Speltips Östersund Häcken

Speltips Östersund – AIK 17/5: Överodds

Med trippla förluster efter varandra ska Östersund försöka bryta den dunkla trenden – och på andra sidan planhalvan står ett AIK som har känn på toppen. Vem vinner? Vi har speltipset från Jämtkraft Arena!

Gårdagens derbykryss mellan Hammarby och serieledande Djurgården öppnar upp racet i toppstriden och här finns chansen för AIK att knappa in – en seger skulle innebära blott tre poäng upp till de senare nämnda.

Hur det står till med formen är lite svårt att sia, men 1-1 hemma mot Malmö FF senast var utan tvekan ett klart kliv framåt från förlusten borta mot IFK Norrköping (0-2) dessförinnan. Faktum är att säsongens två bortamatcher, även mot IFK Göteborg, torskats och att den samlade målskillnaden i dessa står i 0-4.

Med andra ord; bortaplan – ett potentiellt problem?

Som värd för matchen står ett Östersund som avverkat tre raka förluster och på dessa inte varit i närheten av att få till det ur en spelmässig synpunkt. Som det ser ut nu kan klubben, med fem poäng på totalt sex matcher, bli djupt inblandade i Allsvenskans bottenstrid. Och kanske är det där de hör hemma?

Värdet på ÖFK

Att AIK är ett klart bättre fotbollslag råder ingen tvekan om.
Och att addera Östersunds form in i ekvationen, då kanske det kan anses vara mer rimligt att kika på bortaoddsen.

Men till rådande siffror är det inte mycket till snack om saken; att värdet istället finns på ÖFK. De stod för en fullt acceptabel insats senast, borta mot Djurgården, och på hemmaplan stärks deras aktier rejält – nu dessutom mot ett naturgräslag. Ett AIK som inte sett bra ut alls på resande fot.

Väga in i det hela ska man också att ÖFK bara spelat två hemmamatcher, samt fyra borta, varpå den snåla poängskörden ska sättas i relation till det.

Det här kan mycket väl bli en knepig match för AIK och vårt speltips blir Östersunds FK +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen 1X, fast till bättre betalt – till oddset 2,30 hos Betsson.

Rygga spelet hos Betsson – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Östersund +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,30
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18:30
TV: 
Stream: 

Jämför odds: