda lagen stötte på betydligt tuffare motstånd än tidigare i den sista kvalomgången inför gruppspelet. Det är i playoff som många större klubbar dyker upp och det märktes att motståndet hårdnat. Elfsborg blev totalt överkörda med 0-5 borta mot holländska Feyenoord och Hammarby föll borta mot schweiziska Basel med 1-3.

Även om Elfsborg såklart kommer att satsa allt på torsdag så finns det nog ingen som tror att de ska kunna vända 0-5 mot den holländska storklubben trots hemmafördel. Det är därmed svårt att se att de skulle vila alltför många spelare mot Hammarby när de fortfarande hänger med väldigt bra i toppen trots tufft spelschema.

I nuläget är de bara fyra poäng bakom serieledande Djurgården och har bara en poäng upp till Malmö och AIK som båda sitter på 30 pinnar. De har med andra ord alla möjligheter att ta sig tillbaka ut i Europa nästa säsong även om äventyret i år troligtvis kommer att ta slut på torsdag.

Hammarby däremot har faktiskt en rimlig chans även om det såklart blir väldigt tufft mot Basel. Men hemma på Tele2 har de spelat fantastisk fotboll mot europeiskt motstånd under sommaren. Maribor och Cukaricki har båda fått avsluta sina Europaäventyr efter strålande insatser av Bajen uppe i Stockholm och fortsätter de spela så kan de absolut vända mot Basel.

Med andra ord lär de nog prioritera torsdagens match på ett annat sätt och vila spelare mot Elfsborg. De är ändå rätt avhuggna från toppstriden och även om de är på femte plats har de ett gap på sex poäng upp till fyran Elfsborg.

Det finns väldigt många intressanta marknader att titta på inför matchen, särskilt som Hammarby vilat flera offensiva pjäser på senaste och inte lagt mål på två raka matcher i Allsvenskan. Men det raka spelet på Elfsborg är i sin enkelhet trots allt ett väldigt bra spel för de 2.30 som Campobet erbjuder i min mening.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Elfsborg vinner
Odds: 2.30
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 15:00
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: