21 september 2019 IFK Göteborg Sirius Speltips

Speltips Göteborg – Norrköping 2/8: Framåtlutat

IFK Göteborg tar emot IFK Norrköping i den 13:e omgången av Allsvenskan. Matchen spelas måndagen den 2:a augusti med avspark kl 19.00.

IFK Göteborg och IFK Norrköping är båda på jakt efter topplagen i tabellen och viktiga poäng står på spel här. Blåvitt är två poäng bakom Peking då båda lagen har spelat 12 matcher.

Båda lagen leds numera av två före detta AIK-tränare i Rikard Norling och Mikael Stahre. De kan varandra väl och deras match i matchen blir intressant att följa här.

Stahre klev in som nygammal huvudtränare under sommaruppehållet och har nu lett Göteborg i fyra seriematcher. Inför återstarten mot Elfsborg hade Blåvitt kryssat i fem raka matcher. I den bemärkelse har det verkligen blivit en förändring då man fortfarande inte har spelat oavgjort under Stahres ledning.

Istället har man vunnit två matcher och förlorat två. Efter två raka segrar mot Östersund och Mjällby var känslan att Göteborg verkligen var på gång men senast tog Varberg ned laget på jorden då man föll med 2-0 på bortaplan.

Nu väntar Norlings Norrköping som inledde starkt efter uppehållet då man besegrade Malmö FF hemma och Mjällby borta. Därefter har man dock torskat två raka matcher mot Häcken hemma och senast med 2-1 borta mot Hammarby.

Till den här matchen saknas fortsatt Christoffer Nyman medan IFK Göteborg dras med skador på Simon Thern, Kevin Yakob och Patrik Karlsson Lagemyr.

100 KRONOR FREEBET FÖR NYA KUNDER! William Hill är ett av världens äldsta spelbolag. Man vet med andra ord precis vad man sysslar med. Nu blir man mer synliga i Sverige – och nya kunder får 100 kronor freebet. Bommar ditt spel får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100 kronor freebet hos william hill!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Offensiv balans

Förlusten mot Varberg senast var ett bakslag för ett pånyttfött Blåvitt. Stahre tillsammans med hemvändarna Berg, Wendt och Svensson har blåst liv i drömmen om ett nytt, starkt IFK Göteborg. Både mentalt och i kvalitet på planen har man blivit ett bättre lag efter uppehållet.

Samtidigt är det resultaten allting handlar om och på den fronten har man fortfarande en del att bevisa. Det mest positiva hittills är att man sett betydligt mer framåtlutade och aggressiva ut än vad man gjorde under våren.

Att vara just framåtlutade och aggressiva har varit IFK Norrköpings signum under en längre tid och det är ingen slump att man fått så många offensiva spelare att blomma ut och säljas vidare. Sedan uppehållet har man tappat Sead Haksabanovic men man har fortfarande ett lag med potential blanda sig i toppstriden.

Senast gjorde Samuel Adegbenro sitt sjunde mål för säsongen då man föll mot borta Hammarby. Där svarade man emellertid för en bra prestation och Norling var, lite oväntat, nästan rörd över sitt lags insats, förlusten till trots.

Norrköping har förlorat sina två senaste matcher men spelmässigt har det sett bra ut och kanske borde man ha förtjänat mer. Hursomhelst lär man bli en svår motståndare för Göteborg.

Förutsättningarna inför den här matchen är väldigt jämna. IFK Göteborg står som knappa favoriter till ett odds omkring 2.40.

Framförallt tror jag på en underhållande match mellan två lag som inte lär vara nöjda med kryss. Det gör att jag finner god anledning att tro att det kommer göras över 2.5 mål i den här matchen och det spelas till 1.90 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos William hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål totalt
Odds: 1.90
Bolag: William Hill
Spelstopp: 19:00, måndag 2 augusti 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: