Streama Dortmund

Speltips Borussia Dortmund – Mainz 16/1: Viktig vinst

Borussia Dortmund har halkat efter en aning och har inte råd med att tappa poäng hemma mot bottenlaget Mainz 05 i Bundesliga.

Borussia Dortmund - Mainz 05

Bundesliga
Bet Now
För nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Som vanligt ligger man i Bundesliga ett par omgångar efter merparten av de andra ligorna i Europa och det mindre intensiva spelschemat är en faktor som man inte ska underskatta när man talar om tyska lags fördelar ute i Europa.

Med det sagt ska man också ha med sig att säsongen är kortare, med bara 18 lag i högstaligan, att jämföra med 20 lag som har blivit standard i övriga ligor. Det gör att man inte har samma stress att spela många matcher tidigt.

Men hur som helst är fotbollen tillbaka den här helgen igen, och då har det redan spelats två omgångar sedan 2020 blev 2021.

Borussia Dortmund spelar hemma mot Mainz 05 på klassisk avsparkstid i Tyskland och gäller såklart som enorma favoriter. Nog vore det konstigt om så inte vore fallet.

Borussia Dortmund kändes lite på dekis runt jul- och nyårsperioden, men nu kommer man med en god trend efter tre raka vinster, varav två i ligan. Senast vann Borussia Dortmund borta mot RB Leipzig i ett direkt avgörande möte om fortlevandet den här säsongen. Tror jag.

Borussia Dortmund är för bra

Under samma period som Borussia Dortmund har fått ordning på sitt sätt att ta sig an matcherna igen har det sett helt annorlunda ut i Mainz 05, vars utveckling snarare går åt helt fel håll, trots det tränarbyte man har tvingat fram.

Mainz 05 har inte mindre än tre raka förluster och vore det inte för krysset borta mot Hertha Berlin hade den trenden varit ännu längre, ännu mer deprimerande för bortalaget.

Nu ställs mot mot ett svårspelat Borussia Dortmund, som alltid är en av säsongens svåraste bortamatcher. Finns det något som talar för Mainz 05 här? Ärligt talat? Nej.

Borussia Dortmund har två raka förluster mot Mainz 05, varav en träningsmatch, men här kommer det att vara klasskillnad.

Borussia Dortmund -1,75 (asian handicap) spelas till 1,68 gånger såsen hos bet365.

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta 1 250 spelkrediter!

Speltips:

Speltips: Borussia Dortmund -1,75 (asian handicap)
Odds: 1,68
Bolag: Bet365
Spelstopp: 15:30, lördag 16 januari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: