Speltips IFK Göteborg AIK 2 juli 2020

Speltips Häcken – AIK 4/7: Kan bli försiktigt

De gulsvarta storlagen från Göteborg och Stockholm gör upp under söndagen i dagens mest spännande match.

Det känns som att Häcken blivit tippade som titelkandidat fler gånger än vad England blivit tippade som mästerskapsvinnare av den engelska pressen snart, men detta året har det verkligen slagit snett hittills. Ingen hade nog kunnat förutspå Häckens säsongsinledning då det dröjde till den åttonde omgången innan de plockade upp sin första trepoängare.

Särskilt med tanke på att de under försäsongen lyckades boka sin plats i cupfinalen. En final som blev Andreas Alms sista som tränare för Häcken och tyvärr så kunde han inte kröna sitt uttåg med en titel. Matchen var det sista som spelades innan sommaruppehållet och det krävdes straffar för att skilja Häcken och Hammarby åt där Stockholmslaget drog det längsta strået.

Nu när det återigen är dags för Allsvenskan så är det den norske tränaren Per Mathias Högmo som tagit över Alms position på tränarbänken och vi får se vad norrmannen kan göra för att reparera Häckens säsong. Ett välkommet besked för honom är i alla fall att långtidsskadade Daleho Irandust är tillbaka och tillgänglig för spel.

Trots en katastrofal säsongsinledning så hade Häcken ändå så sakteligen börjat plocka poäng igen, först genom några kryss och i den senaste ligamatchen även genom en vinst mot bottenkonkurrenten Varberg. Tabellen är fortfarande jämn och ifall Högmo får pusselbitarna på plats så kan Häcken mycket väl snabbt börja klättra i tabellen.

AIK har inte de bästa förutsättningarna

Stockholmslaget har inlett säsongen på ett bra sätt och befinner sig efter åtta spelade omgångar på tredje plats i tabellen med fjorton inspelade poäng. Det är ett AIK som lätt går att känna igen från tidigare år med defensiven som sin främsta styrka i lagbygget, men utan riktig spets framåt i banan.

Det har i alla fall sett mycket bättre ut än i fjol såhär långt då AIK slutade på nionde plats i tabellen. Nu liknar det mer det AIK som ständigt var i toppen av tabellen för några år sedan, men de har nog inte riktigt vad som krävs för att utmana om ett SM-guld om de inte får in någon offensiv förstärkning i truppen inom en snar framtid.

Även om Häcken varit usla i år så blir Häcken borta som vanligt en tuff match som dessutom kommer att spelas i hög värme på dagen. Högmo kommer säkerligen också att försöka säkra upp defensiven först och främst när han precis tagit över ett krisande lag och mycket pekar på att det kan bli en målsnål tillställning.

AIK borde med tabelläget i åtanke vara favoriter här, men de kommer troligtvis att få klara sig utan både Sebastian Larsson och Mikael Lustig som spelat under hela EM. Dessutom har båda deras förluster hittills kommit på bortaplan och det är egentligen hemma som de har varit starka. Båda lagen är nog rätt nöjda med ett kryss här och det är precis vad vi rekommenderar att spela på. För 3.20 hos Mr Green spelas alltså kryss.

  Rygga spelet hos Mr Green – Hämta 100 kr freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Kryss
Odds: 3.20
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 15:00
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: