maif - sirius 16/8

Speltips Mjällby – Häcken 17/5: Fantastiskt odds

BK Häcken har öppnat säsongen riktigt svagt, men gäller märkligt nog som favorit borta mot Mjällby AIF i Allsvenskan den 17 maj 2021.

Nog finns det många överraskningar under inledningen på den här allsvenska säsongen, men frågan är om inte den inledning som BK Häcken har haft är den som sticker ut allra mest? I det här fallet rör det sig dock om en negativ överraskning.

Enligt många experter, och då menar jag sådana som titulerar sig experter i tv och inte bland oss som ska lägga speltips på Allsvenskan, var BK Häcken en kandidat till att vinna SM-guld den här säsongen. Tillsammans med Malmö FF var man favorittippade inför säsongsstart.

Men sex matcher in i säsongen står BK Häcken fortfarande på noll vinster och endast två inspelade poäng. Det gör inte bara att man ligger som klar jumbo i Allsvenskan, det gör också att man redan nu kan sluta drömma om SM-guldet. Det vågar jag lova.

Som om det inte vore nog med det kommer BK Häcken att tappa den huvudtränare som har gjort laget till ett topplag (bortsett från den här säsongsinledningen) redan i sommar. I dagarna stod det klart att Andreas Alm köps loss av danska Odense BK. Som säsongen har artat sig kanske det var lika bra för BK Häcken dock.

Men då är frågan hur spelarna reagerar på detta. Går man ut och sliter som djur för att ge Andreas Alm en värdig avslutning? Eller är man helt mentalt söndertrasade inför en av årets jobbigaste bortamatcher på Strandvallen?

Allsvenskan – högt odds

Mjällby AIF borta är verkligen ingen enkel match och inte minst för ett lag som BK Häcken, som i vanliga fall spelar på plastmatta, är det inte enkelt att komma till gräset på Strandvallen och försöka spela sin fotboll.

Dessutom ska man ha med sig att Mjällby AIF är ett homogent, organiserat och svårspelat lag för motståndarna. Ett lag som dessutom älskar att spela på sin hemmaplan och som vanligtvis gör det bra.

Nu har deras säsongsinledning inte varit så sprudlande som man hade hoppats på, där det egentligen bara är Jacob Bergström som imponerat stort. Anfallaren är noterad för tre mål – vilket är alla mål som hemmalaget har gjort under säsongen.

Men Mjällby AIF är svårslagna och förra året vann man exempelvis med 3-1 mot BK Häcken på hemmaplan, och tog faktiskt poäng efter 2-2 på Bravida Arena. Det är alltså lite av en mardrömsmotståndare som väntar BK Häcken senare denna måndag.

1X spelas till 1,61 gånger pengarna hos Unibet – Allsvenskans huvudsponsor som alltid har starka odds på allsvensk fotboll.

  Rygga spelet hos unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 1X
Odds: 1,61
Bolag: Unibet
Spelstopp: 18:30, måndag 17 maj 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: