Speltips Bayer Leverkusen – Eintracht Frankfurt 12/11: Tyska cupen

Den tyska cupen, eller DFB Pokal som den också heter, fortsätter på tisdagen den 12 januari 2021 när Eintracht Frankfurt spelar borta mot Bayer Leverkusen.

För mig är det här två lag i den tyska fotbollen som är lite extra roliga att följa, och två lag som någonstans tävlar i samma kategori som andra storheter som Wolfsburg, egentligen Werder Bremen och ett antal lag ytterligare.

Det vill säga stora klubbar som slåss precis bakom de allra största. FC Bayern München är i mina, och såklart allas, ögon helt överlägsna och får anses vara lokomotivet i det tåg som kallas Bundesliga. Allra främst är det Borussia Dortmund som utmanar, och RB Leipzig som gäller som någon slags uppstickare. Nu verkar även Borussia Mönchengladbach vilja ta det steget, även om jag placerar laget i samma kategori som då både Eintracht Frankfurt och Bayer Leverkusen är i.

För två år sedan, när Eintracht Frankfurt hade Sebastien Haller och Luka Jovic som radarparet längst fram, kändes det som att den här klassiska klubben var på väg i rätt riktning igen. Men det sket sig ordentligt och nu har man istället blivit mer av ett mittenlag.

Nu är det snarare Bayer Leverkusen som gäller som en utmanare till de allra största och det man har gjort under den här säsongsinledningen bådar ganska gott inför framtiden. Det är en klubb som man kan tycka lite vad man om, vad gäller klubbstrukturen, men det är också en klubb som har lyckats vara stabila strax bakom toppen i många år.

Nu möts lagen hur som helst i den tyska cupen och jag kan tänka mig en underhållande historia. Det här borde vara två lag som drömmer om en titel och den tyska cupen, eller DFB Pokal, är som bekant den enda chansen.

Uppsluppet möte

Så sent som för två omgångar sedan spelade Eintracht Frankfurt hemma mot samma Bayer Leverkusen och kunde då vinna en tät historia med 2-1. Det gav inte minst tre viktiga poäng i Bundesliga och tätade till saker för laget.

Faktum är att Eintracht Frankfurt är inne i en fin trend med fyra raka matcher utan förlust, och tre raka vinster dessutom. Det var länge sedan man radade upp så många poäng på så kort tid. Det är lovande.

Här tänker jag mig en match som båda lagen vill vinna, utan den där desperata rädslan att förlora. Om det blev en underhållande historia sist bör det bli minst lika underhållande nu.

Båda lagen göra mål spelas till 1,56 gånger såsen hos CampoBet.

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,56
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 20:45, tisdag 12 januari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: