Speltips Kalmar - Elfsborg 13/7 2020

Speltips Kalmar – AIK 23/9: Tight möte

AIK gäller som knappa favoriter borta mot Kalmar FF i Allsvenskan, som kör en klassisk midweek-omgång den 22-23 september 2021.

Från ingenstans har AIK plötsligt vaknat till liv och laget står på nästan idel vinster från omgång tio och framåt. Faktum är att laget sedan dess har vunnit samtliga utan två matcher i Allsvenskan, och att man därtill har med sig 5-0 från cupmötet med Rågsved.

Under inledningen på den här säsongen var det nog inte många som såg AIK som ett lag för toppen, men det har plötsligt blivit väsentligt bättre på så många vis och främst är det defensiven som tilltalar med lagets sätt att spela nu.

Nu släppte man i för sig in mål senast mot IFK Göteborg, men i stora drag var det återigen mycket kontrollerad insats som gjorde att man enkelt kunde vinna med 3-1 till slut.

Det här gör också att det är AIK som toppar den allsvenska tabellen och även om det underhållningsmässigt inte är en sprudlande fotboll har man hittat ett sätt att vinna sina fotbollsmatcher. Och ärligt talat, det är väl precis vad det handlar om?

På torsdagskvällen åker man ner till Guldfågeln Arena för att möta ett av Allsvenskans mest framgångsrika lag den här säsongen, sett till förväntningar, fjolårssäsong och resurser. Det är svårt att imponeras av vad Henrik Rydström har gjort med Kalmar FF än så länge.

PROVA COMEON – FÅ 100 KRONOR BONUS! ComeOn är starka på marknader som andra inte tar på lika stort allvar. Gillar du höga odds när du spelar? Då är ComeOn något för dig. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos comeon!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Oavgjort? Jämnt blir det i alla fall!

Kalmar FF har tre vinster på sina fyra senaste matcher i Allsvenskan och det som varit lagets stora styrka hittills är att man vinner mot lagen som man ska vinna mot. Halmstads BK, Degerfors och Östersunds FK har alla fått stryk av Kalmar FF bara senaste månaden.

Henrik Rydström ser nu sitt lag på plats nummer sju i tabellen och plötsligt kan man faktiskt drömma om att sluta på övre halvan igen. Detta efter ett par säsonger som snarare har handlat om bottenstrid.

I grunden finns det mycket positivt kring Kalmar FF och förhoppningen är att den starka säsongen hittills ska väcka liv i publikintresset igen. Låt oss se vad som sker när restriktionerna släpper.

Hur som helst är det här ett svårspelat, tight lag och på hemmaplan har jag svårt att se att man tänker bjuda på någonting i onödan. Kalmar FF bör ha respekt för AIK – men kommer också att kunna hota laget. Däremot tror jag främst på en tight match.

Under 2,5 mål spelas till 1.74 gånger insatsen hos ComeOn. Det är ofta ett gångbart spel när AIK spelar på bortaplan.

  Rygga spelet hos comeon – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.74
Bolag: ComeOn
Spelstopp: 19:00, torsdag 23 september 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: