25 februari 2019 öster malmö ff speltips svenska cupen

Speltips Malmö – Elfsborg 20/5: Ångan uppe

Malmö FF tog tre viktiga poäng hemma mot Kalmar FF senast och hoppas nu köra över IF Elfsborg i Allsvenskan den 20 maj 2021.

Det här är egentligen inte en match som skulle spelas nu, men eftersom såväl Malmö FF som Elfsborg ska spela ute i Europa senare i sommar har man valt att tidigarelägga en av omgångarna som skulle spelas i sommar.

Man har helt enkelt resonerat som så att man behöver mer av sin vila till sommaren än nu och det är svårt att argumentera emot. Det här är ett upplägg som Malmö FF har valt att praktisera i flera säsonger nu, med tanke på att man i princip alltid kvalar till Europa numera.

Men med det sagt kommer vi efter den här matchen att stå inför en haltande tabell och den kommer att stå sig även över hela EM, då Malmö FF och Elfsborg kommer att ha en match mer spelad än övriga lag. Det är viktigt att ha med sig.

Vidare kan man ha med sig att båda lagen spelade match så sent som i måndags och bara har haft två helt spelfria dagar inför den här matchen. Det gör att man kan behöva rotera en del i laget och Malmö FF lär vara laget som gynnas av det.

Det är uppenbart att Malmö FF har en bredare och starkare trupp, som inte är lika känslig för att roteras och som faktiskt kan bli väl så stark när andra spelare får chansen.

Malmö FF går på knock

I den senaste omgången vann Malmö FF klart hemma mot Kalmar FF med 3-1 och gjorde sin kanske bästa första halvlek för hela säsongen. Då tog man ledningen med 2-0 och såg dessutom väldigt motiverade ut.

Nu ska man försöka bygga vidare på det, men frågan är hur laget formeras? En sak är säker och det är att Ola Toivonen, som petades senast, är sugen på att kliva in och göra bättre insatser än vad han har gjort hittills. Men får han chansen?

Malmö FF skapade otroligt mycket avslut senast och det var precis det speltips vi hade inför matchen. Det vore inte överraskande om vi fick se samma sak igen. Det som däremot oroar är att lagets kanske bästa spelare hittills, Sören Rieks, fortfarande är skadad och inte kan spela. Det kan inte heller Bonke Innocent.

IF Elfsborg tappade 2-0-ledning till förlust med 3-2 mot Halmstads BK senast och har sett rätt dassiga ut i flera matcher hittills. Man har också klara problem med skador inför den här matchen och det oroar på förhand. Rasmus Alm är till exempel borta, en spelare som jag personligen har uppskattat i flera år.

En sak som varit tydlig hela säsongen är Malmö FF och deras svaga defensiv. 1,64 gånger såsen är oddset på båda lagen göra mål. Det är trots allt ett speltips som har suttit i samtliga matcher hittills.

Men då det är gräs lockas vi ändå av ett annat odds. 1,70 gånger pengarna är det raka spelet hos Betsson på att Malmö FF vinner. Det plockar vi på förhand.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Malmö FF vinner
Odds: 1,70
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18:30, torsdag 20 maj 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: