Speltips IFK Norrköping – Kalmar FF 9/8: Klara favoriter

Två lag bredvid varandra i tabellen gör upp om tre poäng under måndagskvällen då Kalmar gästar Norrköping.

Även om tabelläget är jämnt mellan de båda lagen och det bara är tre poäng som skiljer dem åt så finns det en favorit som känns klart starkare än den andra inför matchen. Norrköping, som dessutom har hemmaplansfördel, bör vara det vassare laget i den här matchen mot ett Kalmar som inte riktigt lyckats hålla i vårformen.

Efter två raka förluster så plockade Peking återigen upp en vinst borta mot IFK Göteborg efter en stark insats där de tidigt tog ett grepp om matchen med två mål i första halvlek. Det var nog viktigt för Norrköping att få utdelning mot Blåvitt då de kunde ha fått med sig mer från både matchen mot Hammarby och Häcken. Mot Häcken var man det bättre laget men fick gå tomhänta ur mötet ändå.

Allt som allt så har Norrköpings spel sedan Allsvenskan startade igen ändå sett bra ut med vinsten mot Malmö som körsbäret på toppen. Det kan man inte säga att det har gjort för Kalmars del. Henrik Rydström kör vidare på samma spår som i våras, men har inte fått samma utdelning.

Förra helgen tog de sin första trepoängare under sommaren mot Mjällby i en match som var bedrövlig att beskåda för en neutral tittare. Dessförinnan har de tre raka förluster, förvisso mot väldigt tufft motstånd, men det kommer även Norrköping att bli.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kalmar saknar spets

Spelet i sig är det inget fel på i Rydströms Kalmar FF, men de har inte tillräckligt med offensiva spetskvaliteter för att utmana de bättre lagen. Matchen mot Häcken är ett utmärkt exempel där Kalmar var det klart bättre laget men Häcken hade tre skott på mål och fick utdelning på alla tre, vilket räckte för att vinna med 3-2 på Guldfågeln Arena. Kanske oförtjänt, men det syns inte i tabellen.

Så även om de båda lagen ligger jämte varandra i tabellen så är det nog en tidsfråga innan Kalmar börjar halka efter lite och stabiliserar sig strax under mitten någonstans. Norrköping däremot har en extra växel att lägga in och nu på måndag är det dags att bevisa det om de vill vara med och slåss om Europaplaceringarna i tabellen.

Men det känns i alla fall som att Norrköping är på rätt väg och hemma på Östgötaporten ska de ta tre poäng mot ett Kalmar som har det svårt att få utdelning offensivt. Vi krånglar inte till det och spelar på den raka ettan på den här matchen helt enkelt för de 2.02 gånger pengarna som Campobet erbjuder.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Norrköping vinner
Odds: 2.02
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 19:00
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: