Speltips Bayern München Frankfurt 10 juni 2020

Speltips Bayern Munchen – Freiburg 17/1: Ny skräll?

Bayern Munchen har fått en mardrömsstart på det nya året och nu väntar ett formstarkt Freiburg. Som så ofta tror jag på en målrik tillställning när det vankas Bundesliga-fotboll.

Det ska inte mycket till för att det ska bli krisrubriker runt Bayern Munchen. Laget har inte övertygat den senaste tiden och det här året har inte börjat bra. Nu kommer man till det här mötet med två tunga förluster i ryggen och frågan är om man kommer studsa tillbaka eller om även Freiburg kan skrälla.

Skrällde gjorde sannerligen 2:e Bundesliga-laget Holstein-Kiel då man slog ut Bayern Munchen ur den tyska cupen i onsdags. Matchen avgjordes på straffar då matchen slutade 2-2 efter ordinarie tid plus förlängning.

Det var Bayerns andra raka förlust efter att man även förlorat sin senaste ligamatch mot Mönchengladbach där man tappade en 2-0-ledning till ett 3-2-nederlag.

Trots detta toppar man fortfarande Bundesliga med 33 poäng på 15 matcher. 10 poäng bakom finner vi Freiburg som kommer till det här mötet med en betydligt mer positiv trend.

Senast tog man en imponerande 5-0-seger mot Köln i ligan och man har vunnit fem av sina sex senaste matcher. Innan dessa sex matcher hade man dock en tio matcher lång vinstfri svit men nu har man alltså vänt kurs helt och hållet.

Ett formstarkt Freiburg

Att de mentala bitarna spelar en stor roll inom idrotten är ingen nyhet och det blir också tydligt när man tittar på de här båda lagens senaste insatser.

Freiburg har gått från att vara oförmögna att vinna till att köra över nästan allt motstånd. Man förlorade visserligen mot Stuttgart i cupen strax innan jul men man har vunnit sina 5 senaste ligamatcher på ett mycket övertygande sätt. Totalt har man en målskillnad på 16-2 i dessa matcher.

Vad gäller Bayern Munchen så har spelet inte riktigt stämt under en längre tid men likväl har man tagit sina poäng – fram tills mötet mot Mönchengladbach. Där föll man samman och tappade alltså en 2-0-ledning och som ett brev på posten blir man därefter utslagna Holstein-Kiel i cupen.

Det är två förluster som inte accepteras i en klubb som Bayern Munchen och det ska bli intressant att se hur reaktionen nu blir.

Trots Freiburgs goda form och Bayerns mer tveksamma dito är hemmalaget gigantiska favoriter enligt oddssättarna. En Freiburg-seger ger cirka 11.50 gånger insatsen. Som jag ser är det här mer ovisst än så.

Freiburg har öst in mål på sistone och jag tror att man har goda chanser att göra mål i den här matchen. Bayerns defensiv har nämligen inte heller sett alltför stabil den här säsongen. På de senaste 3 matcherna har man släppt in 7 mål. Därtill har man släppt in mål i 15 av de 16 senaste matcherna.

Att Freiburg kommer göra mål i den här matchen måste således hållas som klart sannolikt. Att Bayern kommer göra mål måste hållas som än mer sannolikt. De har gjort 13 mål på sina 5 senaste matcher och det har gjorts över 2.5 mål totalt i samtliga dessa.

Sammantaget finner jag stor anledning att tror att båda lagen kommer göra mål samt att det totalt görs över 2.5 mål i den här matchen.

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål & BLGM
Odds: 1.70
Bolag: Unibet
Spelstopp: 15:30 den 17/1 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: