28 juni 2019 Örebro Helsingborg Speltips

Speltips Örebro – Mjällby 7/8: Bottenstrid

Ett högintressant bottenmöte med viktiga poäng på spel stundar när Örebro tar emot Mjällby i Allsvenskans 14:e omgång. Matchen spelas lördagen den 7 augusti med avspark kl 17.30.

Det har varit en rejält motig säsong för Örebro SK, men frågan är om vi inte såg en liten vändpunkt senast. Nyförvärvet Nahir Besara avgjorde mötet borta mot Sirius med fem minuter kvar och ÖSK tog tre poäng för första gången sedan mitten av Maj.

Örebro har gjort allt man kunnat för att ta sig ur den negativa spiral man hamnat i. Tränare har skiftats och Nahir Besara och Jiloan Hamad har förstärkt truppen och nu tog man alltså en oerhört viktig 2-1-seger mot Sirius.

Därmed klev man också upp över nedflyttningsstrecket där man är en poäng före kommande motståndaren Mjällby.

Om ÖSK har nått sin botten och vänt så är Mjällby mitt i sin kris. Senast mot Kalmar förlorade man sin femte raka match, vilket är alla man spelat sedan uppehållet. De har nu åtta raka matcher utan vinst och det blev också Christian Järdlers sista match som huvudtränare.

Både Järdler och assisterande tränaren Alf Westerberg fick gå efter 1-0-förlusten senast och nu leds laget tillfälligt (?) av Anders Torstensson som hämtas in från division 1-laget Karlskrona

Till den här matchen har Mjällby Jesper Gustavsson avstängd och Adam Petersson långtidsskadad. Hos Örebro saknas skadade Agon Mehmeti och förmodligen Jiloan Hamad vars status är fortsatt osäker.

100 KRONOR FREEBET FÖR NYA KUNDER! William Hill är ett av världens äldsta spelbolag. Man vet med andra ord precis vad man sysslar med. Nu blir man mer synliga i Sverige – och nya kunder får 100 kronor freebet. Bommar ditt spel får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100 kronor freebet hos william hill!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel hemmalaget

Örebro har bytt tränare och förstärkt truppen och Mjällby gör nu detsamma – men de är senare i processen vilket gör att jag håller Örebro som knappa favoriter här.

Anders Torstensson ska nu, med kort varsel, försöka sätta sin prägel på läget och det är en tuff uppgift att få ihop det redan till den här matchen. Till sin hjälp förfogar han nu över anfallaren Sam Johnson som precis anslutit till klubben för att få fart på lagets målskytte.

Johnson blir säkerligen en injektion för Mjällby i jakten på att säkra ett nytt kontrakt under våren. Frågan är om man är redo att gå in och leverera redan i den här matchen.

Nahir Besara behöver dock acklimatiseringstid i Örebro. Det visade han senast och han bar, till stor del, Örebro på sina axlar förra säsongen. Nu är han tillbaka och det råder inga tvivel om hans betydelse för det här laget.

Sett till oddsättningen är det väldigt jämnt ställt inför det här viktiga bottenmötet. Örebro är favoriter till oddset 2.66 gånger pengarna och det tycket jag bör ses som klart spelvärt.

Örebro bröt sin negativa svit senast och mentalt bör det kunna betyda en hel del för den här matchens vidkommande. Mjällby har tappat det mesta av sitt spel och sina kvaliteter efter uppehållet och det är en spiral som kan vara svår att vända.

Mycket står nu spel och det är Örebro som kommer med ett mer positivt momentum och har därtill hemmaplans- och underlagsfördel. Därför tror jag att man kommer vara det något starkare laget här. Mitt spel blir att Örebro vinner – med pengarna tillbaka vid oavgjort – till fina 1.84 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Örebro vinner (pengarna tillbaka vid oavgjort)
Odds: 1.84
Bolag: William Hill
Spelstopp: 17:30, lördag 7 augusti 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: