26 april 2017 Örebro Häcken

Speltips Varberg – Örebro 16/8: Bottenstrid

Måndagskvällen bjuder på en spännande drabbning då Varberg tar emot Örebro i Allsvenskans 15:e omgång. Matchen spelas den 16 augusti med avspark kl 19.00.

Örebro har förstärkt laget ordentligt och börjat ta poäng. Bottenstriden tätnar och när vi nu når halvtid av säsongen skiljer det två poäng, mellan de här lagen, till Varbergs fördel.

Varberg fortsätter också de att vara svårslagna då man inte har förlorat på de fyra senaste matcherna. Av dessa har man kryssat tre och vunnit en.

Senast spelade man 0-0 hemma mot Sirius i en match med speciella väderomständigheter. Stora delar av matchen vräkte regnet ner, vilket gjorde det svårspelat och, i efterhand, svåranalyserat.

Örebro kommer från ett bottenmöte som man borde ha vunnit. Det blev till slut ”bara” 2-2 hemma mot Mjällby senast, trots att man var en man mer från minut 27 då Adu fick sitt andra gula kort.

Det faktum att man var en man mer och hade ledningen fram till 84:e minuten, då Mjällbys kvittering kom, lär ha lämnat en ganska bitter eftersmak i ÖSK-lägret.

Sedan, framförallt, Nahir Besaras intåg har man i alla fall brutit en lång förlustsvit och tagit fem poäng på de tre senaste matcherna.

Varberg har mittfältaren Albert Ejupi avstängd i den här matchen och saknar därutöver även skadade Jon Birkfeldt och Keanin Ayer. ÖSK:s Vitor Gazimba ser ut att ha hela sin trupp tillgänglig, men Jiloan Hamad är fortarande ett osäkert kort. Därtill kan anfallsförvärvet Patrick Luan göra debut.

NYA KUNDER FÅR 100 KRONOR FREEBET! Det svenskgrundade Mr Green är som alltid en stor spelare när det kommer till odds. För dig som ännu inte är kund får du nu chansen att få 100 kronor freebet som bonus, ifall spelet inte sitter får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100 kronor freebet hos mr green!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Offensiv spets

Förutsättningarna ser jämna ut här men i kraft av hemmaplansfördel står Varberg som favoriter. En rak etta ger drygt dubbla insatsen tillbaka.

Förra säsongens möten var väldigt jämna. Då vann Varberg med 2-1 hemma och Örebro vann sin hemmamatch med 1-0.

Det har hänt ganska mycket i många lag på transferfronten den senaste tiden, men om det är något lag som främst har förstärkt sina aktier är det Örebro.

Besara har, som vanligt, kommit in och bidragit med mycket. Hamad har ännu inte kommit start. Därtill har man även brassen Luan och ghananen Nasiru Moro på väg in i laget.

Framförallt ser Örebro ut att ha fått bättre fart på sin offensiv. De har gjort 5 av sina totalt 11 mål i de 3 senaste matcherna. Varberg gick mållösa senast men det var speciella omständigheter. Det var den blott andra matchen av 14 som laget inte gjorde mål.

Sammantaget gör detta att jag tror att det kommer göras en del mål även i den här matchen. Därför finner jag bäst spelvärde i att det kommer göras över 2.5 mål totalt till 1.82 gånger pengarna hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål totalt
Odds: 1.82
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 19:00, måndag 16 augusti 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+