24 maj 2018 Dalkurd Elfsborg Speltips

Speltips Elfsborg – Östersund 17/7: Tillknäppt

På lördagskvällen riktar vi blickarna mot Borås där Elfsborg tar emot Östersund i Allsvenskan. Matchen spelas den 17 juli med avspark kl 17.30.

Elfsborg lär komma till den här andra raka hemmamatchen med en god känsla efter ett dramatiskt och sent avgörande mot Örebro senast. Frederik Holst tryckte in det avgörande 2-1-målet med bara sekunder kvar av tilläggstiden och gav Elfsborg sin andra raka seger efter uppehållet.

Det här var en match som Elfsborg dominerade men trots två straffar (varav Per Frick missade den ena) såg det ut att bli ett kryss. Örebro kvitterade i den 84:e minuten och tappade ledningar är något som blivit en vana för Elfsborg den här säsongen.

Nu lyckades man alltså kriga till sig tre poäng ändå och glädjen gick inte att ta miste på. En mentalt väldigt viktig seger.

Östersund kommer med ett betydligt mer negativt momentum då man förlorat båda sina matcher efter sommaruppehållet. De två förlusterna innebär också att man har kammat noll i sex av de sju senaste matcherna.

Defensiven har varit ÖFK:s styrka tidigare men i de två senaste matcherna har man släppt in tre mål i båda. Senast blev det förlust hemma mot IFK Göteborg med 3-2 och dessförinnan med 3-1 borta mot Degerfors.

Läget i botten av tabellen börjar därmed bli alltmer prekärt då man bara skrapat ihop 8 poäng på 10 matcher.

På Östersunds skadelista finns Kalpi Ouattara medan Elfsborg har Per Frick avstängd och Simon Olsson skadad.

ÖFK parkerar bussen

Elfsborg har tack vare sina knappa segrar mot IFK Göteborg och Örebro hakat på i toppen av tabellen. Förra säsongen slutade man, något oväntat, tvåa och i år är man med däruppe igen trots att de flesta tippat dem lägre ner.

Spelmässigt har man dock inte presterat på samma nivå som under förra säsongen där Jesper Karlsson drog ut stort lass i offensiven. Det har blivit lite väl mycket raka, långa bollar och det har saknats viss kvalitet i anfallstrion om man jämför med de övriga topplagen.

Men likväl är man med i toppen och det är förstås en styrka. Trots ett par tappade, klara ledningar och trots ett par tunga spelartapp fortsätter man att ta sina poäng.

Jimmy Thelin har satt ett väl fungerande grundspel som räcker långt i den här serien. Lagets styrka har dock inte varit att föra matcher mot lågt stående motståndare, vilket är ett tänkbart scenario då Östersund gästar.

Amir Azrafshans Östersund fick definitivt inte den omstart på Allsvenskan som man hade hoppats. Nu måste man hitta tillbaka till de defensiva grunder som varit lagets styrka under hans ledning.

Elfsborg står som klara favoriter där en hemmaseger ger cirka 1.44 gånger pengarna. Riktigt så given är inte utgången av den här matchen, enligt mig.

Östersund måste börja ta poäng igen och en väg dit är att åka ner till Borås och parkera bussen. Det är ett potentiellt scenario och en taktik som också kan passa omställningsstarka Elfsborg ganska illa.

Jag tror på en tillknäppt och ett spelvärde i att det inte kommer göras så många mål i den här matchen. Mitt spel blir att det kommer göras under 3 mål (asian handicap) till 1.66 gånger pengarna hos Campobet.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1.66
Bolag: Campobet
Spelstopp: 17:30, lördag 17 juli 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: