5 maj 2018 Hammarby GIF Sundsvall speltips Allsvenskan

Speltips Östersund – Hammarby 1/8: Klurig match

Toppen möter botten när Östersund gästas av Hammarby på Jämtkraft Arena under söndagskvällen.

Ett av seriens formsvagaste lag möter ett av de formstarkaste under söndagskvällen då Hammarby åker norrut för att möta Östersund. Sedan Milos Milojevic tog över tränarposten efter Stefan Billborn under sommaruppehållet så har pusselbitarna börjat falla på plats för Hammarby som går starkt både i ligan och ute i Europa.

Bortsett från ett kryss i den första matchen mot luriga Halmstad så har segrarna avlöst varandra och Stockholmslaget har tre raka segrar i ligan nu. Samtidigt har de hunnit med att slå ut slovenska Maribor i kvalet till Europa Conference League genom att vinna både hemma och borta med det sammanlagda resultatet 4-1. Hammarby har verkligen medvind nu.

I det senaste mötet mot Norrköping stod de dessutom för en väldigt stark comeback där Björn Paulsen med knappa tio minuter kvar att spela kunde fullborda vändningen inför en extatisk hemmapublik. I sådan form som Hammarby är i just nu så ska inte Östersund vara några problem, men det är inte motståndet i sig som är problemet inför matchen.

Det tuffa matchandet i Europa tär såklart på laget även om det blir mycket lättare när man vinner allt. ECL-kvalet tar ingen pause i alla fall och redan på torsdag väntar nästa motståndare och en resa till Belgrad för att möta serbiska Cukaricki i ett dubbelmöte.

24 TIMMAR PÅ DIG – DUBBLA UPP ELLER FÅ PENGARNA TILLBAKA! Sveriges roligaste bonus från Lucky Sports ger dig ett dygn att dubbla din insättning. Annars får du pengarna tillbaka. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – dubbla upp eller få pengarna!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Försökte skjuta upp matchen

Tidigare i veckan ansökte Hammarby om att få skjuta upp matchen mot ÖFK, men hemmalaget gjorde klart att de ville att matchen skulle spelas på utsatt tid och därmed lär Hammarby inte komma undan. Det är i alla fall definitivt en signal från Bajen att man vill vila spelare inför Europaspelet och troligtvis inte kommer ställa upp med sin bästa elva från start här.

Det kan ge en möjlighet för Östersund att kunna hota om poängen, särskilt som lagets stora anfallsvapen Blair Turgott är tillbaka efter landslagsspel med sitt Jamaica. Turgott gjorde fem mål på åtta matcher under våren och kommer att vara en väldigt viktig kugge framöver om ÖFK ska lyckas klättra upp från nedflyttningsplatserna.

Som många andra experter påpekat så är dock Östersund förmodligen seriens sämsta lag och det kommer krävas mycket för att få upp laget på säker mark.

Trots goda förutsättningar mot ett hårt matchat Hammarby och med Turgott tillbaka så är Stockholmslaget i för bra form nu för att ett Östersund ska kunna rubba dem förmodligen. Men med tanke på att det är oklart hur många spelare som Milojevic väljer att vila så är det raka spelet på Hammarby riskabelt med relativt lite utdelning.

Istället spelar vi på att båda lagen gör mål då inget av dem har en bra defensiv samt att Turgott är tillbaka i ÖFK, vilket ger dem lite spetskvalitet i offensiven. Hammarbys nolla senast mot Maribor hör verkligen till ovanligheterna och med två ribbträffar från slovenerna har Hammarby nog spenderat sin tur inför helgens möte. Vi spikar ett BLGM-spel här med andra ord för 1.60 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.60
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 17:30
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: