Speltips Örebro – Degerfors 25/10: Laddat rivalmöte

Martin Efvergren Publicerat: 25 October 2021

Örebro SK är på väg ut ur Allsvenskan och måste nu gripa det sista halmstrået genom att besegra rivalen Degerfors IF. Matchen spelas måndagen den 25 oktober 2021 med avspark kl 19.00.

Örebro – Degerfors

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mycket står spel på spel när rivalerna Örebro SK och Degerfors IF drabbar samman i den 24:e omgången av Allsvenskan. Med endast sex matcher kvar att spela står ÖSK nästjumbo på 16 poäng medan Degerfors är strax ovanför kvalstrecket på 23 poäng.

Den allsvenska dramatiken tätnar både i botten och toppen av tabellen. För Örebro väntar nu ytterligare ett ångestladdat möte där man, i princip, måste ta tre poäng. Senast när lagen möttes i Degerfors hade någon/några ÖSK-supportrar vandaliserat Stora Valla och om det var ett laddat möte är det än mer på spel nu.

Örebro har försökt med allt utan att få någon ordning på den här säsongen. Marcus Lantz är nu den tredje tränaren att försöka rädda klubben men det började inget vidare. I hans första match borta mot IFK Göteborg förra helgen föll man med 2-0 och svarade för en insats som var bland det sämsta man har presterat i år.

Degerfors har efter fem raka förluster under augusti-september lyckats vända skutan på rätt köl igen. De kommer från en oerhört viktig 2-1-seger hemma mot Halmstad och på de tre senaste matcherna har man därmed spelat in sju poäng. Dessförinnan hade man besegrat AIK hemma samt kryssat borta mot Varberg.

PROVA COMEON – FÅ 100 KRONOR BONUS! ComeOn är starka på marknader som andra inte tar på lika stort allvar. Gillar du höga odds när du spelar? Då är ComeOn något för dig. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos comeon!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Degerfors

I och med värvningarna av Jiloan Hamad och Nahir Besara har Örebro faktiskt ett på pappret, med sina mått mätt, riktigt bra lag. Men någonting har gått snett på vägen och nu är man i fritt fall och frågan är om det finns någonting som Marcus Lantz kan göra för att vända detta.

Att Lantz kliver in nu känns som en tydlig signal om att det ska det krigas, spelas enkelt och inte sällan destruktivt. Det var säkerligen något åt det hållet som man hade snackat inför mötet mot Blåvitt senast. Det funkade i praktiken inte alls.

När Örebro och Degerfors möttes i maj var stämningen upptrissad. Då gav Degerfors svar på tal och vann rättvist matchen med hela 3-0. I den bemärkelsen har man ett visst mentalt överläge inför den här matchen. I bemärkelsen att Örebro är den större klubben av dem båda samt ligger klart mer risigt till i tabellen ger Degerfors ytterligare mentalt övertag.

Trots det står Örebro, i kraft av hemmalag, som knappa favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. Ett rakt spel på hemmalaget ger cirka 2.46 gånger insatsen.

Örebro har ett på pappret klart bättre lag än vad tabellen visar men vad betyder det i det här läget? Inte mycket skulle jag säga. I min bok finns det inget konkret som talar för ÖSK här.

Degerfors form är god medan Örebro är i total gungning. Mitt spel blir Degerfors 0 (asian handicap) till 2.06 gånger pengarna hos ComeOn.

  Rygga spelet hos comeon – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Degerfors 0 (asian)
Odds: 2.06
Bolag: ComeOn
Spelstopp: 19:00, måndag 25 oktober 2021
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: