Speltips IFK Göteborg AIK 2 juli 2020

Speltips Varberg – AIK 21/11: Pressade att vinna

AIK åker ned till Västkusten för att möta Varberg för att åtminstone säkra sin plats i topp tre.

Det blev tillslut pannkaka av AIK:s guldambitioner då de har fyra poäng upp till serieledande Malmö med tre omgångar kvar. De har förvisso ett överkomligt spelschema kvar i de sista tre omgångarna men det ska väldigt mycket till för att både Malmö och Djurgården båda ska sjabbla bort sina chanser tillräckligt för att bjuda in AIK igen.

Men trots detta så har Gnaget ändå stått för en väldigt fin säsong och det var inte många som på förhand räknade med att de ändå skulle vara i en position till att jaga titeln med så få omgångar kvar som de ändå har varit. Ifall de säkrar en position i topp tre så tror jag att många AIK:are är nöjda med det ändå och där har de fortfarande allt att spela för.

Det är såklart inget nytt att AIK har varit ruskigt starka hemma på Friends under säsongen och har där sett ut som ett riktigt guldlag, men det har varit insatserna på bortaplan som har hållit tillbaka dem. Med två bortamatcher kvar finns det där ändå kanske fog för oro att de ska tappa tredjeplatsen.

Mycket kommer att avgöras i kommande omgång då de möter fjärdeplacerade Elfsborg borta i Borås, men det gäller att sätta sig i ett bra utgångsläge inför matchen genom att vinna mot Varberg nu på söndag först.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Varberg har sitt på det torra

Varberg tillhör ett av få lag som inte direkt har särskilt mycket att spela för i de sista omgångarna. Det är bara att applådera Joakim Persson för det han har gjort med laget under säsongen då han har fått ut väldigt mycket ur ett ganska begränsat spelarmaterial.

De har varit tuffa att möta hemma på Västkusten och kommer att bli ett test för ett AIK som är pressat att vinna här. Men i och med att Varberg trots allt inte har kniven mot strupen här så lär de båda lagen säkerligen gå in med olika mentalitet inför matchen.

Det ska också nämnas att Varberg har två tunga avstängningar på Jean Carlos de Brito och Albert Ejupi inför mötet vilket absolut kan komma att spela roll här. Persson är förvisso en av de tränare som roterar sitt lag allra mest i serien, men dessa två har trots allt varit två av lagets bästa spelare under säsongen och deras frånvaro lär absolut påverka Varbergs möjligheter att få med sig poäng.

Med tanke på att det är rätt fina odds på AIK-seger här så är den raka tvåan lockande, men de har å andra sidan inte vunnit på bortaplan sedan i mitten av augusti mot Sirius och har förlorat sina fyra senaste på bortagräs mot bland annat Degerfors och Halmstad. Istället spelar vi lite säkrare och satsar på underspelet här till 1.62 hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.62
Bolag: Expekt
Spelstopp: 17:30
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: