25 februari 2019 öster malmö ff speltips svenska cupen

Speltips Malmö – Djurgården 18/9: Toppmöte!

Viktiga poäng står på spel i den allsvenska toppstriden när Malmö FF tar emot Djurgården på lördagseftermiddagen. Matchen spelas den 18 september med avspark kl 15.00.

Mötet mot Juventus i Champions League var en prövning för Malmö och nu väntar en annan. Lagets trend är vikande och här behöver man steppa upp om man inte ska tappa mark i den allsvenska toppstriden.

3-0-förlusten mot Juventus i tisdags innebär att MFF endast har tagit en poäng på de fyra senaste matcherna. Visserligen har man ställts mot svårt motstånd, man dras med en hel del skador och matchandet har varit tufft den senaste månaden.

I Allsvenskan spelade man 1-1 hemma mot IFK Norrköping senast och dessförinnan föll man med 2-1 borta mot Hammarby. Prestationsmässigt har Malmö inte varit dåliga i någon av de här matcherna och man kan argumentera för att de borde ha förtjänat en bättre utdelning. Samtidigt är det väl inte MFF-stil att snacka på det viset.

Hursomhelst väntar nu en väldigt viktig match mot ett Djurgården som är tre poäng före Malmö i tabellen efter 18 spelade matcher.

Efter att det hackat i DIF-maskineriet i två matcher var man tillbaka med besked i derbyt mot Hammarby senast. Där visade man guldklass då man vann rättvist med klara 4-1.

Med tanke på lagets svaga derbyhistorik och att man kryssat mot Mjällby och förlorat mot Sirius i de två föregående matcherna var det nog en väldigt betydelsefull seger.

DIF kommer med en, så gott som, skadefri trupp medan Malmö fortfarande saknar Knudsen och Toivonen samt förmodligen även Moisander, Pena och Lewicki.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nöjda med kryss

Malmö FF gäller som favoriter inför det här mötet då ett rakt spel på hemmalaget ger cirka 1.96 gånger insatsen.

När lagen möttes i våras på Tele2 Arena vann Djurgården med 3-1. MFF har en väldigt svag historik när det kommer till den arenan och generellt är man betydligt bättre på riktigt gräs än på konstgräs.

Djurgården har emellertid plusstatisk om vi ser till de fyra senaste mötena där man vunnit tre och MFF bara en. De två senaste mötena i Malmö har slutat 1-0 till vardera lagen.

Det brukar med andra ord bli mer målsnålt när Djurgården kommer på besök än tvärtom och jag tror att även den här matchen kan bli jämn, tät och målsnål.

Precis som Malmö är ett sämre lag på konstgräs är Djurgården inte riktigt lika bra på bortaplan på naturgräs, framförallt är man mer defensivt inriktade. Jag tror också att DIF kommer vara mer tillbakadragna i den här matchen. Med sina 14 insläppt mål på 18 matcher är man också bäst i serien i den bemärkelsen.

På hemmaplan ska Malmö förstås vara favoriter i den här matchen och de är lite pressade att vinna. Djurgården lär kunna försvara sig väl och är nog ganska nöjda om de kan få med sig ett kryss. Sannolikt lär det bli en väldigt jämn batalj.

Bäst spelvärde finner jag i att det kommer göras under 2.5 mål i den här matchen och det spelas till fina 2.10 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 2.10
Bolag: Betsson
Spelstopp: 15:00, lördag 18 september 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: