5 maj 2018 Hammarby GIF Sundsvall speltips Allsvenskan

Speltips Hammarby – Elfsborg 15/8: Speciella omständigheter

Ett spännande toppmöte på Tele2 mellan Hammarby och Elfsborg avrundar helgen på ett fint sätt.

Båda lagen kommer från varsin triumf i Europaspelet i torsdags och lär ha ögonen nästa omgång i Europa Conference League-kvalet redan nu. Därför kan detta mycket väl bli en ganska speciell match där inget av lagen vill ta ut sig mer än nödvändigt.

Hammarby stod för ännu en storslagen insats mot internationellt motstånd hemma på Tele2 när de vände dubbelmötet mot Cukaricki och vann med hela 5-1. Efter att ha förlorat öppningsmötet i Serbien med 1-3 så behövdes precis en sådan här kämpainsats för att ta sig vidare i kvalet.

Cukaricki är ett klart sämre lag och de kanske inte borde ha förlorat bortamatchen, men det gör inte insatsen i torsdags sämre för det. Milos Milojevics Hammarby tuffar på och går från klarhet till klarhet, men frågan är bara hur länge de kan fortsätta balansera ligan med spel ute i Europa.

Insatsen mot Östersund lämnade mer att önska och var första tecknet på att ligaspelet faktiskt kommer att bli lidande framöver. Ett fulltaligt Hammarby hade nog också slagit IFK Göteborg borta förra helgen som knappt kunde slå ett inlägg. Trots att flera spelare vilades så hade Bajen chanserna för att ta med sig tre poäng hem från Göteborg ändå ska sägas.

Elfsborg blir däremot ett tuffare motstånd men med tanke på att de möter Basel borta på torsdag så kommer Bajen definitivt att behöva vila flera nyckelspelare.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fokuset lär ligga på torsdag

Boråsarna kommer även de från en väldigt imponerande överkörning av Velez Mostar på bortaplan nere i Bosnien framför fullsatta läktare. Supportrarna tystades dock redan i tredje minuten av Per Frick som satte dit ledningsmålet direkt och därefter var det bara Elfsborg fram till slutsignalen i en match de vann med 4-1.

På torsdag spelar de återigen och denna gången möter de Feyenoord nere i Holland, vilket precis som för Hammarby blir det tuffaste motståndet som de stött på hittills med god marginal. Det är det sista hindret de behöver komma förbi för att komma in i gruppspelet av Europa Conference League och därmed lär siktet helt och hållet ligga på torsdag för båda lagen.

Elfsborg har inte visat samma tecken på trötthet som Hammarby har i ligaspelet och har fortsatt att leverera på två fronter. Men Elfsborg har inte en särskilt bred trupp och det kommer att visa sig förr eller senare. Därmed tror jag att man passar på att ta tillfället i akt att släppa lite på gaspedalen mot Bajen när man vet att de kommer göra detsamma.

Trots att båda lagen är målfarliga framåt kommer det troligtvis främst vara offensiva pjäser som vilas under matchen, särskilt hos Hammarby som lär vilja låta Astrit Selmani vila och som låtit Gustav Ludwigson spela halva matcher under en period nu. När anfallarna sitter på bänken så har Akinkunmi Amoo inte riktigt samma skärpa i avsluten märkte vi när lägen dök upp mot Göteborg.

Elfsborg har i sin tur varit oerhört säkra defensivt i år och har bara släppt in två mål i ligaspelet sedan Allsvenskan drog igång igen efter uppehållet. Man får leta så långt tillbaka som i maj för att hitta en match där Elfsborg släppte in mer än ett mål och det var mot Malmö borta.

Med tanke på den defensiva säkerheten i Jimmy Thelins organiserade lagbygge samt att Hammarby säkert kommer att vila offensiva pjäser oavsett matchbild så finns det ett väldigt goda chanser att hemmalaget får nöja sig med under 1,5 mål. Spelet hittar du för hela 1.90 hos Campobet och är i min mening ett solklart spel här.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Hammarby under 1,5 mål
Odds: 1.90
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 17:30
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: