Speltips Kalmar - Elfsborg 13/7 2020

Speltips Varberg – Kalmar 4/7: Förlorar inte

Mer Allsvenskan och äntligen mer Kalmar som ställs mot Varberg efter uppehållet i jakten på en trepoängare.

Innan sommaruppehållet var Kalmar och Henrik Rydström namnet på de flestas läppar. Nu får vi se ifall de kan fortsätta där de slutade genom att få med sig en mycket viktig trepoängare hem från Varberg.

Precis innan uppehållet spelade de nämligen ut Hammarby helt då de vann med 2-1. Siffrorna speglar verkligen inte matchen och även om Hammarby inte alls stod för en bra insats så ska mycket cred ändå gå till Kalmar som trots tidigt underläge vände och vann på ett mycket imponerande vis.

Rydström har verkligen gjort underverk med detta Kalmar och hans återkomst till klubben har hittills varit en dans på rosor. Trots bristande spelarmaterial är man med och slåss i toppen av tabellen istället för i bottenstriden som på senare år, men precis som när han överraskade med Sirius i fjol så får vi se ifall detta håller i sig när hösten börjar närma sig.

Ännu finns det dock inget som tyder på att Kalmar skulle börja stanna av. Under uppehållet har de hunnit med att slå både Malmö och Djurgården i vänskapsmatcher, det är givetvis inget man ska lägga för stor vikt vid, men det är helt klart ett positivt tecken i alla fall.

Kalmar blir svåra att slå

Hallänningarna gör sin andra säsong i Allsvenskan och har inför omgången huvudet precis ovanför vattenytan. I fjol slutade de på elfte plats, tre placeringar över Kalmar, men nu är det helt andra förutsättningar. Efter åtta spelade omgångar har de sju poäng och befinner sig på fjortonde plats i tabellen.

Bottenstriden är fortfarande väldigt jämn och lätt att ta sig ur vid vinst, varje poäng betyder fortfarande väldigt mycket och några klara bottenlag har ännu inte cementerats. Inför uppehållet förlorade Varberg mot den högst oväntade bottenkonkurrenten Häcken som från sin jumboplacering har börjat plocka poäng.

Dessförinnan stod de dock för en imponerande vinst hemma mot Norrköping faktiskt så Varberg kan överraska, men samtidigt kanske det främst är för Norrköpings del som det resultatet är talande. Varberg har nämligen oavsett motstånd haft väldigt svårt att hålla tätt bakåt och även om de producerat framåt så har det inte räckt till många poäng.

Ifall nu inte Varberg under uppehållet mirakulöst fixat sitt försvarsspel så bör Kalmar ha goda chanser att vinna här och spelet på Kalmar med pengarna tillbaka vid oavgjort för 1.70 hos Mr Green har väldigt bra spelvärde. Med tanke på att den enda matchen som Kalmar förlorat hittills har varit mot Malmö borta så har de visat att de inte förlorar matcher i första taget och det känns föga troligt att Varberg skulle få med sig tre poäng.

  Rygga spelet hos Mr Green – Hämta 100 kr freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Kalmar – Draw no bet
Odds: 1.70
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 15:00
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: