Speltips AIK - Sirius 15/7 2020

Speltips Sirius – Degerfors 24/7: Ångestladdat möte

Båda lagen är i desperat behov av en vinst då Sirius välkomnar Degerfors till Studenternas IP.

De båda klubbarna kom tillbaka efter uppehållet och säkrade varsin vinst till att börja med, men sedan har det verkligen gått utför för båda lagen i de senaste två omgångarna. Där har de förlorat med väldigt stora siffror under två helger i rad och båda klubbarna är nu i desperat behov av en moralhöjare och en vinst här hade varit perfekt.

Sirius fick förrförra helgen se sig besegrade med 0-4 mot Malmö FF och förlorade nu senast mot Djurgården med 1-5. Två riktiga stjärnsmällar två helger i rad, förvisso mot seriens två bästa lag, men det är ändå inte helt lätt borsta bort som om inget hade hänt.

Försvarsspelet sitter verkligen inte, vilket vi nu fått kvitto på. Möjligtvis kan detta vara en väckarklocka för Daniel Bäckström på tränarbänken, för även om de fortfarande har ett spelarmaterial som kan klara att hänga sig kvar i Allsvenskan så kan de inte fortsätta att släppa in mål som de gjort. Efter de två senaste omgångarna har de nu tillsammans med Örebro släppt in flest mål – 23 efter elva omgångar.

Även om man hade förhoppningar på Bäckström innan så har han inte riktigt kunnat ersätta Henrik Rydström på ett bra sätt. Rydström hade förvisso en lite vassare om än tunnare trupp att arbeta med, men när vi fått se Kalmar den här säsongen är det svårt att underskatta Rydströms betydelse för fjolårets Sirius som hängde med i toppen länge.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Degerfors sitter i samma båt

Som sagt så har Degerfors en väldigt liknande historia de två senaste veckorna. Först 1-5 borta mot Hammarby och sedan 0-5 mot Malmö FF på hemmaplan. Det är förnedrande siffror och precis som Sirius så har de uppenbart stora problem med försvarsspelet som de behöver lösa.

Degerfors inledde Allsvenskan fint och lyckades tidigt få med sig trepoängare mot IFK Göteborg och Djurgården, vilket är imponerande. Riktigt den nivån har de dock inte hållit sedan dess, men de bör kunna stabilisera sig som ett mittenlag i serien igen.

Det är lockande att spela på målmarknaden här med tanke på hur de senaste helgerna sett ut, men överspel har väldigt låga odds och det känns riskabelt att gå mot strömmen med ett underspel här trots höga odds.

Gemensamt för båda lagen däremot att de är starka hemma. Sirius har bara haft fyra hemmamatcher såhär långt, men har lyckats plocka sju poäng på dessa. Kanske är mängden bortamatcher varför de ligger så långt ned i tabellen. Även Degerfors har ett mycket starkare facit hemma och endast bortasegern mot Göteborg sticker ut bland annars mediokra resultat borta. För de 2.25 gånger pengarna som CampoBet erbjuder är hemmasegern ett bra spel här i min mening.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sirius vinner
Odds: 2.25
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 17:30
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: