26 april 2017 Örebro Häcken

Speltips Sirius – Örebro 2/8: Vändning uppåt?

Sirius tar emot Örebro i Allsvenskans 13:e omgång. Matchen spelas måndagen den 2 augusti med avspark kl 19.00.

Sirius gick på två rejäla nitar på rad mot toppduon Malmö och Djurgården. Först med siffrorna 4-0 borta mot Malmö FF och därefter med 5-1 borta mot Djurgården.

Det var förmodligen säsongens två svåraste matcher efter varandra men Sirius blev lite väl blottade. Därför var det nog extra skönt att man kunde hålla nollan och vinna mot Degerfors 2-0 i den senaste omgången.

Efter en svag avslutning av våren har Sirius tagit sex poäng på de fyra matcherna efter uppehållet. Därmed står man på 15 poäng efter 12 spelade matcher.

Det är sju poäng bättre än jumbon Örebro SK. Säsongen har varit tung ända från första omgång för ÖSK men nu kanske ändå en vändning är på gång.

Senast bröt man en förlustsvit på fem raka matcher då man spelade 1-1 hemma mot AIK. Men framförallt är det Nahir Besara och Jiloan Hamad som talar för att en vändning uppåt är annalkande.

Besara spelade hela matchen mot AIK senast medan Jiloan Hamad, oturligt nog, tvingades kasta in handduken efter uppvärmningen. Det återstår att se om han kommer till spel här.

Till spel kommer emellertid inte Johan Mårtensson och målvakten Bobby Allain som båda är avstängda på grund av för många varningar. Därtill finns Agon Mehmeti på skadelistan.

HELT OMSÄTTNINGSFRI BONUS FÖR NYA KUNDER! Hos No Account Bet får du 100 kronor bonus – 100% omsättningsfritt. Du kan spela utan konto och ta ut vinsterna från bonusen direkt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100% omsättningsfritt hos No Account Bet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Örebro höjer sig

Sirius står som favoriter i det här mötet till ett odds omkring 2.05. De svarade för en fin insats senast och Örebro har bara tagit en poäng på sina sex senaste matcher. Samtidigt är känslan att Örebro kan vara på väg mot bättre tider.

Med den trupp som Vitor Gazimba nu förfogar över ska Örebro inte kunna åka ur. Men det är förstås lättare sagt än gjort och mer namnkunniga lag har misslyckats tidigare. Framförallt kan det vara svårt att resa sig mentalt när man är i det läge som Örebro är.

Om det är någon gång man ska börja hitta ett positivt momentum så är det nu. Värvningarna av Besara och Hamad har säkerligen gett hela truppen en mental boost och då gäller det att kapitalisera på det i poäng.

Det blev en poäng senast mot AIK och den kan ha varit väldigt viktig. Jag tror att vi kommer få se ett Örebro med mer självförtroende i den här matchen.

I Örebro och Sirius har vi de två lag som har släppt in mest mål i Allsvenskan. ÖSK har släppt in 24 på 12 matcher och Sirius 23 på lika många matcher. Det gör att det finns god anledning att tro på en ganska målrik match.

Sirius är favoriter på hemmaplan där man alltid är offensivt inriktade. Samtidigt kan Örebro inte åka till Uppsala och vara nöjda med en poäng. De måste våga vinna och det bör kunna borga för en mer öppen matchbild.

Därför finner jag anledning att tro att det kommer göras fler än 2.5 mål i den här matchen och det spelas till 1.73 gånger pengarna hos No Account Bet.

  Rygga spelet hos no account bet – Hämta 100 kronor bonus – omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.73
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 19:00, måndag 2 augusti 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: