Östersund

Speltips Östersund – IFK Norrköping 15/8: Ångestladdat

Två lag i dyster form drabbar samman på Jämtkraft Arena då Östersund tar emot IFK Norrköping.

Peking har på senare tid tappat mark i striden om Europaplatserna och befinner sig nu på sjätte plats med tre poäng upp till Hammarby. De har inte riktigt hållit samma nivå som de andra fem lagen ovanför dem sedan Allsvenskan startade igång igen och det är välförtjänt att de börjat halka efter i tabellen. Pekingsupportrar borde dock ha kunnat hoppats på mer då både Hammarby och Elfsborg precis ovanför dem matchas tufft med spel ute i Europa med Norrköping bara har ligan att bry sig om.

Spelet i sig har inte varit dåligt för Norrköpings del men det känns fortfarande som att Rikard Norlings lagbygge fortfarande har en växel till att lägga in. Förlusterna mot Häcken och ett väldigt formstarkt Hammarby tidigare var lite mer lättsmälta än förra helgens förlust hemma mot Kalmar som fick varningsklockorna att börja ringa.

Genom den matchen skulle man hänga på i toppen och hänga av Kalmar från toppstriden, men istället lyckades Kalmar hämta in Norrköpings försprång i poängen och satte Norrköping i en rejäl uppförsbacke i tabellen. Känslan efter mötet med IFK Göteborg var att det skulle vända, men istället blev det huvudbry efter Kalmarmatchen.

Peking blandar och ger i sina prestationer men det räcker inte när man vill utmana högt upp i tabellen. Nu är de pressade att ta tre poäng mot Östersund om de vill ha någon som helst chans att kunna klättra i tabellen senare.

HELT OMSÄTTNINGSFRI BONUS FÖR NYA KUNDER! Hos No Account Bet får du 100 kronor bonus – 100% omsättningsfritt. Du kan spela utan konto och ta ut vinsterna från bonusen direkt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100% omsättningsfritt hos No Account Bet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inte mycket som talar för Östersund

Ifall det är sura miner i Norrköping så är det ingenting mot läget i Östersund för tillfället. Norrlandsklubben är ensam ligajumbo på 9 poäng efter 14 omgångar och de har bara tagit en poäng sedan återstarten av Allsvenskan efter EM-uppehållet. På deras sex senaste matcher har de alltså förlorat fem av dem och deras enda poäng kommer anmärkningsvärt nog mot Hammarby som vilade ett flertal spelare inför sina ECL-äventyr.

Den lilla positivitet de fick från poängen mot Hammarby krossades kort därefter av Häcken som förra helgen totalt körde över dem på Bravida Arena och vann med 5-0 tillslut. De visade än en gång på det vi redan vet, nämligen att Östersund är seriens svagaste lag och tyvärr inte hör hemma i Allsvenskan med den nivån de håller nu.

Blair Turgotts återvändande efter landslagsspel med Jamaica har ännu burit någon frukt, men det var hans målskytte som ändå gjorde att de hängde med någorlunda i våras. Det kommer dock bli svårt att klara sig ovanför strecket även om han börjar hitta tillbaka till sin form när defensiven ser ut som den gör.

Det enda som talar för Östersund här är att de är lite starkare på hemmaplan i alla fall, där de tagit sju av sina nio poäng. Sex av dessa var dock i våras då de hade lite bättre form och mötte sämre lag. Nu under sommaren har Jämtkraft Arena inte direkt varit någon borg man fruktat att åka till och Norrköping bör klara av detta utan problem egentligen. För 1.70 hos No Account Bet är spelet på bortalaget värt att köra på i min mening.

  Rygga spelet hos No Account Bet – Hämta 100 kronor bonus – omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Norrköping vinner
Odds: 1.70
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 17:30
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: