21 september 2019 IFK Göteborg Sirius Speltips

Speltips IFK Göteborg – Varberg BoIS 23/8: Målspel

Blåvitt tar emot Varberg under måndagskvällen i en intressant västkustbatalj mellan de båda lagen.

Det är väldigt svårt att veta var man har IFK Göteborg nu för tiden då resultaten spretar väldigt mycket från omgång till omgång. Deras vinst förra helgen mot Malmö på Eleda Stadion chockade fotbollssverige då det var MFF:s första förlust hemma på ett par år. Att det skulle komma mot denna upplaga av Blåvitt var det nog ingen som trodde på förhand.

Det ska dock sägas att IFK Göteborg knappast saknade flyt i matchen, ett ovanligt självmål och en straffsituation som dök upp från ingenstans gav dem två av sina tre mål. Malmö dominerade matchbilden i övrigt, vilket syns tydligt i statistiken gällande både bollinnehav och avslut. Det var oerhört starkt av Göteborg att få med sig tre poäng, det var en riktig kämpainsats, men man ska inte låta sig luras och tro att de spelade som något topplag direkt.

Segern var i alla fall oerhört viktig för Blåvitt som verkligen behöver de poäng de kan få, ifall de hade förlorat förra helgen hade de i stort varit indragna i bottenstriden och faktiskt legat under Varberg i tabellen inför helgens möte.

Mikael Stahre tillsammans med Marcus Berg och Oscar Wendt har kanske inte riktigt blivit det lyft som klubben och supportrar hoppats på, men det känns fortfarande som att Blåvitt har en till växel de kan lägga in.

HELT OMSÄTTNINGSFRI BONUS FÖR NYA KUNDER! Hos No Account Bet får du 100 kronor bonus – 100% omsättningsfritt. Du kan spela utan konto och ta ut vinsterna från bonusen direkt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100% omsättningsfritt hos No Account Bet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Varberg är en tuff nöt att knäcka

Gästerna Varberg är inne i en bra period och har under den senaste månaden lyckats ta sig ut ur bottenstriden genom att vara obesegrade i fem raka matcher där de kammat hem nio poäng under samma tid. De befinner sig nu i klungan ovanför strecket och har hela fem poängs marginal ned till Örebro på fjortondeplatsen.

En av matcherna de vunnit under den här perioden var faktiskt mot Göteborg hemma på Påskbergsvallen. Matchen slutade 2-0 till hemmalaget och det var Blåvitt klart sämsta insats under Mikael Stahre i år. Med det sagt ska man inte ta någonting från Varberg som spelade bra och gjorde vad som krävdes för trepoängaren.

Även om Göteborg knappast imponerat utöver just resultatet mot Malmö så kommer de nog knappast se så bleka ut som de gjorde i Varberg en gång till. På Ullevi kliver hemmalaget in som favoriter och bör ha fått lite nytt självförtroende sedan förra helgen.

Det ska också bli intressant att se huruvida Simon Thern kan göra en comeback nu på måndag då det snackats om det i ett par veckor nu. Han har dock fått nya känningar, men har varit med och tränat så han kan mycket väl åtminstone göra ett inhopp mot Varberg här. Han är precis den spelartypen som mycket väl kan höja detta Blåvitt då han som mittfältsmotor kanske kan länka samman lagdelarna bättre än vad som görs nu. För i nuläget är det mycket i spelet som hade kunnat vara bättre och de har svårt att komma till farliga lägen.

Förutom senast mot Malmö där de fick väldigt mycket hjälp av Malmöspelarna så har Göteborg inte lyckats sätta många bollar i nät. Varberg är dessutom ett lag byggt bakifrån och har bara släppt in ett mål på deras fyra senaste matcher samtidigt som de själva bara gjort två på deras senaste tre. Det känns som upplagt för ett målfattigt möte på Ullevi, särskilt om Göteborg inte skulle få ett ledningsmål rätt tidigt. Vi spelar därmed på under 2,5 mål för 1.90 hos No Account Bet.

  Rygga spelet hos No Account Bet – Hämta 100 kronor bonus – omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.90
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 19:00
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: