Speltips Örgryte Halmstad 23 juni 2020

Speltips Halmstad – Varberg 19/7: Västkustderby!

Sommar, sol och västkustderby. Mycket talar för en härlig fotbollskväll när Halmstad tar emot Varberg på Örjans Vall. Matchen spelas måndagen den 19 juli med avspark kl 19.00.

Mycket står spel när lagen från de båda sommarpärlorna Halmstad och Varberg gör upp om viktiga poäng i botten av tabellen.

Halmstads BK gör sin andra raka hemmamatch efter att ha svarat för en fin insats i 0-0-matchen mot Djurgården senast. Kanske var man värda mer än en poäng där, men nu har man istället tre raka kryss bakom sig.

Totalt ger det att man står på 11 poäng efter 10 matcher. Varberg, som ligger under strecket för tillfället, är bara tre poäng efter.

Man brukar ju tala om den svåra andra säsongen och så ser det ut även för Varberg i år. De resultat man fick med sig som nykomlingar förra säsongen har man inte fått med sig i år, så här långt.

Mot AIK senast svarade man för en gedigen bortainsats mot ett på pappret klart bättre lag – men det räckte ändå inte till poäng. Med kvarten kvar kunde AIK avgöra till 2-1.

Därmed är Varbeg kvar under nedflyttningsstrecket med en tredjedel av säsongen spelad.

Till den här matchen har man Robin Simovic och Albin Winbo avstängda och därtill saknas Jon Birkfeldt samt Keanin Ayer. På HBK:s skadelista finns endast Phil Ofosu-Ayeh.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Halmstad

Historiskt sett är det Halmstads BK som är storebror i relation till Varberg BoIS men numera är styrkeförhållande ytterst jämna.

Känslan är dock att HBK är det laget som har ett mer positivt momentum. Man är obesegrade i fem raka matcher och sedan återstarten av Allsvenskan har man svarat för två gedigna insatser då man fått med sig kryss mot både Hammarby och Djurgården.

Mot Hammarby gjorde man det genom en sen och moralstärkande kvittering. Mot Djurgården svarade man för en övertygande insats i en match där man var minst lika bra som topplaget från huvudstaden. Därtill har man under sommaruppehållet besegrat både Mjällby och Häcken i träningsmatcher.

Min bedömning är att det är fördel Halmstad i det här mötet. Varberg lär förstås, som vanligt, sälja sig dyrt men Halmstads rutinerade och välorganiserade försvarslinje är väl rustad för att hantera den typen av fotboll som Varberg oftast står för.

Varberg saknar sin uppspelspunkt Robin Simovic på grund av avstängning medan Halmstads främsta offensiva hot, Marcus Antonsson, fortsätter att leverera och har svarat för 5 mål hittills.

Det lär bli en härlig inramning med ett västkustderby mitt i sommaren och jag tror att Halmstad kommer visa sin hemmapublik vem som är storebror i ”familjen”. Mitt spel blir en rak etta, att HBK vinner till 1.98 gånger insatsen hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Halmstad vinner
Odds: 1.98
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 19:00, måndag 19 juli 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: